Naam:
Email:
Artikels


PDF Afdrukken E-mailadres

HOTEL LE QUARTIER LATIN – MARCHE-EN-FAMENNE

‘WEG MET DE ELEKTRISCHE FIETS’ AAN DE VOET VAN DE ARDENNEN: VAN 12 TOT 15 JULI

Quartier Latin Velo ET

Le Quartier Latin nestelde zich in een 18de-eeuwse jezuïetenkerk in Marche-en-Famenne. Het hotel-restaurant met wellness heeft vier sterren, een verzorgde inrichting en hartelijk personeel. Het is dan ook de ideale uitvalsbasis om de provincie Luxemburg te verkennen; Durbuy, La Roche-en-Ardenne en Han-sur-Lesse liggen allemaal op minder dan 20 minuten rijden. Bovendien bruist het hier van de ideeën om de hele omgeving te verkennen, de gastheren organiseren geregeld originele vakantieformules. Nu kun je van 12 tot 15 juli ‘weg met de elektrische fiets’...

De vakantie van 4 dagen/3 nachten is een all-informule voor met z’n tweetjes, met je vrienden en gewoon in je eentje! Het team van Le Quartier Latin zorgt voor alles: overnachtingen, maaltijden in het restaurant, verhuur van de elektrische fiets met gps en wegbeschrijving, culturele uitstapjes, toegang tot de thermen, aperopauzes… En je hoeft echt niet zo sportief te zijn om deel te kunnen nemen. Op je elektrische fiets trap je moeiteloos de Ardense heuvels op. Je bolt over paden en schilderachtige weggetjes op zoek naar de vele bezienswaardigheden.

Het programma: wandelingen, bezoekjes, ontspannen in de thermen en lekker eten

Quartier Latin Velo Route2

Op de trappers door je verblijf hier:

Aankomst op 12 juli, na de middag (inchecken mogelijk vanaf 15.00 uur)
Seizoensmenu met drie gangen, inclusief drank, in het restaurant van het hotel, overnachting in de romantische kamer. Het hotelrestaurant is een gekend adres in de omgeving. Op zonnige dagen vlij je je neer op het aangename terras van deze streekbrasserie, aan de voet van de oude kerk.

13 juli
Na een uitgebreid ontbijtbuffet vertrek je bij Le Quartier Latin voor een lusvormige rit van 60 km. Je fietst door leuke dorpjes (Ambly, Masbourg, Fourneau Saint-Michel, Nassogne, Roy, Champlon-Famenne …) en parkeert je tweewieler voor een bezoek aan brasserie ‘Fantôme’ in Soy (met degustatie) en voor de lunch in een restaurant dat Le Quartier Latin voor jou heeft uitgekozen. Aan het eind van de middag ben je terug in het hotel, waar je heerlijk kunt ontspannen in de thermen. De spa is uniek in de regio, er is namelijk een theehuis en er zijn een bubbelbad, een sauna, een hamam en verzorgingen (bij te betalen) in een rustgevende zenomgeving met een mediterraan en oosters tintje. ’s Avonds schuif je aan voor een heerlijke fijnproeversmaaltijd die het hotel elk weekend serveert. Het buffet bestaat uit een ruim aanbod aan lokale voorgerechten, daarna kies je een van de 5 hoofdgerechten en de maaltijd wordt afgesloten met kaas en desserts.

14 juli
Ontbijtbuffet, gevolgd door een tweede lus van 60 km. Deze keer trap je langs de dorpjes Menil-Favay, Grimbiémont, Ny, Werpin, Marcourt, Hotton… Je bezoekt een dorpje uit de 18de eeuw, Le Fourneau Saint-Michel. Ook aan een aperopauze is gedacht! Lunchen kan in een restaurant in de omgeving. Weer in Le Quartier Latin is er opnieuw tijd voor ontspanning in het kuuroord. Daarna maak je je klaar voor het avondmaal (warm en koud buffet deze keer). Je sluit de avond af in je romantische kamer.

15 juli
Je smult nog een laatste keer van het ontbijtbuffet en dan is het tijd voor een dagje vrij. Laat vertrek is mogelijk. Waarom maak je niet nog een keer gebruik van de spa en verwen je jezelf met een verzorging (reserveren, bij te betalen). Zo kun je voor € 110 een ‘Croisière Découverte ressourçante’ boeken, waarmee je toegang krijgt tot de thermen, maar waarmee je ook een balneo met etherische oliën krijgt van 20 minuten en een volledige lichaamsmassage met warme olie van 55 minuten. Andere verleidelijke verzorgingen: de massage ‘Polynésia’ met monoi-olie en een packing met warm zand (€ 95 voor 55 minuten) of een aqua-peeling met zout uit de Camargue en voedende olie (€ 45 voor 25 minuten).

Prijs voor de vakantie ‘Weg met de elektrische fiets’

Quartier Latin Velo Resto

De prijs voor het hele programma bedraagt € 900 voor 2 personen in een tweepersoonskamer en € 485 voor 1 persoon in een eenpersoonskamer. Meer info: www.quartier-latin.be

Nog even meegeven dat Le Quartier Latin nog heel wat andere themavakanties aanbiedt, die het hele jaar door of op bepaalde data te boeken zijn, zoals de natuurvakantie, een Classic Cars-vakantie, een fijnproeversweek, een visvakantie, herbronnen of een speciale aanbieding op zondag, voor een midweek, een brunch, een fijnproeversavond in het restaurant …

Quartier Latin Velo Spa

Quartier Latin Velo Chambre

Quartier Latin Velo Velo

Quartier Latin Velo Route

Laatst aangepast op vrijdag, 22 juni 2018 11:03