Naam:
Email:
Artikels


PDF Afdrukken E-mailadres

Québec: gek van ijs!

U had misschien al gehoord van een ijshotel in Scandinavië, maar wist u dat ook de stad Québec er al enkele jaren een heeft? Het hotel bevindt zich aan de rand van het Lac St-Joseph en wordt elk jaar groter, beter en indrukwekkender. Absoluut alles, van de receptie tot de bar, de glazen tot de meubels, wordt met beitel en brander uit het ijs gehouwen. Een echt meesterwerk van wel 3000 m2 dat begin januari opgetrokken wordt en 3 maand later, vanaf 1 april, een stille dood sterft, wanneer de eerste zonnestralen het ijs doen smelten. U vraagt zich wellicht af hoe dat allemaal kan? Een paar antwoorden:

De temperatuur in de kamers varieert van -2 tot -5°, onafhankelijk van de buitentemperatuur, al is die -35°. Die relatieve ‘warmte’ is te danken aan de dikke muren, die als een soort thermos fungeren.

Het onderstel van het bed bestaat uit ijs. Daarop wordt een lattenbodem met matras gelegd, bedekt met dekens. Slapen doet u in een speciaal ontworpen slaapzak die u warm houdt bij temperaturen tot -30°, zonder dat u al uw kleren moet aanhouden. Integendeel: om zo weinig mogelijk vocht te produceren raadt men u aan te slapen in ‘thermolactyl’ ondergoed. Zo zal bij het wakker worden enkel het puntje van uw neus een beetje koud aanvoelen!

De vraag die iedereen zich stelt: wat als je een plasje moet doen? De toiletten zijn het enige wat niet van ijs is. Vanuit het ijshotel heeft u rechtstreeks toegang tot de verwarmde ‘toiletzaal’.

Nog een vraag: wat als ik de slaap maar niet kan vatten in mijn ijskamer? In de reservatie is ook een overnachting in een ‘klassiek ‘ hotel inbegrepen, het aangrenzende Auberge Duchesnay. Hier neemt u ook het ontbijt. Tot slot even meegeven dat dit ijshotel ook toegankelijk is voor kinderen. U kan dit avontuur dus met de hele familie beleven, op voorwaarde dat u over een aanzienlijk budget beschikt!

Prijzen beginnen bij $ 299 (ongeveer € 195) voor een kamer en $ 349 voor een thematische suite (ongeveer € 228). Zijn inbegrepen: ontvangstcocktail in een glas van ijs, ‘parallelle’ kamer in de auberge, toegang tot de ‘noordse ontspanningsruimte’ met sauna en spa, uitrusting voor de overnachting, ontbijtbuffet met warme drank. Tip voor de liefhebbers: het ijshotel kan een onvergetelijk huwelijksfeest voor u organiseren. Meer nog: u kan zelfs uw bruidsjurk laten ontwerpen, versie James Bond Girl, Nikita, Engel of Sneeuwwitje.

Meer info:

Website: www.icehotel-canada.com

Laatst aangepast op zaterdag, 20 maart 2010 14:04