Naam:
Email:
Artikels


PDF Afdrukken E-mailadres

Uitjes in de herfst & kuren in het Groothertogdom Luxemburg

Monforf Sauna

Het Mondorf Domaine Thermal in het Groothertogdom Luxemburg is een bestemming die de Belgen heel goed kennen. Zodra je onze grens bent overgestoken, sta je na 40 minuten rijden al ter plaatse. Het domein ligt een steenworp van de wijngaarden van de Moesel en van Luxemburg, de hoofdstad met een historische kern die de Unesco op de Werelderfgoedlijst heeft gezet. Genoeg mogelijkheden dus om te ontspannen en lekker te eten. Hier en daar hangt nog een heerlijk vleugje belle époque, maar de thermen zijn helemaal niet meer die waar Victor Hugo kwam baden. De kamers van het Mondorf Parc Hôtel 4* kregen onlangs een opknapbeurt en ook de wellnessinfrastructuur werd vernieuwd. Er zijn nu maar liefst 12 verschillende sauna's…

Het Mondorf, het enige kuuroord van het Groothertogdom Luxemburg, ontving zijn eerste kuurgasten 160 jaar geleden. Heel wat welgestelde en beroemde badgasten kwamen hier genieten van het deugddoende water. Een van die trouwe bezoekers was Victor Hugo. In 1926 werd een groot hotel gebouwd, zodat de gasten nu ook op het domein van het kuuroord konden overnachten.

Gezond eten, heerlijk slapen

Nendaz Activités

Het grote hotel van vroeger staat er niet maar, maar je kunt wel nog heerlijk wandelen in het 45 ha grote belle-époquepark met rozentuin en oranjerie. ’s Middags (of ’s avonds) schuif je de voeten onder tafel in het oude badhuis, nu het historische kader voor Bistrot Maus Kätti. Tussen twee verzorgingen in, lekker in je badjas, smul je op het terras van de streekgerechten op basis van verse seizoeningrediënten, die de chef handig in een nieuw jasje stopt. Dat doet hij in samenwerking met de voedingsdienst van het domein. Hij staat trouwens ook achter het fornuis van restaurant De Jangeli, dat van Guide Gault & Millau 16/20 kreeg. De keuken is hoogstaand, maar gelukkig zijn de prijzen dat iets minder. Reken op € 37 voor het "Menu du Marché" in De Jangeli en € 13,50 voor de ‘bistronomische’ lunch in Maus Kätti.

Overnachten dan. Op het Mondorf Domaine Thermal kun je kiezen uit 2 adressen: de Villa Welcome 3* en het Mondorf Parc Hôtel 4*, midden in het kuurpark. De 108 kamers en suites werd in 2015 gerenoveerd.

Thermaalbaden, wellnessverzorgingen, 12 sauna's...

Nendaz Activités

De wellnessruimten liggen midden in een uitgestrekt park en worden voortdurend gemoderniseerd, zodat je steeds geniet van de allernieuwste verzorgingen, fitness- en wellnessinstallaties... Onder meer op het programma: massage met essentiële oliën, schoonheidsverzorging met chocolade, individueel of gezamenlijk sporten in de 1800 m² grote fitnessruimte, zwemmen in de thermaalbaden met heerlijk warm water (36 °C) en massagesproeiers…

Sinds 2015 kun je in de wellnessruimte ook verschillende soorten sauna's uitproberen. Midden in het groen zijn niet minder dan 12 sauna's ingericht, de grootste (de Suuri) heeft ruimte voor 65 gasten. Hier wordt geëxperimenteerd met aufguss: de saunameester zwaait met een doek (of een berkentwijgje of een takje eucalyptus…) om de lucht te koelen, zodat je ondanks de hitte toch gaat rillen.

Enkele van de nieuwigheden in de wellnessruimte zijn de hamam in de grot met warmwaterbron, de rustzaal met haard, een privésauna voor een halve of een hele dag…

Droom heerlijk weg...

Nendaz Activités

Je ontwaakt in alle rust in een van de luxueuze kamers of suites van het Mondorf Parc Hôtel 4*, trekt een kamerjas aan, gaat ontbijten (schitterend buffet) en loopt meteen door naar het kuuroord voor een verzorging, een bad in het warme water, een sauna... Rond het middaguur geniet je, nog steeds in je kamerjas, van een lichte lunch in de bistro Maus Katti. Waarom kies je daarna niet voor een wandeling in het park, een bezoek aan een wijngaard of een middagje shoppen in Luxemburg-Stad? Terug op het domein word je vergast op een diner met bijpassende wijnen in restaurant De Jangeli…

Tip voor de herfst: vinotherapie, verzorgingen en vakanties in het teken van wijn

Nendaz Activités

Mondorf Domaine Thermal biedt het hele jaar door speciale aanbiedingen en packages aan. Deze herfst worden de weldaden van het water gecombineerd met de goede eigenschappen van de druif, waarvan men al in de oudheid overtuigd was. Wijn (met mate!), druivenpitten en -olie staan erom bekend littekens te verzachten, de veroudering van de huid te vertragen en ze haar elasticiteit terug te geven.

De package ‘Séjour Vino & Spa’ bestaat uit een overnachting in een suite in het Mondorf Parc Hôtel, een welkomstverrassing op de kamer, gourmet-ontbijtbuffet, 1 vinotherapieverzorging naar keuze (massage met druivenpitolie of packing met wijndraf van de chardonnay) en toegang tot de Wellness & Fitness. Prijs: vanaf € 168,50 per persoon.

Een andere mogelijkheid is de ‘Journée 100% Raisins’, inclusief 3 ‘wijn’-verzorgingen boven op de toegang tot de Wellness & Fitness: baden met rodewijnextract, massage met druivenpitolie en packing met wijndraf. Prijs: vanaf € 162 per persoon OF vanaf € 307 voor 2 personen.

Meer info: www.mondorf.lu

Nendaz HP

Laatst aangepast op maandag, 23 oktober 2017 07:24