Naam:
Email:
Artikels


PDF Afdrukken E-mailadres

MET DE KINDEREN OP VAKANTIE IN EEN WESTERNDORP IN AQUITAINE

Village_Western_1

De kinderen beleven een coole, keitoffe vakantie op deze 'camping' in de ruime omgeving van Bordeaux, 10 minuten van de zandstranden aan de Atlantische Oceaan en de beroemde duin van Pilat! Het grote westerndorp werd door natuurliefhebbers opgericht, midden in een schitterende omgeving. De restaurants, de campingwinkel en de gemeenschappelijke ruimten kregen allemaal een westernkleedje aangemeten, net als in de film...

Er zijn verschillende formules: je eigen tent, leuke chalets, stacaravans (ze lijken wel houten hutjes uit het Amerikaanse wilde westen), een canvas bungalow (de luxueuze versie van een tent) of een tipi. Je wordt helemaal een met de natuur, meer hebben de kinderen niet nodig om zich echte indianen in Amerika te wanen!

Elke tipi biedt plaats aan vier tot zes personen en heeft een oppervlakte van ongeveer 30 m². Ze zijn allemaal uitgerust met een lichtpunt, een houten vloer, twee kamers (een met een bed van 120x190 cm, een met twee bedden van 70x190 cm), een leefruimte met een ingerichte keuken, dekens en hoofdkussens en de schoonmaak is inbegrepen. Eigen sanitair is er dan weer niet. Ter info: in juni betaal je € 300 voor een week in de tipi.

Village_Western_2

En nu je toch in een westerndorp bent, pik je een van de thema-activiteiten mee: een les paardrijden of even behendig worden als een echte cowboy (het ruitercentrum van het domein heeft een goede naam), country dansen, lasso werpen, goud zoeken, een boomstronk omtoveren tot een beeld, kunstnijverheid van de indianen (dromenvanger, percussie ...), een westernfilm... Er zijn ook activiteiten die je onderdompelen in de natuur: bezoek aan de natuur in de omgeving, archeologie, mountainbiken, cross country/freeride, wetenschap (winnen van ijzererts)...

Village_western_3

In de zomer neem je een frisse duik in een van de twee zwembaden van de camping of sta je in 10 minuten bij de oceaan (en bij Lacanau, geknipt om te surfen of te watersporten) en het grootste zoetwatermeer van Frankrijk.

Info: www.village-western.com

Village_western_5

Laatst aangepast op donderdag, 23 maart 2017 10:37