Naam:
Email:
Home Contacteer ons
Contacteer ons


PDF Afdrukken E-mailadres

BELCANTODINER OP HET KASTEEL IN CHANTILLY

montroyal31

De prinselijke stad Chantilly ligt 45 km ten noorden van Parijs, in het departement de Oise, slechts 2 uur rijden van de Belgische grens. De stad ligt in een bos van zo’n 6000 ha, dat bij het Parc Naturel Régional Oise-Pays de France hoort en is dus een echte natuurbestemming. Maar ook geschiedenisfans halen hier hun hartje op. Duik mee in de 18de eeuw, toen de stad opgetrokken werd rond een kasteel met domein, waar de familie van de koning leefde. Maar er is meer dan alleen dit kasteel in Chantilly. Wat dacht je van het Tiara Château Hôtel Mont Royal, een 19de-eeuws neoklassiek gebouw, waar op vrijdag 6 april, 22 juni en 12 oktober 2018 een gastronomisch diner met lyrisch intermezzo gehouden wordt. Waarom combineer je dit etentje niet met een nacht in het kasteel? De aria’s uit het repertoire van Verdi, Bellini, Puccini en Bizet worden door de beste zangers gebracht en begeleid op piano...

Vroeger balzaal, nu restaurant

10289418

Voor het een vijfsterrenhotel werd, was het kasteel eigendom van Fernand Halphen, die in de belle époque kamermuziek componeerde. De violist die de Grand Prix de Rome behaalde, stond graag met zijn Stradivarius op het kleine podium van de balzaal van het kasteel, die nu het restaurant Opéra is. Je weet het misschien niet, maar onder de trappen zit het mechanisme waarmee het kleine podium ter gelegenheid van een Opéra Comique verhoogd of verlaagd kon worden. In dit piepkleine theater waar geschiedenis is geschreven, worden tegenwoordig belcantodiners gehouden.

Op het menu...

 ALP7224

Chef Benoist Rambaud heeft zijn partituur al klaargezet, een eenstemmig menu met gerechten die aangepast zijn aan het programma.

Als voorgerecht krijg je sint-jakobsschelpen uit Normandië met beurre de Guérande, een roomsoepje du Dubarry, een emulsie van zeevruchtensalade of lichtgebakken foie gras van eend met Banyuls, langzaam ingekookte mango met Timut-peper, een cristalline van sinaasappel en peperkoek. Het hoofdgerecht? Een boterzacht kalfsnierstuk, een jus court met kurkuma, een stoofpotje van kokos uit de Landes met hoevespek of, als je dat liever eet, knapperige zeekarper met schelpen, scheutjes zomerspinazie met parmezaan en geroosterde kastanjes. Als dessert serveert de chef een in de oven geroosterde frécinette (een soort banaan) of een baba met ambergele rum, een hartje van gegrilde mango en natuurlijk crème Chantilly Vatel.

De prijs voor een belcantodiner bedraagt € 125 per persoon

Verblijf op het kasteel

fe3c86ecb3295b0ea9d7f175e5e6b0b4

Na een avond zonder valse noten neurie je een deuntje uit Tosca, Nabucco of Rigoletto en wandel je door het ingedommelde bos naar je kamer. Voor een nacht in een superior tweepersoonskamer, een glas champagne, een belcantodiner en een ontbijt in het restaurant Opéra betaal je vanaf € 270 per persoon.

Voor meer info: montroyal-chantilly.tiara-hotels.com / tel: 0033/(0)3 44 54 50 33

5ee8b2df9e07361ec76341f0c0ebef55

967e2dee21b91fa0667ac94ababdf6f1

f7e7d1e238166d6352e2562cc9d62e51

Laatst aangepast op vrijdag, 23 maart 2018 19:36