Naam:
Email:
Home Recepten
Recepten


Keuken • Griekenland: Moussaka

article thumbnail

Keuken • Griekenland Moussaka Ingrediënten voor 6 personen 1 kilo aubergines, in schijfjes gesneden 1 kilo aardappelen, in schijfjes gesneden 2 kopjes olijfolie ½ kilo kalfsgehakt 1 glaasje wijn 1 ui, fijngehakt 2-3 rijpe tomaten 200 g geraspte kaas zout, peper Bereiding Bak de aubergines en de aardappelen. Laat 2-3 uur uitlekken in een vergiet om ze van de overtollige olie te ont [ ... ]


Keuken - Spanje: regio Madrid: pestiños (honingkoekjes)

article thumbnail

SPANJE: regio Madrid Dessert: pestiños (honingkoekjes) Ingrediënten (voor een 50-tal honingkoekjes) 300 g bloem 4 soeplepels vergine olijfolie 1 glaasje witte wijn Citroenschil 2 soeplepels anijszaad 250 g vloeibare honing Bloemsuiker Bereiding Verhit de olijfolie samen met de citroenschil. Haal van het vuur en verwijder de citroenschil. Voeg het anijszaad toe en laat afkoelen. Giet [ ... ]


Keuken • België: Vlaamse stoverij

article thumbnail

Keuken • België Vlaamse stoverij Ingrediënten voor 4 personen 1 kg runderstoofvlees 20 g boter 1 ui 1 snede wit brood Mosterd 1 takje tijm 1 laurierblaadje 25 cl blond bier 1 runderbouillonblokje opgelost in 25 cl water Peper en zout Bereiding Bak de stukken vlees aan alle kanten aan in een steelpan met boter. Neem het vlees uit de pan en fruit de fijngesneden ui in de hete boter [ ... ]


Keuken • Frankrijk, Bourgogne: Peren in wijn

article thumbnail

Keuken • Frankrijk Bourgogne Peren in wijn Ingrediënten voor 6 personen 6 stevige peren (Louisbonne of Conference) 50 cl rode wijn 90 g suiker 5 cl cassisstroop 1 kaneelstokje Bereiding Schil de peren, snijd ze in tweeën en haal de pitten eruit. Doe alle ingrediënten in een pot en laat de peren 50 minuten zachtjes koken onder gesloten deksel. Na het koken de peren afgieten, het  [ ... ]


Keuken • België: Paling in ‘t groen

article thumbnail

Keuken • België Paling in ‘t groen Ingrediënten voor 6 personen 2 kg schoongemaakte paling in stukken van 5 cm 100 g boter 2 eieren 1 soeplepel zetmeel 50 cl droge witte wijn 1 citroen 1 ui Peper en zout Kruiden voor ‘in ‘t groen’: 400 g verse spinazie 200 g zuring 30 g peterselie 30 g kervel 50 g dragon 1 takje salie (enkel de blaadjes) 1 takje munt (enkel de blaadjes) 1 tak [ ... ]


Keuken • Mexico: Avocadomousse met krab

article thumbnail

Keuken • Mexico Avocadomousse met krab Ingrediënten voor 4 personen 4 avocado’s Sap van 1 citroen lookpoeder zout, peper ½ l dikke room 200 g krab (of surimi) in stukjes Bereiding Mix de avocado’s met het zout, een beetje peper, een mespuntje lookpoeder, sap van een halve citroen en 2/3 van de room. Ga door tot u een mooie, lichte mousse krijgt. Giet de mousse in glazen en zet [ ... ]


Keuken • Canada: Zalmrillettes

article thumbnail

Keuken • Canada Zalmrillettes (voorgerecht of hapje) Ingrediënten voor 6 personen 200 g verse zalm 3 sneetjes gerookte zalm 1 vlootje St-Moret 2 soeplepels mayonaise 2 soeplepels citroensap zout, peper Bereiding Kook de zalm en laat afkoelen. Mix ondertussen de gerookte zalm. Wanneer de gekookte zalm afgekoeld is, de zalm pletten en vermengen met de St-Moret en de kruiden. Voe [ ... ]


Keuken - Spanje: Mallorcaanse soep

article thumbnail

Mallorcaanse soep Ingrediënten voor 6 personen 500 g prinsessenboontjes (vers of diepgevroren) ½ groene kool ½ bloemkool 1 pakje diepgevroren erwtjes (ca. 500 g) 6 sneden brood 4 grote aardappelen zout, peper Bereiding Hak de prinsessenboontjes in twee en snijd de kolen en aardappelen in kleine stukjes. Kook alles gaar in kokend water met zout en een beetje peper. Rooster de sneetje [ ... ]


RSS Feed

RSS Feed