Naam:
Email:
Artikels


PDF Afdrukken E-mailadres

CHARMECRUISE NAAR DE MOOISTE EILANDEN VAN KROATIË

Croisière Croatie HP

Als er één bestemming is die zich prima leent voor een cruise, dan is het wel Kroatië. De M/S Apolon, een nieuw vijfsterrencruiseschip met plaats voor niet meer dan 38 passagiers, vaart met gemak tussen de 1185 grote en kleinere eilanden langs de kristalheldere kust. Expairtours neemt je een week lang mee voor een unieke ervaring. Op het programma: zwemmen in de baaien, wandelen op de mooiste eilanden, een bezoek aan legendarische steden, een luxekajuit en een adembenemend uitzicht op de Dalmatische kust...

Aankomst op de luchthaven van Dubrovnik, transfer (30 min) naar de haven van Gruž, waar je 52 m lange, nagelnieuwe boot op je wacht. Wat kun je verwachten: 19 ruime kajuiten, salons, een bar, een overdekt terras en een solarium. Op het dek staan ligstoelen rond het kleine zwembad, die je uitnodigen om te genieten van de zon en het panoramische uitzicht op de groene eilanden, de haventjes en de witte huizen met oranje daken die weerspiegelen in het turquoise water van de zee. De kapitein en de vier bemanningsleden heten je hartelijk welkom. De eerste avond dineer je aan boord, waarna je je in slaap laat wiegen door de rustige golven.

Nationaal park Mljet

Croisière Croatie Mljet

Na het ontbijt licht de M/S Apolon het anker. Hij zoekt handig zijn weg tussen de Elafiti-eilanden door (er is tijd voor een duik, gevolgd door een lunch aan boord) en zet dan koers richting Mljet. De weelderige natuur en de bountystranden maken van dit eiland een van de mooiste van de Adriatische Zee. Een derde van het eiland is beschermd in een nationaal park met gevarieerde fauna en flora, maar ook met twee zoutmeren. In het grootste meer ligt het Maria-eilandje. Het enige gebouw dat er staat, is een dominicaans klooster uit de 12de eeuw.

Hvar, het eiland van de internationale jetset

Croisière Croatie Hvar

Iedere dag ontdek je een ander gezicht van dit prachtige land, maar er is altijd wel een moment om te zwemmen en te lunchen in een betoverende baai. Het eiland Hvar is een must. Het is al sinds de 19de eeuw het geliefde vakantieoord van de internationale jetset, sinds keizerin Sissi voor het eerst de weg naar hier vond. Zij kwam voor een 'klimaatkuur' naar hotel Le Palace, nog steeds het oudste hotel in de stad Hvar. Nu liggen hier de jachten van miljonairs voor anker en worden de vele restaurants en loungy strandbars ingepalmd door trendy yuppen. 's Avonds ben je vrij. Maak van de gelegenheid gebruik om te dineren in de haven en te genieten van de sfeer in het Kroatische Saint-Tropez!

Split, de stad in een paleis

Croisière Croatie Split

De vierde dag houd je halt in het dorp Bol (eiland Brač), beroemd om het strand Zlatni Rat (hoewel het een keienstrand is, staat het ieder jaar opnieuw op de lijst met mooiste stranden ter wereld). Het oude centrum van Split is een meesterwerkje aan het water en staat terecht op de werelderfgoedlijst van de Unesco. De stad werd gebouwd op het immense landgoed van de Romeinse keizer Diocletianus (3de eeuw). Vanaf de 7de eeuw werd iedere muur of elke zuil van het paleis volgebouwd met huizen, als champignons op een vochtige ondergrond. Dat verklaart waarom de straatjes van marmer zijn en je in iedere kamer of salon van de huizen nog wel een antiek fronton opmerkt…

Het Korcula van Marco Polo en Dubrovnik

Croisière Croatie Dubrovnik

5de en 6de dag. Het cruiseschip volgt de Dalmatische kust naar het noorden en keert daarna terug naar Dubrovnik. Onderweg houd je halt bij Puscisca, het grootste dorp in het noorden van het eiland Brač: middeleeuwse architectuur, groeven waar de witte steen werd gedolven die gebruikt werd voor de bouw van het Witte Huis in Washington. Ook een bezoek aan Makarska, een geheel van schilderachtige dorpjes langs de kust, in de schaduw van de Biokovoberg, en de wijngaarden van het eiland Korcula, waar in een van de kronkelige straatjes van de gelijknamige stad het geboortehuis staat van ontdekkingsreiziger Marco Polo.

En dan kom je aan in Dubrovnik, de 'parel van de Adriatische Kust'. Kuier door de elegante straatjes omzoomd met stenen huizen en paleizen met roze daken. Je kunt de stad ook vanuit de hoogte ontdekken. Wandel over de walmuren (30 minuten) en neem de kabellift naar de top van de 405 m hoge Sergeberg. Het ideale tijdstip is zonsondergang, het laatste romantische uitzicht op zee en de Kroatische eilanden.

Praktisch

Croisière Croatie Cabine

Vertrek elke zaterdag van 29 april tot en met 30 september 2017. Prijs voor de cruise: vanaf € 799 per persoon, inclusief halfpension, een gids aan boord en Engelstalige bezoeken door een lokale gids aan Korcula, Hvar, Split en Dubrovnik. Inclusief terugvlucht vanuit België: vanaf € 1099 per persoon. Meer informatie op www.expairtours.be

Croisière Croatie Piscine

Laatst aangepast op zaterdag, 25 februari 2017 10:48