Naam:
Email:
Home Contacteer ons
Contacteer ons


PDF Afdrukken E-mailadres

Juli in Le Quartier Latin

EEN BIJZONDERE EN GEZELLIGE VAKANTIE IN EEN OUDE KERK IN MARCHE-EN-FAMENNE

Quartier_Latin_Statues_ET

Slapen in een kerk die omgebouwd is tot een 4*-hotel, een bijzonder evenement meepikken in Wallonië, bier proeven, lekker eten en relaxen in een spa… Er valt van 18 tot 20 juli zoveel origineels te beleven in Le Quartier Latin in Marche-en-Famenne. Deze driedaagse kreeg de naam ‘La Vie du Bon Côté’ en is de gelegenheid bij uitstek om de Ardennen (opnieuw) te ontdekken. Laat je op sleeptouw nemen door een paar gepassioneerde begeleiders en proef van het onverwachte Famenne...

Het hotel Le Quartier Latin in het historische hart van Marche-en-Famenne vond onderdak in een 18de-eeuwse jezuïetenkerk. Wat een topadresje! De kamers zijn stijlvol, de brasserie met restaurant serveert uitstekende streekgerechten met seizoensproducten en de spa (de enige in de ruime omgeving) telt een sauna, hamam, bubbelbad, theehuis en een lange kaart met massages en verzorging in een zenomgeving.

Hier kun je gerust een heel weekend doorbrengen, maar het team van Le Quartier Latin breidt je verblijf graag uit met andere activiteiten om de regio te verkennen en neemt je mee naar een paar evenementen.

De grootste stoet levende standbeelden van Europa

Quartier_Latin_Statues_Statue

Van 18 tot 20 juli kun je hier tijdens je verblijf het originele ‘Statues en Marche’ zien. Dat wordt op 20 en 21 juli voor de derde keer georganiseerd in het centrum van Marche-en-Famenne en is meteen ook het grootste evenement met levende standbeelden van Europa, goed voor een honderdtal straatartiesten uit alle hoeken van het continent. Het publiek kuiert door de straatjes en loopt tussen de betoverende, intrigerende maar ook gewoon grappige standbeelden, op zoek naar de mooiste. Vergaap je aan de kunsten van de artiesten, die geen spier vertrekken, ook al weegt hun pak soms tot 25 kilo! Er worden allerlei personages uitgebeeld. Vorig jaar zag je Adolphe Sax, Louis Vuitton, Sherlock Holmes, het Chocolade Koppel, een eigenzinnige Elsa en Anna uit Frozen, Coco Chanel en de Bloempotman… Verder staan er deze twee dagen ook heel wat andere leuke dingen gepland: grime, een workshop paparazzi, bodypainting, lekker eten, een vuurwerk op 21 juli…

Beeldenwandeling, speciale bieren en elektrisch fietsen

Quartier_Latin_Statues_Velo

Le Quartier Latin laat je op zaterdag 20 juli op je eigen tempo genieten van het gebeuren, maar in de aanloop daarnaartoe heeft het wel een aantal originele ontdekkingen gepland, in het zog van enkele gepassioneerde mensen.

Je komt aan op donderdag 18 juli en om 18 uur wordt de aftrap gegeven van een wandeling door Marche-en-Famenne, mee met een gids van het Famenne Art Museum. Het thema zijn de standbeelden (de echte deze keer!) in de straten van het stadje. Maak kennis met de diversiteit, de geschiedenis en de betekenis.

De volgende ochtend span je je spieren op voor een fietstocht van 35 km met een elektrische fiets (dus ook wie minder sportief is, kan gerust deelnemen). Je krijgt een gps mee, zodat je op je eigen ritme de leuke landwegen van de omgeving verkent. Lunchen doe je in een restaurant dat Le Quartier Latin zelf uitzocht. Na de maaltijd trap je terug naar het hotel en ga je lekker ontspannen in de spa!

Aan het eind van deze deugddoende middag spreken we af aan de overkant van het hotel, in de ambachtelijke brouwerij Atrium, waar Paula en haar man Valéry 6 bijzondere bieren brouwen, die ze je met plezier laten proeven.

Aan tafel, met de hele bende!

Quartier_Latin_Statues_Resto

Dit bezoek is het aperitiefje voor de maaltijd, die geserveerd wordt in het restaurant van Le Quartier Latin, waar ook het diner van de avond voordien en het ontbijt (inbegrepen bij de prijs van het verblijf) opgediend worden. Gezellig? Dat is het codewoord voor dit verlengde weekend in groep (activiteiten en maaltijden). Opgelet, je zult je amuseren en nieuwe vrienden maken!

Prijs van het verblijf

Quartier_Latin_Statues_Spa

En wat kost dat allemaal? € 350 per persoon (op basis van een tweepersoonskamer), inclusief twee nachten in een superior comfort-kamer, ontbijtbuffet, de diners (3 gangen, drank inbegrepen), lunch op vrijdag (2 gangen, drank inbegrepen), toegang tot de thermen, de activiteiten (de beeldenwandeling, de tocht met de elektrische fiets – inclusief fiets en gps –, en de bierproeverij).

Meer info: www.quartier-latin.be

Quartier_Latin_Statues_Lit

Quartier_Latin_Statues_Nature

Quartier_Latin_Statues_Spa_2

Laatst aangepast op donderdag, 25 april 2019 12:24