Naam:
Email:
Artikels


Escapade Gourmande de Guy Lemaire
PDF Afdrukken E-mailadres

12u00. In de restauratiewagon

De eerste dienst voor de lunch begint. De treinreizigers druppelen binnen in de restauratiewagon met zijn fluwelen zetels, witte tafellakens en bestek in zilver en kristal. Gasten worden verzocht zich correct te kleden voor de maaltijd. Voor de heren betekent dat minstens vest en das. De keuken haalt hetzelfde niveau als de omgeving: 5 sterren. De gastronomische gerechten volgen elkaar op. Ze werden bedacht door de Franse chef Christian Bodiguel, die erop staat dat ze ter plaatse worden bereid, in piepkleine keukentjes, en uitsluitend op basis van verse producten. Een uitdaging (zie kader)!

13u00. Begin van de chique namiddagactiviteiten

Terwijl het restaurant aan zijn tweede dienst begint, kunnen de passagiers die reeds gegeten hebben, aan hun namiddag beginnen. Ze hebben daarbij de keuze uit een waaier activiteiten aan boord van de Oriënt Express: shopping in de chique boetiek, een sigaar of digestief in de pianobar of gewoon even rusten in de treincabine, terwijl buiten prachtige Franse, Zwitserse, Italiaanse landschappen, meren, bergen en velden elkaar opvolgen… Om 16 uur brengt de steward de thee – een instituut op zich – samen met de gebakjes… Tja, het leven aan boord van deze trein valt zwaar…



Laatst aangepast op maandag, 05 april 2010 14:06