Naam:
Email:
Artikels


PDF Afdrukken E-mailadres

BIBBEREN IN HET PARC ASTERIX

Parc Asterix ET

Het Parc Astérix, het op een na grootste pretpark van Frankrijk, ligt amper 2 uur rijden van onze grens en is goed voor 40 attracties en verschillende voorstellingen in 6 werelden (Gallië, het Romeinse Rijk, het antieke Griekenland, de Vikings, Reis door de Tijd en Egypte). Kriebels in de buik (op de Goudurix bijvoorbeeld, een achtbaan met 7 loopings), maar ook plezier voor het hele gezin (zoals op de nieuwe attractie Pegase Express). In de loop van het jaar worden ook thema-animaties aangeboden. Voor Allerheiligen kun je er met je gezin of je vrienden lekker komen griezelen met ‘Bibberen in het park’ van 14 oktober tot 5 november…

Voor het 9de jaar op rij al komen spoken, heksen, enge wezens, vreselijke dieren en boze geesten in deze periode spoken in de straten van het Parc Astérix; acteurs trekken verkleedpakjes aan en dwalen door de decors die zo uit een filmset weggeplukt lijken. Wat staat er op het programma: 3 spookhuizen, attracties in een nieuw jasje, nieuwe animatie en 4 avondvoorstellingen om lekker in het donker te griezelen (28, 29, 30 en 31 oktober van 19 tot 1 uur), ook een nieuw vuurspektakel, een klank-en-lichtspel in de Tempel van Osiris en monsters op de Drakar Viking.

Drie spookhuizen, voor de durfallen

Parc Asterix Adultes

Een attractie is er bij iedere editie van ‘Bibberen in het park’ altijd bij: 3 spookhuizen. Het eerste, La Maison de la Peur (niet voor kinderen jonger dan 16) loodst je door de wereld van dokter Cerebrus, een psychiater en alchemist die je meeneemt op een initiatieparcours met vampiers, levende doden en andere monsters. Je ergste nachtmerries worden werkelijkheid.

En dan is er ook nog De woede van Anubis, het museum van Le Havre waar kwade geesten na een inventaris van de Egyptische collectie losgelaten worden. Betreden op eigen risico…

De Mislukte missie is een 3D-versie van het gekende spookhuis. Scheep in voor een reis naar de sterren, op zoek naar een ruimteteam dat op een verre planeet is terechtgekomen. Griezelen in 3D! 

Nog niet bang? Probeer dan eens de voorstelling Metamorfose, je ziet live een man veranderen in een afzichtelijk wezen. Tenzij je zoals in de film liever de sfeer en de decors van de Verlaten kermis ziet, een nieuw spookhuis dat er dit jaar voor het eerst bij is.

Attracties voor het hele gezin in een nieuw jasje

Parc Asterix Enfants

De animatie tijdens ‘Bibberen in het park’ is niet aan te raden voor de kleinsten, maar er is ook aan hen gedacht. Sommige attracties werden voor de gelegenheid in een nieuw jasje gestopt met nieuwe decors en eerder schalkse dan enge personages. De lichten bij de ingang geven de ‘engheidsgraad’ aan. ‘Rillingen’ voor de kleinsten, ‘Bibberen’ voor het hele gezin en ‘Sidderen en beven’ voor de durfallen.

Maak met de kleintjes bijvoorbeeld een wandeling in het Bos van Idefix, dat voor een keer omgetoverd werd tot een tuin bevolkt met plantenwezens. Ze mogen op de Nationale 7 zelf achter het stuur van een kleurrijke, oude rammelkast kruipen. De snelweg is voor een keer omgedoopt tot het Heksenpad en is bezaaid met hindernissen en pompoenen. In de Ketels mag je lekker ronddraaien in het gezelschap van spoken… Nieuw voor 2017: een atelier om pompoenen uit te snijden (tegen betaling), onder het toeziend oog van twee kunstenaars maken de kindjes een meesterwerkje dat de hele dag lang tentoongesteld wordt in een echt rariteitenkabinet (maar je mag het nadien wel meenemen naar huis).

De kleintjes hebben net als de groten recht op hun eigen ‘enge’ voorstelling. Een paar keer per dag kunnen ze de Magna Maleficus meevolgen, onder leiding van een tovenaar die het vak van zijn vader mee heeft gekregen en die je misschien wel hypnotiseert!

Bibberen in het park, praktisch

Parc Asterix Pratique

Van 14 oktober tot 5 november 2017. Het park is geopend van 10.00 tot 18.00 u. Verlengd bezoek op 21 oktober en 4 november (10.00-22.00 u) en avondbezoek op 28, 29, 30 en 31 oktober (19.00-1.00 u). Het park is gesloten van 16 tot 20 oktober.

Tips:

- Als je minstens 7 dagen van tevoren een kaartje reserveert, geniet je van een verminderd tarief van € 41 per volwassene en € 38 per kind. De toegangsprijs bedraagt € 49 per volwassene en € 41 per kind. Voor het avondbezoek (specifiek kaartje): eenheidsprijs van € 39.

- Overnachten kan op loopafstand van het park in het Hôtel des Trois Hiboux in het ‘Gallisch bos’. En wie weet komen Asterix en Obelix je in hoogsteigen persoon welterusten wensen! Het hotel telt 150 kamers, forfait inclusief toegang tot het park en ontbijt.

Info: www.parcasterix.com

Laatst aangepast op vrijdag, 29 september 2017 07:43