Naam:
Email:
Artikels


PDF Afdrukken E-mailadres

RODE ZEE: FARAONISCH GENIETEN BIJ DE LAGUNES

Egypte Spa ET

Het is geen geheim dat Cleopatra er al van hield om een bad te nemen in ezelinnenmelk bestrooid met verse rozenblaadjes. Egypte kan dan ook terugkijken op een rijke traditie van schoonheidsbehandelingen en wellness. Vandaag vlei je je neer bij het turkooizen water van de Rode Zee en geniet je van een vorstelijke verzorging. De luxueuze hotels lijken zo uit een paleis weggelopen. De behandelingen en de omgeving mogen dan wel koninklijk zijn, de prijzen zijn heel wat interessanter dan bij ons in Europa. Er is gegarandeerd zon, ook in de winter, en het strand is de geknipte plek om lekker te luieren of na je verzorging aan lichaamsbeweging te doen…

De Rode Zee is een van de warmste en zoutste ter wereld en dat is precies wat haar zo geschikt maakt voor thalassotherapie. De grote hotels aan de kust maakten hier hun specialiteit van, het personeel in de ultramoderne wellnesscentra kreeg een opleiding naar Europese normen. Maar in de spa's met een oosters zendecor geniet je niet alleen van de weldaden van het water. Probeer een van de Egyptische specialiteiten: een peeling met woestijnzand (de Sahara ligt meteen naast de stranden van de Rode Zee), massages en maskers met nigellaolie (een aromatische plant die ook 'zwarte komijn' wordt genoemd), een papyruspacking, een hamam, modderbaden of... Cleopatrabaden.

Egypte Spa Bassin

De grote touroperators die rechtstreekse vluchten inleggen van België naar de kustplaatsen Sharm El Sheikh, Hurghada en Marsa Alam, bieden ook verblijven aan in de vele vier- of vijfsterrenhotels. De prijzen beginnen bij € 700 per week, all in, ook de vlucht.

Authentieke of levendige kustplaatsen

Egypte Spa Stations

De plaatsjes aan de kust hebben dan wel allemaal een droomstrand en de woestijn in hun achtertuin, maar toch zijn ze allemaal anders. Hurghada, de 'hoofdstad' van de Rode Zee, heeft een kustlijn van 40 km en de grootste concentratie van hotels voor alle budgetten. In het oude centrum, El Dahhar, ontdek je het traditionele Egypte: een immense soek (markt) en heel wat kleine, typische restaurantjes. Aan de andere kant van de Golf van Suez ligt het levendige Sharm El Sheikh met bruisende straatjes in het historische hart en een koortsachtig nachtleven rond de stranden, bars en clubs. Vanuit de stad kun je een excursie maken naar de Sinaïwoestijn en het nationale onderwaterpark Ras Mohammed. Marsa Alam is het ongereptst. Het contrast tussen woestijn en smaragdgroene zee zal je vast bekoren. Je kunt er overnachten in een van de grote hotelcomplexen, maar ook in een ecolodge (helemaal in de sfeer van de Bedoeïenen, een verwijzing naar de oorspronkelijke bewoners van de regio).

Prachtige onderwaterwereld

Egypte Spa Plongée

De Rode Zee is een van de warmste ter wereld en ze telt een ongelofelijke waaier aan koralen en vissen. Na een ochtend helemaal in het teken van wellness maak je een uitje naar de Egyptische onderwaterpracht. Het hele jaar door komen hier duik- en snorkelliefhebbers. In de hotels van de kustplaatsen kun je je laten inwijden in de kunst van het duiken of je kennis verder verfijnen. Als je liever droog blijft, kun je de onderwaterwereld ook bewonderen tijdens een tochtje op een boot met een glazen bodem. Misschien zie je wel dolfijnen, haaien, schildpadden, roggen of dugongs, een zeldzaam zeezoogdier en planteneter en een neef van de lamantijn, die je vooral bij de kust van Marsa Alam ziet.

Watersporten en postkaarteilandjes

Egypte Spa Sports

De zee is ook een speelterrein voor heel wat andere activiteiten: alle watersporten die je maar kunt bedenken, zoals kitesurfen (dankzij de stevige wind, die bovendien op de heetste dagen ook voor wat afkoeling zorgt). Of je maakt een cruise van een dag (tenzij je liever je eigen zeilboot huurt) om te gaan vissen of te luieren op een droomeiland (wat dacht je van Mahmya of de archipel van het nationaal park Giftun - vertrek in Hurghada). De stranden en lagunes hoeven niet onder te doen voor die van de Malediven of de Bahama's. En hier sta je al na amper 5 uur vliegen vanuit België!

Voor meer info:

Egypte Spa Infos

Egypte_logo_NL- Dienst voor Toerisme Egypte: Louizalaan 179, 1050 Brussel. Tel.: 02 647 38 58. Website: www.egypt.travel

 

Egypte Logo Neckermann- Voor een vakantie aan de Rode Zee: www.neckermann.be

Laatst aangepast op vrijdag, 21 oktober 2016 11:58