Naam:
Email:
Artikels


PDF Afdrukken E-mailadres

We hebben het zelf geprobeerd! De Club Pierre & Vacances Belle Dune aan de Baie de Somme

Belle Dune Village pano ok

Belle Dune ligt amper 2 uur rijden van de grens, net ver genoeg voor onze kleine jongen in zijn kinderzitje. We rijden langs de kust, langs Duinkerke, Calais en Boulogne-sur-Mer, en staan in een wip in het kustplaatsje Fort-Mahon-Plage, omzoomd met een uitgestrekt zandstrand. Het vakantiedorp midden tussen de ongerepte duinen ligt het dichtst bij onze grens: Belle Dune, wat een passende naam…

Sarah Visse

De reis was kort, we komen dan ook fris als een hoentje aan in het vakantiedorp. Eigenlijk is het eerder een groepje van 5 dorpen met charmante, kleurrijke huisjes en huurflats in Picardische stijl. De omgeving is betoverend. Alle woningen, met terras of tuin, geven uit op meren, het golfterrein en/of het strand 200 m verderop... En overal hangt de zachte geur van zeedennen en de prachtige natuur. Het domein is volledig verkeersvrij en wordt op milieuvriendelijke manier uitgebaat.

Een terras aan het Grand Lac

Belle Dune Terrasse

Het huisje waar wij onze koffers neerzetten, ligt midden in het domein. Vanaf het terras van ons huisje kijken we uit over het Grand Lac. Eenden en zwanen komen er pootjebaden, tot groot plezier van onze zoon van twee. We reserveerden een gratis babykit, voor hem natuurlijk, maar ook om onze koffer niet te vol te hoeven proppen. Er staan niet alleen een plooibedje, een kinderstoel en een luierkussen klaar, maar ook (wat een luxe!) een buggy, heel handig voor lange wandelingen door het 250 ha grote domein en uitstapjes in de omgeving, tussen Baie d’Authie en Baie de Somme.

Aan tafel! Streekspecialiteiten en ontbijten bij het water

Ons huisje ligt een steenworp van het dorpsplein, waar de balie, de restaurants, de animatie en de kinder/tienerclub, een wasserette en een kruidenierszaakje te vinden zijn. 's Ochtends halen we er heerlijk warme croissants en chocoladebroodjes. We schuiven voor het ontbijt ook een paar keer aan in het restaurant L'Onagre. Het uitgebreide buffet met zoet en hartig lekkers, en bovendien uitzicht op het meer, is zeker € 10 per persoon waard (gratis voor kinderen tot 3 jaar). Ook 's avonds blijkt L'Onagre een goed idee. De baby ligt al om 19.00 u in bed, dus kunnen wij niet uitgaan. Geen probleem, we bestellen enkele streekspecialiteiten (zoals mosselen uit de mosselput en een Ch’ti Burger met maroilles) en eten lekker thuis! Maar omdat het vakantie is en de keuken volledig uitgerust is, nemen we een paar avonden ook de tijd om hele porties grijze garnalen klaar te maken, die we haalden bij de visboer. Of we warmen lekkere specialiteiten van bij de handelaars om de hoek op (soep van zeekraal, cassoulet met witloof…).

Golf, een kinderboerderij, een aquaclub en glijbanen

Belle Dune Golf

De activiteiten dan. Pierre & Vacances houdt woord: je kunt hier een hele week doorbrengen zonder je te vervelen. Onze jongen wilde iedere dag langs de boerderijdieren (lama, geitjes, schapen, kippen...) en haalde zijn hartje op op de draaimolens en de glijbanen op een van de vele speelterreinen. We trokken met z'n allen naar de aquaclub van het domein (onbeperkt toegankelijk, dus je kunt er heerlijk van genieten) met binnen- en buitengolfbaden, glijbanen, een sauna en hamam, een jacuzzi ... Bovendien heeft Belle Dune een van de mooiste golfterreinen met 18 holes van Frankrijk. We sloegen een balletje en kregen les van een echte prof. Alle activiteiten zijn te voet bereikbaar en liggen minder dan 3 minuten wandelen van het dorpsplein…

Fietsen naar het strand en de Baie d'Authie!

Belle Dune Chateau Sable

Waarom spring je niet op de fiets? Wij probeerden een gocart uit van Vélocipède, de fietsclub van Belle Dune (die ook fietskarren verhuurt), en een fiets met kinderzitje (en helm voor de kleine man) waarmee we in amper 5 minuten naar het grote strand van Fort-Mahon fietsten. Daar konden we heerlijk zonnen en in het zand spelen. Daarna maakten we nog een ommetje langs de winkels van het kustplaatsje en hielden we even halt bij een van de vele cafés en restaurants. Nog een kwartiertje doorfietsen en we waren in de Baie d'Authie. We maakten  er onze fietsen vast en beloonden onszelf met een mooie tocht, te voet deze keer, tussen duinen en mollières (kwelders met moeras).

Met de boot naar de zeehonden van de Baie de Somme

Een dag later ging het richting Baie de Somme, een autoritje van een halfuur. De baai en het Parc du Marquenterre zijn een geklasseerd natuurreservaat, dat ook bekend is omwille van de ongelofelijke biodiversiteit en vooral dan de duizenden vogels die hier komen nestelen of overwinteren. Daarnaast is dit ook de thuis van een zeehondenkolonie. Wij namen de rondleiding op de boot van Commandant Charcot en zagen de diertjes met eigen ogen. De boot vertrekt enkele keren per dag in Le Crotoy of Saint-Valery-sur-Somme, zonder twijfel het mooiste dorpje van de baai. We wandelden er door de oude visserswijk met piepkleine huisjes die nu voor veel geld van eigenaar verwisselen. Er is ook een middeleeuwse wijk. Wij stapten er het Herbarium binnen, een unieke tuin op de walmuren met een schat aan bijzondere planten, kruiden en groenten. Als afsluiter van deze mooie dag reden we mee met het stoomtreintje van de Baie de Somme, dat dagelijks langs de baai tussen Saint-Valery en Le Crotoy tuft. Belle Dune geeft korting op deze uitstap.

Betoverend, bijzonder...

Belle Dune Plage

Betoverend, bijzonder... Zo kun je onze week in Belle Dune samenvatten. We hebben er alles uitgeprobeerd, op de Formule Club na (inbegrepen bij de prijs van het verblijf). Die formule bestaat uit heel wat activiteiten en animatie voor kinderen vanaf 3 jaar en zelfs voor volwassenen… Laat je meeslepen voor een stage in het circus, een lesje zeilen of loop mee met geheime agenten. Laat onze zoon maar snel groot genoeg zijn voor al dit leuks! Wij komen dus zeker terug en we zullen de culturele bezienswaardigheden die we dit jaar gemist hebben, zeker nog een keer bezoeken: de Jardins de l'Abbaye de Valloire of het indrukwekkende Château fort de Rambures...

En praktisch?

Een prijsvoorbeeld: vanaf € 349 per persoon voor een verblijf van 7 dagen, met halfpension, vanaf 6/6/2015 in een Comfortflat met 2 kamers voor 4 personen.

Surf geregeld eens naar de website van Pierre & Vacances, je vindt er altijd nieuwe speciale aanbiedingen, zowel in Belle Dune als in andere dorpen en vakantieclubs van de groep in Frankrijk, maar ook elders.

Alles over Belle Dune: www.pierreetvacances.com

Laatst aangepast op vrijdag, 29 mei 2015 12:09