Naam:
Email:
Artikels


PDF Afdrukken E-mailadres
Keuken • Tunesië
Couscous met rode zeebrasem
Ingrediënten

750 zeebrasem 30 g gezouten boter 135 g olijfolie 750 g couscous 100 g kikkererwten die een dag geweekt hebben 300 g kweeperen 100 g rozijnen 50 g tomatenpuree ½ koffielepel zwarte peper 1 eetlepel Spaanse peper Een mespunt gemalen kaneel Zout

Bereiding

Maak de zeebrasem schoon en snijd hem in sneden als ze te groot zijn. Doe er zout en peper op en zet ze even aan de kant. Verhit de olie, voeg de tomatenpuree, de Spaanse peper en de kikkererwten toe. Let erop dat de kikkererwten een dag lang geweekt hebben en dat de slechte eruit gehaald zijn. Voeg anderhalve liter water toe, breng aan de kook en zet het vuur zachter. Stop de couscouspan vol zonder de graantjes samen te persen. Zet de couscouspan op de pot en reken 20 tot 25 minuten vanaf het moment dat er stoom begint door te dringen. Haal de couscouspan van de pot, maar laat de pot op het vuur staan. Leg de stukken vis, de rozijnen en de ontpitte kweeperen (in kwartjes) in de bouillon. Leg de couscous op een schotel en besproei met koud water. Steek de klompjes couscous stuk, zodat het geheel verlucht en de graantjes niet te veel kleven. Doe de couscous opnieuw in de couscouspan en laat een tweede keer stomen. Leg de couscous op een schotel. Schep het vet dat bovendrijft van de saus, voeg daarbij een nootje gezouten boter en twee mespunten kaneel. Giet dit over de couscous en meng goed. Voeg eventueel zout toe aan de rest van de saus en giet ook dit over de couscous. Schik de vis en de groenten op de couscous, laat even rusten en dien op.

Tunesië: Couscous met rode zeebrasem
Laatst aangepast op dinsdag, 08 februari 2011 13:58