Naam:
Email:
Home Contacteer ons
Contacteer ons


PDF Afdrukken E-mailadres

Keuken • Frankrijk

Tonijn op z’n Baskisch

Ingrediënten (4 personen)

• 4 verse schijven tonijn • 4 tomaten • 2 uien • Espelette-specerij • peper en zout • 4 groene paprika’s •1 aubergine • 2 teentjes knoflook • olijfolie • laurier en tijm • 1/2 l droge witte wijn

Bereiding

Giet 4 lepels olijfolie in een pan, wentel de plakken tonijn in het meel en laat ze aan beide kanten bruineren. Schil en ontpit de tomaten en de paprika’s en snij ze in stukken. Snij de aubergine in blokjes, hak de uien en de twee teentjes knoflook fijn. Fruit de tomaten en groene paprika’s in de olijfolie en voeg er de aubergine, ui en knoflook aan toe. Breng dit geheel aan de kook en voeg er zout, peper en Espelette-specerij aan toe. Leg de plakken tonijn op dat mengsel. Voeg de droge witte wijn toe en laat het geheel een klein uurtje op een zacht vuurtje sudderen. Draai de plakken halverwege de kooktijd om. Bereiding: 30 minuten Kooktijd: 1 uur Bij voorkeur met rijst serveren.

Laatst aangepast op dinsdag, 08 februari 2011 14:02