Naam:
Email:
Artikels


PDF Afdrukken E-mailadres

Een weekendje met het gezin naar de dierentuin van Parijs

Zoo Paris ET

Het Parc Zoologique ten oosten van Parijs opende vorig jaar opnieuw de deuren. Het Bois de Vincennes, waarin de dierentuin ligt, is de grootste groenzone van de stad. Drie jaar werken toverde de antieke 'Zoo de Vincennes', die in de jaren 1930 aangelegd werd ter gelegenheid van de Exposition Coloniale, om tot een dierentuin die past in het derde millennium. Dompel je onder in de biotopen van meer dan 1000 dieren (180 verschillende soorten) en beleef enkele uitzonderlijke momenten. Het park staat in de top tien van niet te missen bezienswaardigheden voor wie met kinderen naar de Franse hoofdstad trekt. Een uitstap met het gezin is dus een must. En waarom combineer je een bezoek aan de zoo niet meteen ook met enkele andere leuke activiteiten?

De kleine kooien van de Zoo de Vincennes hebben plaatsgemaakt voor ruime landschapstuinen die de natuurlijke leefomgeving van de verschillende soorten nabootsen. Stap de wereld van de dieren binnen, pas je aan hun omgeving aan en maak tijdens een de vele animaties kennis met deze bijzondere bewoners.

Reis rond de wereld in Parijs

Ieder van de vijf 'biozones' staat helemaal in het teken van een streek: Europa, Patagonië, Sahel-Soedan, Guyana en Madagaskar. Hier sta je oog in oog met leeuwen, lynxen, apen, neushoorns, zeehonden, poema's, grote koedoes, slangen... De biozone Guyana heeft zowel een binnen- als een buitenruimte. In de 4000 m² grote serre is het regenwoud nagebootst. Er leven boa constrictors, papegaaien, tapirs, jaguars... Aan de voet van de 'grote rots', een overblijfsel van de oude Zoo de Vincennes en het symbool voor het nieuwe park, leeft een van de grootste kuddes giraffen van Europa. Ze telt er maar liefst 16, waaronder twee kleintjes.

Ontbijt mee met de giraffen en lunch met de andere dieren

Zoo Paris Girafe

Het hele jaar door kun je op leuke en bijzondere manieren kennismaken met de dieren. Natuurlijk kun je zien hoe de dieren gevoederd worden (leeuwen, gieren, lemuren...). Meteen kom je ook meer te weten over het werk van de verzorgers en de dieren onder hun hoede. De verzorgers vertellen je tijdens het voederen van de wolven hoe de dieren jagen, je leert ook iets bij over de hiërarchie binnen de troep en je ontdekt waarom ze zo'n slechte reputatie hebben… De giraffen ontbijten nog voor het park opengaat, maar natuurlijk ben jij meer dan welkom. Wist je dat het hart van een giraf maar liefst 10 kg weegt en dat de dieren takken, maar ook appelen en uien eten?

Een bijzondere ontmoeting met lamantijnen en vogels

Zoo Paris Lamantin

Ook heel bijzonder is een blik achter de schermen van het park en een ontmoeting met de lamantijnen, dat heb je vast nog nooit meegemaakt! Deze zeezoogdieren van 600 kg worden ook wel zeekoeien genoemd omdat ze herbivoren zijn. Je wordt meteen aan het werk gezet en helpt de duiker-verzorger een slinger van 50 kg sla te maken, die dit vreemde dier elke dag verorbert. Of wat dacht je ervan om meer dan 30 vogelsoorten in de grote Afrikaanse kooien in de ogen te kijken. Beleef op de eerste rij hoe ze elkaar het hof maken of een nest bouwen.

Een schattenjacht-app voor een dagje plezier in het park

De ster van het park, Adeline, is verdwenen... Help de verzorger het dier terug te vinden. De tips leiden groot en klein langs alle hoekjes van de vijf biozones. In een notendop is dat wat je beleeft als je deze gratis app downloadt op je smartphone of tablet. Het spel is geschikt voor iedereen vanaf vijf jaar. Spelenderwijs krijg je het andere gezicht van de zoo te zien.

Hoe organiseer je je weekend praktisch?

Zoo Paris Aquarium

De dierentuin van Parijs is het hele jaar door geopend: van half oktober tot half maart van 10.00 tot 17.00 u, van half maart tot half oktober van maandag tot vrijdag van 10.00 tot 18.00 u en op zaterdag, zondag, feestdagen en tijdens de schoolvakantie van 9.30 tot 19.30 u. Prijzen: € 22 voor volwassenen, € 16,50 voor jongeren tussen 12 en 25 jaar, € 14 voor kinderen tussen 3 en 11 jaar. Gratis voor kinderen tot 3 jaar. Koop je tickets online, zo vermijd je wachtrijen ter plaatse!

Hoe kom je er? 2,5 rijden vanaf de Belgische grens of met de Thalys en de metro (station Porte Dorée, lijn 8).

In het park zijn voldoende snackbars en restaurants om iets te eten of te drinken.

Alle informatie is te vinden op www.parczoologiquedeparis.fr

Wil je met de kinderen overnachten in Parijs? Op de website van Paris Info vind je een lijst met adresjes die aangepast zijn aan gezinnen.

Tijdens een weekendje Parijs valt natuurlijk nog heel wat meer te beleven: in het Bois de Vincennes liggen naast de zoo ook vier meren, een arboretum, de Ferme de Paris, de hippodroom, een boeddhistische tempel... Je kunt een fiets of een bootje huren of het bos doorkruisen op een Segway, een Trike of een pony… Waar wacht je nog op? Meer informatie op www.vincennes-tourisme.fr

Een lijst met overnachtingsmogelijkheden in Vincennes (vlak bij het park dus) vind je hier

Laatst aangepast op dinsdag, 16 juni 2015 11:48