Naam:
Email:
Artikels


PDF Afdrukken E-mailadres

LENTE IN DE VAUCLUSE, IN DE PROVENCE: TIPS OM JE REIS VOOR TE BEREIDEN

Photo Vaucluse LP

De lente van 2015 telt heel wat verlengde weekends en is meteen het geknipte seizoen om even van te zon te genieten in de Provence. Vooral de Vaucluse is gemakkelijk bereikbaar vanuit België, je rijdt in 4 uur rechtstreeks met de trein naar Avignon. Het weer in de lente voelt al zomers aan. Troeven van het departement zijn natuurlijk een Provençaalse gastronomie en de wijngaarden, maar ook de historische steden (Avignon, Orange en Vaison-la-Romaine) en de schilderachtige dorpjes, waarvan er 7 geklasseerd zijn als ‘Mooiste dorp van Frankrijk’ …

Activiteiten om volop van de Provence te genieten

Vaucluse Printemps 5De website Provence Toerisme.com geeft tips voor de komende lente. Er zijn handige links te vinden om rechtstreeks te reserveren, afhankelijk van wat je eigen voorkeuren zijn. Zo bereid je je reis optimaal voor. Voorbeelden van de vele activiteiten: Provençaals koken (waar je bijvoorbeeld leert hoe je groenten met anchoïade – ansjovispasta – en aïoli – knoflookmayonaise – bereidt, hoe je een cavaillon sublimeert of hoe je je gerechten kruidt met saffraan …), wandelingen, fietstochten. En nu het toch over fietsen gaat, voor de sportievelingen onder jullie is de Mont Ventoux een absolute must. Gezinnen kiezen dan weer voor een van de vele tochten door de lavendelvelden of langs de Ocres, de oude reuzengrote openluchtsteengroeven waar vroeger natuurlijk pigment geoogst werd en waar het landschap vandaag doet denken aan Colorado.

Een actieve vakantie, wellness, gastronomie of een uniek verblijf…

Vaucluse Printemps 3In de lente zijn er verblijven die je kunt boeken, met overnachting(en) en/of maaltijden en/of activiteiten: forfaits voor trekkers en fietsers, maar ook andere thema’s zoals wellness (in de hotels of gastenverblijven met spa, massages en andere behandelingen), gastronomie (vakantie bij een wijnboer) of een uniek verblijf. Wat dacht je van ‘glamping’ in l’Isle-sur-la-Sorgue, een mooi dorpje dat wel wat lijkt op Venetië. Langs de kanalen liggen ateliers, kunstgalerijen en terrasjes van cafés en restaurants…

Vakantie op de wijngaard

De aanbiedingen gaan van een nacht tot een week en tellen meerdere prijscategorieën, de kamers gaan van een luxehotel over gîtes en gastenverblijven tot een camping. Een voorbeeld? Forfait van 2 dagen/1 nacht in een gastenverblijf op een wijndomein in het grillige landschap van Les Dentelles de Montmirail, ontbijt en avondmaaltijd met aangepaste wijnen en, helemaal voor jou alleen, een huurauto (op te halen bij aankomst aan het station van Avignon), maar ook een elektrische fiets voor een halve dag, met roadbook waarin ook de tocht door de wijngaarden staat waarbij je langs wijnboeren komt die je met plezier laten proeven van hun wijnen. Prijs: € 195 per persoon.

De Vaucluse op het Vakantiesalon in Brussel!

Vaucluse 2Afspraak op het Vakantiesalon in Brussel, van 5 tot 9 februari, in Hal 4, op stand 4613. Daar vind je alles wat je wilde weten over de Vaucluse in de Provence, zowel in de lente als in de andere seizoenen. Hier krijg je antwoord op al je vragen over deze vakantiebestemming, maar vind je ook tips en andere leuke ideetjes voor je verblijf!


Voor meer info: www.provence-toerisme.com

Laatst aangepast op woensdag, 21 januari 2015 18:53