Naam:
Email:
Artikels


PDF Afdrukken E-mailadres

Topcampings in de prachtigste landschappen van de Poitou-Charentes

Poitou Camping ET

De kust van de Charentes is helemaal niet zuinig met de schatten en pareltjes die de natuur haar heeft gegeven. De campings nestelen zich met plezier in deze rijke, gevarieerde natuurpracht. Het île de Ré, het île d’Oléron en het île d’Aix hebben elk hun eigen persoonlijkheid. De eilandbewoners voor een dag krijgen een gevarieerd landschap met zandstranden, zoutmoerassen en oesterkwekerijen te zien. Er ligt maar een paar kilometer tussen de eilanden, maar toch ben je telkens in een heel andere wereld…

Kies je landschap: vasteland, oceaan, eilanden of moerassen…

Poitou Camping Environnement

Het île d’Oléron en het île de Ré tellen heel wat campings die je met plezier welkom heten voor een nacht of enkele weken. Soms hebben ze rechtstreeks toegang tot het strand en vaak liggen ze in de buurt van fietspaden. Ideaal dus om volop te genieten van je verblijf hier en helemaal op te gaan in de prachtige omgeving die je omringt.

Wanneer je naar de monding van de Gironde trekt, ontdek je dat de kust van de Royannais niet moet onderdoen. Op warme zomerdagen kun je heerlijk wat verkoeling zoeken in het bos van La Courbe, een echte haven van rust. Tussen de pijnbomen en eiken lopen fiets- en wandelpaden die je naar verborgen stranden… of exotischere bestemmingen leiden, zoals de bekende zoo van La Palmyre! De campings in deze omgeving zijn prima. In Les Mathes, La Tremblade of Saint-Augustin (en dan vergeten we er nog!) kun je in alle comfort je tent opslaan, je caravan neerzetten of je camper parkeren. Natuurlijk kun je er ook logeren in een chalet of een cottage. Of je nu houdt van een familiehotel, een intiem adresje of een camping met club, waterpretpark en verkleedpartijtjes, er is voor elk wat wils. Een gemeenschappelijke noemer hebben ze allemaal: de natuur is altijd en overal aanwezig.

Het landschap langs de trechtermonding van de Gironde brengt je naar een andere wereld, een van kliffen waarachter authentieke baaien schuilen, zoals in Meschers of Talmont-sur-Gironde.

Maar ook het binnenland loont absoluut de moeite. De Charente, volgens Frans I de ‘mooiste stroom van Frankrijk’, biedt je rust, groen en dolce vita. Op sommige plaatsen kronkelt de stroom zich een weg door het landschap van de Charente, op andere plaatsen is ze dan weer een majesteitelijke rivier. De hele streek is een luilekkerland en de toegangspoort tot de wijngaarden van de cognac. Dat kunnen dorpjes als Saint-Savinien, Taillebourg en Crazannes getuigen…

Wat niet op dit lijstje mag ontbreken, is het weelderige Parc Naturel Régional du Marais Poitevin. Het ‘groene Venetië’ doet van de baai van de Aiguillon tot het charmante Coulon zijn naam alle eer aan. Wie kan weerstaan aan een boottochtje over de wirwar van kanalen? Hier gaat het leven rustig voorbij, op het ritme van de schippers. De fauna en flora waar je hier kennis mee maakt, zijn heel verscheiden en vooral beschermd. Midden in die grandioze natuur lijkt een camping het ideale idee. Aan de oevers van de Charente en in de buurt van de Marais Poitevin liggen enkele etablissementen die rust, ontspanning en sereniteit hoog in het vaandel voeren.

Kies je camping: comfort, natuur, fiets…

Poitou Camping Choisir

Een heleboel campings in de Poitou-Charentes bieden degelijke dienstverlening, anderen dragen dagelijks zorg voor de omgeving en sommige doen het allebei. Ze kunnen er nu voor kiezen dit ook officieel te laten erkennen! Een overzicht…

Camping Qualité groepeert een zestigtal etablissementen in de hele Poitou-Charentes. Dit is een nationaal erkend kwaliteitscharter dat wordt verleend door openbare instellingen en consumentenverenigingen. Om de drie jaar wordt het label opnieuw gecontroleerd door een onafhankelijke organisatie. Een camping die dit label draagt, garandeert haar gasten een hoogstaande dienstverlening: een hartelijke ontvangst, onberispelijke netheid, precieze en correcte informatie, een verzorgde privéstaanplaats en een omgeving waar zorg voor wordt gedragen en die prachtig tot haar recht komt.

Daarnaast kozen meerdere campings voor een bijkomende erkenning, die nog dichter bij de natuur staat. Kamperen en natuur gaan er hand in hand! 9 etablissementen in de Poitou-Charentes kregen het Europese Ecolabel. Dit is veel meer dan een label, hier gaat het om een manier van leven, een andere kijk op toerisme. Er wordt minder water en energie verbruikt, er wordt gewerkt met ecologische onderhoudsproducten, afval wordt gesorteerd en de vakantiegangers en het personeel worden bewust gemaakt. Met andere woorden: hier geniet je van een ‘ecologische’ vakantie, zonder in te boeten op het comfort van een moderne camping!

Fietsfanaten kunnen terecht op een van de twintig campings langs de kust van de Charentes en aan de rand van de Marais Poitevin, die het label Accueil Vélo kregen. Deze etablissementen liggen aan de Vélodyssée, een internationale route langs de Atlantische kust. Alles wat je nodig hebt voor je trouwe tweewieler, is aanwezig. Nadat je jezelf heerlijk hebt afgepeigerd langs de oceaan, zak je hier zalig onderuit en kom je weer helemaal tot rust…

Meer informatie…

Als je je ideale camping wilt vinden, helemaal naar jouw smaak, in jouw droomomgeving en binnen jouw budget, surf dan naar www.campings-poitou-charentes.nl. Je zoekt per gebied of per thema en ontdekt zo heel snel de campings met labels en de speciale aanbiedingen!

Laatst aangepast op woensdag, 29 april 2015 06:50