Naam:
Email:
Artikels


PDF Afdrukken E-mailadres

SPROOKJESACHTIGE ZOMERCRUISE OP DE LAGUNE VAN VENETIË

Venise Croisi ET

Er is geen mooiere bestemming om vanaf het water te bewonderen: dobber langs het San Marcoplein, het Dogenpaleis, de Brug der Zuchten, de kerken die lijken te drijven en de tuinen langs het diepblauwe water… Vaporetti (busboten), gondels, de jachten van miljonairs en de boottaxi’s die elkaar kruisen op het Canal Grande… Het lijkt wel het schilderij van een grote meester en jij mag daarin figureren! Ga met ons mee voor een sprookjesachtige reis. Croisieurope is specialist in riviercruises. Trek erop uit met z’n tweetjes of maak er deze zomer een gezinsvakantie van…

Inschepen gebeurt om 18.00 u in Venetië. Na een welkomstdrankje neem je je intrek in de comfortabele kajuiten met zicht op het water. Daarna geniet je van je eerste maaltijd aan boord van de MS Michelangelo. Wat mag je verwachten: voorgerecht, hoofdgerecht, nagerecht, een gastronomische keuken met het keurmerk van Croisieurope. We hebben onze eigen boten en hebben dus ook de keuken in eigen beheer, waarin we soms bijgestaan worden door sterrenchefs. Na het eten ben je helemaal klaar voor je eerste avond in Venetië, kuier door de sestieri (wijken), over de bruggetjes en door de straatjes. Venetië telt maar liefst 455 van die bruggetjes over de 200 kanalen die de Serenissima rijk is. De stad is bovendien integraal op de werelderfgoedlijst van Unesco gezet. Rijden, zelfs met de fiets, is er verboden en gewoon ook onmogelijk.

Verona et Padua

Venise Croisi 2

Tijdens de cruise kun je natuurlijk alle musts in de dogenstad bezoeken, als je een van de rondleidingen van Croisieurope volgt. Maar de reis voorziet nog meer charmante stops in de Lagune van Venetië en de Podelta. We gaan naar Verona, de stad van de geliefden, met een centrum dat volledig in marmer is betegeld. Het huis van Julia en het beroemde balkon (waar Romeo haar het hof kwam maken), het Romeinse amfitheater, het op twee na grootste van Italië en het best bewaarde. Een andere prachtige uitstap brengt je naar Padua. De inwoners beweren dat ze de oudste stad van het land is. Wat staat hier op je programma: de Sint-Antoniusbasiliek waar de heilige met dezelfde naam rust en tot wie de gelovigen bidden om verloren voorwerpen terug te vinden.

Excursies in de aanbieding

Venise Croisi 3

Als je een cruise boekt, zijn de rondleidingen vaak niet inbegrepen, maar bij Croisieurope krijg je 2 excursies. De ene brengt je naar Ferrara. Het renaissance-erfgoed in de binnenstad is opmerkelijk en dat is ook de reden waarom het hele centrum door de Unesco geklasseerd is. Je staat met open mond te kijken naar het Castello Estense. Dit versterkte kasteel in het hart van de stad was ooit de residentie van het huis d’Este, dat de stad bestuurde. Je ziet er onder andere de cellen en de Gifzaal waar de artsen van het hof niet alleen medicijnen brouwden, maar ook, naar het schijnt, gif voor de vijanden van de dynastie…

De andere excursie gaat naar de eilanden Murano en Burano in de Lagune van Venetië. De eilandjes zijn niet alleen schilderachtig mooi, maar hebben ook nog eens een heel boeiende geschiedenis. Wie Murano zegt, denkt glasblazers, maar wist je ook dat Casanova hier passionele momenten beleefde met de nonnen van het klooster van Santa Maria degli Angeli, dat vandaag verdwenen is? Burano is beroemd om het kantwerk en de veelkleurige vissershuisjes langs pittoreske kanalen…

Naast de excursies kun je natuurlijk ook gewoon door de stadjes slenteren of genieten van alles wat het cruiseschip te bieden heeft. Wat dacht je van een aperitiefje terwijl je lekker onderuit zakt in een van de ligstoelen op de verschillende dekken? Er is geen betere manier om te genieten van de zomerzon en de fraaie Italiaanse uitzichten!

DE TIPS VAN CROISIERE IN VENETIË

Venise Croisi Famille

Gratis voor kinderen, ook in hun eigen kajuit!

De cruise naar Venetië is er ook voor gezinnen! Stel je eens voor, je beleeft dit sprookje samen met je kinderen (of kleinkinderen) en je betaalt bijna niets, ook niet tijdens de schoolvakanties. Alleen de ouders betalen, maar toch worden de kinderen in de watten gelegd. Croisieurope heeft speciaal voor hen een programma opgesteld boordevol activiteiten en animatie: mini- en juniorclubs aan boord (4-12 jaar), volpension (met aangepaste menu’s volgens de leeftijden) en vanaf 5 jaar zelfs een eigen kajuit vlak bij die van mama en papa. Zo kunnen jullie, ouders, tijdens de cruise genieten van bijzondere momenten met z’n tweetjes.

Voor alleenreizende (groot)ouders

Croisieurope heeft ook aan eenoudergezinnen gedacht en biedt het supplement ‘single’ (geldig voor een afreis op 1/7, 25/7, 8/8 en 27/8) voor ouders (of grootouders) die alleen reizen met 2 kinderen, ook als die kinderen gratis in een tweede kajuit verblijven… Voor die prijs, en ermee rekening houdend dat alles inbegrepen is, betaal je bijna meer als je gewoon thuis blijft!

Praktisch

Volwassenen betalen € 740 (‘CroisiFamilles’ of niet), inclusief verblijf aan boord, 6 dagen/5 nachten, volpension (ook drankjes aan de bar), diner en gala-avond, een voorstelling gebracht door de bemanning, animatie en excursies naar Ferrara en de eilanden Murano en Burano. Kinderen tot 16 jaar zijn welkom op de ‘CroisiFamilles’, ook al logeren ze in hun eigen kajuit. Ze betalen niet. Vertrekdata: 1, 6, 25 en 30 juli en 8, 13, 22 en 27 augustus 2017.

Meer info

Alle informatie over de cruises van Croisieurope op www.croisieurope.be en in het kantoor van Croisieurope, Ravensteinstraat 56 – 1000 Brussel. Tel: 02 514 11 54. E-mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Venise Croisi Bateau

Laatst aangepast op vrijdag, 23 juni 2017 14:05