Naam:
Email:
Artikels


Escapade Gourmande de Guy Lemaire
PDF Afdrukken E-mailadres

19u00. Glamour in het restaurant

Bij het avondmaal kan u zich maar beter van uw mooiste kant laten zien: avondjurk voor de dames, smoking voor de heren. Sommigen gaan zelfs helemaal mee in de sfeer van de jaren ’30, met een overvloed aan pluimen, stras en glitter. Terwijl de passagiers een glamoureuze avond beleven in de restauratiewagon, zit het boordpersoneel niet stil. Elke steward is verantwoordelijk voor een wagon en beschikt over slechts 2 uur om de 18 bedden op een vlekkeloze manier op te maken. De zitbanken moeten omgevormd worden tot bedden, bedekt met witte lakens, hoofdkussens en een deken, de rolluiken moeten afgerold worden, … Wanneer de passagier naar zijn cabine terugkeert, is het enige wat hij nog moet doen, zich tussen de knusse lakens neervlijen…

Vanaf 6u, volgende ochtend. De laatste momenten aan boord

De steward wekt de passagier op het gewenste uur. Wanneer hij aanklopt, heeft hij een uitgebreid ontbijt mee, met dagverse koffiekoeken. De bakker komt immers die ochtend zelf het brood leveren in het station van Troyes. Er blijft niet veel tijd meer over om een laatste keer het prachtige interieur van de Oriënt Express in ons op te nemen en die unieke sfeer op te snuiven. Want om 9u30 komt de trein al aan in gare de l’Ouest, in Parijs. Wij stappen hier af, terwijl andere gelukzakken doorrijden tot Londen. Zij kunnen nog een paar uur langer van de magie genieten…



Laatst aangepast op maandag, 05 april 2010 14:06