Naam:
Email:
Artikels


PDF Afdrukken E-mailadres

VAKANTIE IN DE PORTUGESE SOLARES

Solares ET

De Solares de Portugal zijn historische gebouwen (kastelen, molens, herenhuizen op wijndomeinen, oude kloosters…) in een schitterende omgeving: wijngaarden, bossen, bijzondere tuinen… Ze dateren hoofdzakelijk uit de 17de en de 18de eeuw, een gouden tijd voor Portugal, en werden waar nodig gerenoveerd en omgetoverd tot charmante gastenverblijven waar de eigenaren je als vrienden ontvangen. Touroperator Expairtours biedt je een verblijf of een individueel circuit aan (met een huurwagen), inclusief overnachting in een van deze uitzonderlijke adressen. Duik in het authentieke Portugal, soms zelfs midden in een toeristische regio…

Smeedijzeren balkons, antiek meubilair, een tuin vol sinaasappelbomen, een schaduwrijke patio, muren bekleed met azulejos (typische tegeltjes), een uitzicht over de wijngaarden, kelders waarin de beste wijnen liggen... Elke Solares heeft zijn eigen landschap, decor, sfeer, geschiedenis en is goed voor een unieke ervaring. Ze liggen verspreid in alle hoeken van het land en zelfs op Madeira en de Azoren. De huizen liggen op een bijzondere plaats, hebben vaak een zwembad en je kunt er 's avonds eten. Ontdek de tradities van de streek en de lokale producten.

Circuit van wijndomein naar wijndomein

Solares Douro

Expairtours heeft circuits in elkaar gestoken die je laten proeven van meerdere Solares en van al het moois dat de omgeving te bieden heeft. Een voorbeeld: het circuit 'Spectaculaire natuur van Noord-Portugal' maakt een lus vanuit Porto en stopt 2 of 3 nachten op verschillende wijndomeinen, waar je telkens ook wijnen mag proeven.

Eerste halte is de Quinta da Veiga. Laat je betoveren door het uitzicht op de rivier en de vallei van de Douro (door Unesco geklasseerd), met terrasvormig aangelegde wijngaarden die naar het water tuimelen. Spectaculair! Dan gaat het door naar het 5 km verder gelegen historische stadje Guimaraes (de eerste hoofdstad van Portugal, ook geklasseerd door Unesco), waar je overnacht in de Casa de Sezim, in de 14de eeuw een luxueuze residentie versierd met fresco's en antiek. Hier wordt de Vinho Verde geproduceerd. Tot slot doe je Paco de Calheiros aan, een indrukwekkend 17de-eeuws paleis dat nog steeds beheerd wordt door graaf en gravin de Calheiros. De kamers, de appartementen en het zwembad kijken uit op de vallei van de Lima en de weelderige tuinen. Ponta de Lima, de oudste stad van Portugal, en de natuurparken Peneda en Serra do Gêres liggen vlakbij.

Prijs van de reis? Vanaf € 950 per persoon, inclusief vlucht vanuit België, 7 nachten in Solares en een huurwagen. Meer info: www.expairtours.be

Solares Castelo

Solares Info

Laatst aangepast op maandag, 22 mei 2017 08:04