Naam:
Email:
Artikels


PDF Afdrukken E-mailadres

ONTDEK DE FRANSE MEUSE

meuse

De Franse Maasstreek, de Meuse, ligt in het departement Lorraine, net over de Belgische grens, en is dus de geknipte bestemming voor een weekendje weg. Wij zochten voor jou 3 bestemmingen uit voor een beetje cultuur, geschiedenis, lekker eten en mooie natuur. Niet te missen! Je vindt de regio dit voorjaar ook op het vakantiesalon en andere vakantiebeurzen!

Wandelen en fietsen langs de maas

20170617 142405 EG

Bossen, boomgaarden, heuvels, meren en rivieren… In de Meuse kun je het hele jaar door prachtig wandelen en fietsen. De uitstapjes zijn gerangschikt volgens thema’s (geschiedenis, erfgoed, natuur, enzovoort) en zijn hier en hier te downloaden. Je vindt er zeker iets dat bij jou past. Onlangs heeft het Comité Départemental du Tourisme de la Meuse ook wandelfiches uitgegeven over de routes in het ‘Forêt d’Exception®’, op het vroegere slagveld van Verdun.

Fietsliefhebbers kiezen dan weer voor het internationale fietscircuit, de ‘Maasfietsroute’, dat in 2012 aangelegd werd door de drie landen waar de Maas doorheen stroomt: Frankrijk, België en Nederland.

Vissen in een nieuw 3*-hotel

Sommedieue n76 Michel PETIT

Ook vissers halen hun hartje op in de Franse Meuse. Er zijn heel wat meren en rivieren waarin je karper, ellerling, snoek of snoekbaars vist. Nu is er ook een nieuw adres: een driesterrenhotel op het Domaine de Sommedieue, waar beginnende of ervaren vissers met de vlieg in een van de heldere meren of in de rivier forel kunnen vangen van meer dan 6 kg. Info: fly-in-sommedieue.com

Bezoek aan Bar-le-Duc

pat-bati-bld-ponts-et-eaux-2012-guillaume-ramon-grpress-31-

Bar-le-Duc, de prefectuur van de Meuse, heeft een beneden- en een bovenstad langs de oevers van de Ornain. In de bovenstad vind je vooral prachtige herenhuizen in de renaissancewijk, die geklasseerd is als ‘Secteur Sauvegardé’, in de benedenstad kun je prachtig wandelen langs het water.

Zaterdag 14 april: wijnwandeling in het historische centrum van Bar-le-Duc

IN VINO VISITAS afficheMaak kennis met het erfgoed van deze Kunst- en Geschiedenisstad en proef de wijnen van de Meuse. Afspraak op 14 april voor een wijnwandeling, ‘In Vino Visitas’, uitgestippeld door de club ‘Meuse Saint-Vincent’.

Onderweg maak je kennis met wijnboeren uit het hele land, die zich overal in de stad vestigden en jou laten proeven van hun productie. Een greep uit het aanbod: witte, rode en grijze Meusewijnen.

Maar natuurlijk bewonder je tijdens de wandeling ook het renaissance-erfgoed van Bar-le-Duc, volg je een panelgesprek over de geschiedenis van de stad en pik je een concert mee in de wijnpers.

Inlichtingen: Gilles BARNAGAUD: 0033 (0)6 86 88 47 32.

Een voorproefje van de Meuse op het vakantiesalon... en win een geschenk!

Meuse Velo

De Franse Meuse neemt begin dit jaar deel aan heel wat vakantiesalons, de kans bij uitstek om samen met Elodie en haar team van het Comité Départemental du Tourisme alvast je vakantie uit te stippelen. Stel gerust al je vragen! Meuse Tourisme geeft de lezers van reiswereldmagazine.be gratis toegangskaarten en heeft een verrassing in petto.

In het weekend van 26 januari vind je Elodie op de stand van ‘Lorraine Tourisme’, een bestemming die dit jaar op het Salon Tourissima in Lille in de kijker staat. Zorg ervoor dat je een papieren exemplaar van dit artikel bij hebt. De eerste die zich op stand C045 meldt, wint een dvd van ‘Ceux de Verdun’, een documentaire gebaseerd op de verhalen van de Franse dichter en romanschrijver Maurice Genevoix. Download je uitnodiging hier.

Van 8 tot 11 februari gaat in Luik het Salon Vert Bleu Soleil door. Misschien win jij wel toegangskaarten voor de prachtige voorstelling ‘Des Flammes… à la Lumière’. Neem een papieren exemplaar van dit artikel mee en bezorg het aan Elodie in Hal 1 Blok F Stand F2. Visliefhebbers kunnen hun zwaai oefenen, op de stand staat een simulator van de visfederatie van de Meuse! Download je uitnodiging hier.

Houd je vooral van wandelen en fietsen, dan is het Salon Fiets en Wandelbeurs in het weekend van 2 maart in Utrecht iets voor jou. Ontdek 100%-natuurvakanties langs de oevers van de Franse Maas.

Meer informatie op www.toerisme-maas.com

Laatst aangepast op vrijdag, 26 januari 2018 18:11