Naam:
Email:
Artikels


PDF Afdrukken E-mailadres

Frankrijk: Trips in de Dordogne

De Dordogne, waar ook de Périgord deel van uitmaakt, is een beetje een ondergewaardeerde streek in Frankrijk - tenzij dan bij de levensgenieters onder ons, die er de charmante adressen en de uitstekende streekproducten weten te appreciëren. Daarnaast is de Dordogne ook een streek vol bastides, typische hoeves, en andere opmerkelijke pareltjes architecturaal erfgoed. Er is een site die uitsluitend gewijd is aan dit ‘land van de bastides’: u vindt er alle mogelijke soorten logies, waaronder behoorlijk wat gastenverblijven en vakantiehuizen die zijn ondergebracht in bijzonder charmante gebouwen. Een paar voorbeelden om u in de sfeer te brengen: Le Chant des Oiseaux (een oude hoeve uit de 15de eeuw), de Coteau de Belpech (een historische kapel, die helemaal werd omgebouwd tot vakantiehuisjes en kamers, met zwembad), La ferme des Lizettes (een domein met verschillende typische bouwwerken uit de Périgord, waaronder een molen), Le Grand Cèdre (een mooi verblijf dichtbij Monpazier, de mooiste bastide van de purperen Périgord), Les Maisons de Roselyne (een paar historische huisjes en boerderijen die u per week kan huren, met zwembad), Au Marchay (een landhuis in het groen, met zwembad), Au Merlot (een authentieke 18de-eeuwse boerderij, met zwembad)...

De prijzen hangen af van het type logies dat u kiest, maar beginnen al bij € 40 voor een kamer in een B&B. Iets huren voor een week kan al vanaf € 220, tot € 1200, afhankelijk van de grootte en de luxe van het vakantiehuis.

Meer inlichtingen: www.pays-de-bergerac.com (kijk onder Les Hébergements: u vindt er een lange lijst mogelijkheden, waarbij u kan doorklikken voor meer info of wordt doorgestuurd naar de site van het vakantiehuis of het gastenverblijf zelf)

Laatst aangepast op maandag, 08 maart 2010 11:36