Naam:
Email:
Artikels


PDF Afdrukken E-mailadres

2 MAANDEN VAKANTIE IN TUNISIE

Tunise piscine Odyssée-Resort

Amper drie uur vliegen vanuit België en je steekt je tenen al in het zachte zand van de Tunesische stranden aan de turkooizen Middellandse Zee. De thalassocentra die de vier- en vijfsterrenhotels hier neergezet hebben, moeten wat kwaliteit betreft niet onderdoen voor de wellnessinstituten bij ons. Tunesië is na Frankrijk zelfs de topbestemming ter wereld voor wie een thalassokuur boekt. En terecht, want hier heb je naast de verzorgingen ook het hele jaar door een lekker warm zonnetje, een geraffineerde gastronomie en onverwachte culturele en natuurlijke bezienswaardigheden, waaronder maar liefst acht door de Unesco beschermde sites. En natuurlijk is er de eeuwige glimlach van de Tunesiërs. Bij dit alles hoort bovendien een prijskaartje dat lager ligt dan in Europa. Dé bestemming dus om even te ontsnappen aan de grijze Belgische winter? Absoluut, er zijn zelfs landgenoten die er voor twee maanden naartoe trekken…

Bestemming: het badplaatsje Zarzis in Zuid-Tunesië, 30 minuten rijden van het eiland Djerba. Hier heeft de Belgische touroperator Expairtours samen met een viersterrenhotel een onweerstaanbare vakantieformule uitgewerkt. Voor € 1499 (alles inbegrepen, zie verder) kun je hier twee maanden vakantie komen vieren. Je geniet van het schitterende witte zandstrand met het helderblauwe water, je probeert er allerlei watersporten uit en doet een paar natuurlijke en culturele ontdekkingen. En zo is je (heel) lange vakantie meteen gevuld.

Street Art in een traditioneel dorp

Tunisie Er Riadh Street Art

In Zarzis neem je de veerboot of de Romeinse Weg naar Djerba. Die weg is een 7 km lange dijk die de Romeinen hebben aangelegd. Het grootste eiland van Tunesië (542 km²) telt een aantal bekende badplaatsen, maar wist je dat hier in het rustige achterland ook een paar authentieke dorpjes met menzels (boerderijen) rustig tussen de olijfbomen en de fruitbomen liggen? Een van die dorpjes is Erriadh, dé referentie op wereldvlak voor Street Art. In 2014 kwamen hier een honderdtal internationale kunstenaars kleurrijke muurschilderingen in allerlei stijlen op de witte en okergele muren van de traditionele huizen spuiten. Je rolt met een Segway, een fiets die je rechtopstaand bestuurt, door het dorpje en kijkt met open mond naar de fraaie muurschilderingen. Heel leuk en eens iets anders dan de typische dorpswandeling. In het dorpje ligt ook de synagoge van Ghriba, een belangrijk bedevaartsoord voor de joden uit Noord-Afrika. De synagoge bezit een van de oudste thora’s ter wereld en een mooie collectie keramiek.

Shopping in Houmt Souk

Tunisie Djerba Houmt Souk Medina

Ook Houmt Souk, de hoofdstad van Djerba, is een bezoek waard. In de witte steegjes van de medina (de oude stad) vind je de mooiste soeks van het eiland en in de verte ligt Borj el-Kébir, het 15de-eeuwse fort dat de sultan van Tunis liet bouwen. Maar Houmt Souk is ook een belangrijke vissershaven voor de vangst van octopussen (een Tunesische specialiteit). Loop door de haven en snuif de sfeer op de vismarkt op. Ga ook even een kijkje nemen in een replica van een Spaans galjoen en vaar naar het eiland van de flamingo’s, een zandtong waar heel wat trekvogels, waaronder flamingo’s, een rustpauze houden.

Een beetje Tunesische cultuur met Djerba Explore

Djerba menzels

Djerba Explore is een uniek project in het Middellandse Zeegebied, met een aantal zones voor cultuur en ontspanning, waar je gemakkelijk een hele dag kunt doorbrengen. In het prima uitgewerkte Ecomuseum (Djerba Heritage) kun je zien hoe de inwoners van Djerba vroeger leefden, voor het toerisme vanaf de jaren 1960-1970 de belangrijkste economische activiteit werd. Je kuiert er door reconstructies van menzels, dat zijn grote boerderijen die onderdak boden aan een hele familie (in de brede zin van het woord!). Er zijn heel wat demonstraties die je laten zien hoe er vroeger op het veld werd gewerkt en olijfolie werd gemaakt. Wat valt er nog te ontdekken in Djerba Explore: het museum Lalla Hadria over Tunesische kunst en kunst uit de Arabische en moslimwereld in het algemeen (boeiende rondleiding) en de grootste krokodillenboerderij van het Middellandse Zeegebied.

Thalassokuur

Tunisie Thalasso 2

Tunesië is na Frankrijk dé bestemming voor een thalassokuur. Het barst er van de hotels met degelijke thalassocentra en personeel dat opgeleid is volgens de Europese normen. De inrichting van de centra is een mooie mix van westerse en oosterse tradities. De prijzen zijn zo laag (tot 40% goedkoper dan in Europa) dat het jammer zou zijn als je niet van de weldaden van de zee zou profiteren. En waarom combineer je die niet met een massage, een traditioneel stoombad, een behandeling met rhassoul (lokale klei)…

Star Wars-decors

Tunisie ksour

Spring in je 4x4 en rijd in twee uurtjes van Zarzis naar de stenen woestijn van Tunesië, met oases, ksours (oude, versterkte voorraadschuren) en de duinen van de Sahara Zarzis. Er worden excursies met terreinwagens, quads of dromedarissen aangeboden naar de plaatsen waar de Star Wars-films gedraaid zijn. Zeggen de rotswoningen van Matmata en Tataouine je iets? Of de ksours Médénine en Ouled Soltane? Fans van de films van George Lucas zullen smullen!

TIP: 2 maanden vakantie voor € 1499!

Tunisie reception hotel

Touroperator Expairtours biedt een all-invakantie aan, inclusief vlucht, voor 1 tot 8 weken in het viersterrenhotel Odyssée Resort & Spa, 10 minuten van het dorpje Zarzis, aan het strand, met lagunezwembad tussen de palmen, een thalassocentrum, een sportzaal, 4 bars en enkele restaurants met buffet of kaart, maar ook een kinderclub en heel wat animatie en sportmogelijkheden. De prijzen dalen volgens het aantal weken. Een voorbeeld: 1 week verblijf kost € 499 per persoon, 3 weken € 799, 6 weken € 1240… en 8 weken € 1499! Deze aanbieding is geldig voor een verblijf tussen november 2018 en maart 2019. En je hebt geen paspoort of visum nodig voor een vakantie van 2 maanden in Tunesië! Meer informatie en de kalender met vertrekdata is te verkrijgen op 02/777 01 01 en www.expairtours.be.

chambre hotel tunisie

Laatst aangepast op vrijdag, 23 november 2018 13:45