Naam:
Email:
Artikels


PDF Afdrukken E-mailadres

AVONTUURLIJK DENEMARKEN VOOR LEGOFANS!

escapade

Wist je dat de legoblokjes in de jaren 1930 in het kleine dorpje Billund midden in Denemarken uitgevonden zijn? LEGO is vandaag wereldwijd een van de invloedrijkste speelgoedfabrikanten, maar het bedrijf is altijd trouw gebleven aan zijn geboortestad. Het hoofdkantoor lag en ligt nog steeds in Billund en hier werd ook het eerste attractiepark in de steigers gezet. Dat vierde in 2018 zijn vijftigjarige bestaan. Het LEGO House, de nieuwste aanwinst van het pretpark, brengt een eerbetoon aan de kleine blokjes waar wij als kind allemaal zo graag mee hebben gespeeld. Wij nemen je op onze bijzondere reis naar Denemarken mee naar het hart van de LEGO-wereld, amper anderhalf uur vliegen van België!

Vijftig jaar plezier in Legoland

Legoland 1

Het park in Billund werd in 1968 bedacht door Godtfred Christiansen, de zoon van de uitvinder van LEGO, en is daarmee het oudste Legolandpark ter wereld. Sindsdien werden nog acht andere parken geopend, in Duitsland, de Verenigde Staten, Dubai, Japan... Als je de 60 miljoen blokjes waarmee het Deense park is gebouwd, naast elkaar zou leggen, zou je er helemaal mee van Billund naar Brussel en terug kunnen gaan, maar liefst 1500 km dus!

Voor zijn vijftigste verjaardag kreeg Legoland Billund een nieuwe look. De westernzone LEGOREDO Town, compleet met reuzenachtbaan, werd met 2500 m² uitgebreid. De wildwaterbaan LEGO Canoe  werd gerenoveerd en voortaan torenen ook vijf nieuwe wolkenkrabbers boven Miniland uit. In dit mini-Europa loop je tussen miniatuurversies in legoblokjes van bekende monumenten en steden.

Themakamers

chambres à thème legoland

Het park heeft verschillende verblijven voor elke prijsklasse. De kamers in het viersterrenhotel LEGOLAND zijn volgens verschillende LEGO-thema’s ingericht: piraten, prinsessen, ridders, schattenjagers, Ninjago of het ‘girly’ thema van LEGO Friends. Is je budget een beetje beperkter, dan kies je voor het dorp met woonwagens, hutjes en een ‘piratenmotel’. In 2019 gaat een gloednieuw themahotel open, het LEGOLAND Kasteelhotel, dat er net zo uitziet als de speelgoedversie van de burcht. Natuurlijk vind je ook veel restaurants in het park en in de hotels.

Nieuw concept: het LEGO House

Legohouse

Wie Billund zegt, denkt natuurlijk meteen aan het attractiepark en de LEGO hotels, maar sinds kort kun je hier ook het LEGO House bezoeken. Het interactieve belevingscentrum van 12.000 m2 blies onlangs zijn eerste kaarsje uit. Het extravagante gebouw lijkt op opeengestapelde legoblokjes. Het concept zal nergens anders nagebouwd worden. Als je het wilt zien, zul je dus naar de geboortestad van de blokjes moeten afreizen. Het gebouw is opgetrokken uit 25 miljoen legoblokjes en binnen word je ondergedompeld in allerlei ervaringen. Wat dacht je van een museum over de geschiedenis van LEGO, waar je hele oude dozen en imposante bouwwerken (dinosaurussen, een reuzenboom...) ziet? Of leef je je liever uit in de speel- en knutselzone? Of wordt het toch een winkel met daarna bijkletsen in het café-restaurant?

Legoland praktisch

Legohouse museum

  • Hoeveel kost het: Een gezin met twee volwassenen en twee kinderen telt € 540 neer voor een kamer met ontbijt in het LEGOLAND Hotel, inclusief kaartjes voor het park voor twee dagen. Een kaartje voor het LEGO House kost € 30. Een all-inverblijf in de LEGOLAND Holiday Village is voordeliger. Meer informatie vind je op de site: www.legoland.dk
  • Hoe kom je er: Vanaf Brussel vliegen rechtstreekse vluchten van anderhalf uur naar Billund. Met de auto duurt het zo’n acht uur en dit kan je perfect met een roadtrip door Denenmarken combineren.
  • Lucy Dricot

    Laatst aangepast op woensdag, 19 december 2018 13:07