Naam:
Email:
Home Contacteer ons
Contacteer ons


PDF Afdrukken E-mailadres

BELGIË: EROPUIT MET EEN EZELTJE IN HET PARC NATUREL VIROIN-HERMETON

Ane_Paysage

Eindelijk, daar is de zon! En dus krijgen we met z’n allen zin om de natuur in te trekken. Als dat voor jou ook eens op een originele manier mag, dan moet je naar het heerlijk groene domein Balad’ânes de l’Hermeton in de provincie Namen. In het gezelschap van een ezel trek je rond het dorpje Sautour en in het Parc naturel Viroin-Hermeton…

Ezelliefhebbers Véronique en Karl namen hun intrek in het leuke dorpje Sautour. Vergis je niet, ezels zijn aardige, intelligente dieren die een groep echt samen kunnen brengen. Al vijftien jaar organiseren de eigenaars allerlei activiteiten met hun ezels: wandelingen, vakanties, verjaardagsfeestjes en stages voor kinderen. Er lopen ook kippen, koeien, geiten, kalkoenen en pauwen rond.

Themadagtochten

Ane_Marche

Je wandelt tussen 6 en 12 km (een halve of hele dag), met de ezel mee op sleeptouw, dwars door het Parc naturel Viroin-Hermeton. Er is keuze uit een aantal themawandelingen en routes. Blijf je liever in de dorpjes rond Sautour, geen probleem. Mag het wat verder zijn, door velden en bossen, naar het kalkplateau en de versterkte kastelen in de regio, ook dat kan. Je kunt zelfs op zoek naar vleermuizen en bevers… Het is de bedoeling dat je geniet in het gezelschap van je dier, dat je op je eigen ritme leuke plekjes ontdekt (want je vertrekt zonder gids, tenzij je er wel voor kiest). Voor je vertrekt, krijg je natuurlijk een woordje uitleg over hoe je met gids op vier poten omgaat. De eigenaars zijn dag en nacht bereikbaar als je vragen hebt.

Vakanties voor gezinnen en avonturiers

Ane_Chapeau

Je wilt graag meerdere dagen op trektocht met een ezel, ook hier zijn formules voor. Echt iedereen kan bij hen terecht. Met kleine kinderen raden we je het forfait aan met kamers. Je kiest vervolgens zelf of je een wandeling met de ezel maakt, die op hetzelfde adres verblijft.

De formule ‘Ane’Venture’ is ideaal voor iets grotere kinderen. Je vertrekt voor een paar dagen met je ezel over de landelijke weggetjes (je wandelt 15 km ofwel maximaal 3 uur per dag, tijd genoeg dus om lekker te slenteren en van de natuur te genieten), ’s avonds doet telkens een nieuwe gîte de deuren voor je open. Wandelkaarten zijn inbegrepen en je kunt kiezen voor de traiteurdienst die het avondeten brengt. Je hoeft je dus na een dag wandelen niet meer bezig te houden met inkopen doen en koken.

Durfallen gaan voluit voor ‘Itinér’âne’. Na een aangename wandeldag logeer je in een tent in het groen. Hier laat je alles pas echt even achter je. De ezels dragen je bagage (en zelfs de kinderen!).

De prijzen dan. Reken op minstens € 190 voor 2 dagen wandelen en overnachten in een tweepersoonstent op minstens € 250 als je in een gastenkamer of een gîte verblijft.

Sneukeltoer

‘Bourgondiërs’, als jullie met een groepje van 8 tot 14 zijn, dan kiezen jullie voor de sneukeltoer! Op het programma: 2 of 3 dagen wandelen met als uitvalsbasis in een gîte in Treignes (het ‘museumdorp’), elke dag proef je een ander streekproduct. Je bezoekt onder meer de brouwerij ‘Eaux Vives’ in Romerée (met proeverij), de biologische fruit- en groentekwekerij ‘La Fleur des Champs’ in Olloy-sur-Viroin en de slagerij Janvier in Oignies-en-Thiérache, die uitstekende fijnevleeswaren verkoopt.

Meer informatie: www.baladanes.be

Ane_Calins

Laatst aangepast op woensdag, 19 juni 2019 12:13