Naam:
Email:
Artikels


PDF Afdrukken E-mailadres

Pierre & Vacances: je eigen baas op een clubvakantie vlakbij!

Pierre Vacances ET

Meestal zijn het hotels op verre bestemmingen die een clubarrangement aanbieden, maar nu lanceert ook Pierre & Vacances vanaf april een Clubformule. Groot en klein (vanaf 3 maanden) kunnen hier nu genieten van een waaier aan activiteiten vlakbij – amper 2 uur rijden vanaf onze grens! Je logeert er in een leuk aangekleed en volledig ingericht flatje of huurhuis en bent je eigen baas. 16 dorpen in Frankrijk en Spanje openen hun deuren voor deze originele en handige gezinsvakanties. Wie droomt van een exotische reis, kan nu ook naar de Antillen!

Pierre & Vacances is gespecialiseerd in gezinsvakanties in woningen en vakantiedorpen op meer dan 300 bestemmingen: aan zee, op het platteland, in de bergen. Zelfs citytrippers kunnen bij deze specialist terecht voor een bezoek aan Barcelona, Parijs, Marseille…

Vakantiedorpen in harmonie met de natuur

Pierre Vacances Villages

Deze vakantiedorpen zijn heel uitgestrekt en gaan mooi op in de natuur, ze liggen vlak bij een strand en/of een zwemvijver; er zijn zwembaden en zelfs waterparadijzen onder een glazen dak, zodat je het hele jaar door kunt plonzen. Voeg daarbij nog restaurants, bars, speelterreinen binnen en buiten en kinder- en tienerclubs (van 3 maanden tot 17 jaar) en, afhankelijk van de bestemming, een kinderboerderij, een golfterrein of een spa met massages en verzorgingen… De kamers dan. Je kunt kiezen tussen een flat, een cottage en/of een echt huisje met drie kamers en uitzicht op een meer of de groene tuin. In tegenstelling tot een hotel sta je hier op wanneer je wilt, eet je waar en wanneer je wilt: in je huisje of in het restaurant op het domein. Ook een uitgebreid ontbijt of heerlijke maaltijd aan huis behoren tot de mogelijkheden.

Clubactiviteiten voor groot en klein: kennismaken met de omgeving en speelse ateliers

Pierre Vacances Activités

De 16 Pierre & Vacances Clubdorpen bieden je naast alles wat hierboven al is vermeld, ook een ruime waaier aan activiteiten voor groot en klein aan, maar ook voor alle kinderen samen.

Clubs voor kids en tieners!

Je betaalt geen toeslag voor clubs voor kinderen en tieners van 3 tot 17, zij mogen onbeperkt langskomen (in Europees Frankrijk). De kinderen worden verdeeld in 5 leeftijdscategorieën en krijgen aangepaste activiteiten: spelletjes buiten voor de kinderen tussen 3 en 5 (een zoektocht, tennis, minigolfen, wandelingen…). Voor de kinderen tussen 6 en 8 en voor de groep 9-12, de Club Kids en de Club Junior, werd originele animatie bedacht die elke dag rond een ander thema werkt: ‘avonturiers’ (zoektocht), ‘wetenschappers’ (bouw een windmolen), ‘sporters’ (trapeze, zeilen, paardrijden…), ‘vrienden’ (gezelschapsspellen, dansavond…), ‘kunstenaars’ (schilderen, theater, fotografie...) en nog veel meer. Er zijn ook circusinitiatie en wateractiviteiten. De Tienerclub mikt op kinderen tussen 13 en 17, zij doen aan sport, werken rond multimedia of theater, er worden disco-avonden georganiseerd in de SpOt, een speel- en ontmoetingsruimte waar alleen zij binnen mogen. Voor baby’s tussen 3 en 35 maand is er de Club Baby (hier toeslag), waar aandachts- en psychomotorische spelletjes gespeeld worden.

Kennismaking met de streek en ouder-kindateliers

Terwijl de kinderen plezier maken in de clubs, kunnen de ouders een van de ‘ontdekkingsactiviteiten’ volgen, die gericht zijn op de streek. Wat staat er op het programma: wandelingen met degustatie van lokale producten, bezoekjes aan de markt, ontmoetingen met producenten, kooklessen… Volwassenen kunnen op de ateliers ook originele en artistieke disciplines uitproberen.

Omdat Pierre & Vacances weet dat een vakantie pas geslaagd is als ouders en kinderen samen genieten, zijn er de Moments Clubs: leuke ateliers werelddansen, circus, foto’s zoeken, goochelen, spelen met auto’s en helikopters met afstandsbediening…

Een clubvakantie op 2 uur rijden… of iets verder!

Pierre Vacances destinations

Je hoeft helemaal niet ver te reizen om van al dat leuks te genieten. Je kunt al een Clubformule boeken in een dorpje net over de grens, zoals Belle-Dune (aan de Somme), 2 uur rijden van onze grens, of Branville, in de Calvados (Normandië), 3 uur rijden. Maar ook wie liever naar de mooiste plekjes aan de Franse kust trekt, kan terecht in een clubdorp van Pierre & Vacances, bijvoorbeeld in de Vendée, de Landes, aan de Côte d’Azur, maar ook in de Provence en de Ardèche. Heel wat verder kan ook. Spanje gaat prat op drie dorpen (Malaga, in Catalonië en op de Canarische Eilanden) en er zijn twee dorpen op de Antillen (Martinique en Guadeloupe), ook met een Clubformule.

Hoe gaat het praktisch?

De prijs voor een vakantie in een clubdorp hangt natuurlijk af van de bestemming, de categorie van de kamers en het seizoen. We geven je enkele richtprijzen voor een zomervakantie, gebaseerd op een gezin met twee volwassenen en twee kinderen:

Logeren + Clubformule:

Village Club Lacanau (zuidwesten): € 549 per persoon voor een verblijf van 7 nachten vanaf 1/8/2015 in een flatje Select 2 kamers 4 personen.
Village Club le Rouret (Ardèche): € 380 per persoon voor een verblijf van 7 nachten vanaf 25/7/2015 in een studio Select voor 4 personen.

Je kunt ook kiezen voor halfpension met ontbijt en lunch (of avondmaaltijd). Een paar richtprijzen:

Logeren + Clubformule + halfpension:

Village Club Cap Esterel (Côte d’Azur): € 621 per persoon voor een verblijf van 7 nachten vanaf 187/2015 in een flatje Confort 2 kamers 4/5 personen.
Village Club Belle-Dune (Picardië): € 369 per persoon voor een verblijf van 7 nachten vanaf 6/6/2015 in een flatje Confort 2 kamers 4 personen.

Surf ook eens naar de website van Pierre & Vacances, waar geregeld nieuwe aanbiedingen en interessante lastminutereizen verschijnen.

Informatie en reserveringen op www.pierreetvacances.com

Laatst aangepast op vrijdag, 24 april 2015 12:43