Naam:
Email:
Artikels


PDF Afdrukken E-mailadres

AVONTUUR EN ONTDEKKING MET HET HELE GEZIN IN VULCANIA IN DE AUVERGNE

Auvergne Vulcania ET

Na amper zes uur rijden vanaf de Belgische grens sta je al in de Auvergne, een schitterende vakantiebestemming voor een reis met het gezin. Je kunt er heel wat themaparken bezoeken. Beginnen doe je natuurlijk in het ongelofelijke Vulcania, in het Parc Naturel Régional des Volcans d’Auvergne, aan de voet van de bergketen Les Puys. Hier ontdek je al spelend het vulkanisme en andere natuurfenomenen. De dynamische attracties bezorgen je unieke en sensationele ervaringen. Vulcania gaat op 25 maart open met drie nieuwigheden. We zetten enkele tips op een rijtje voor een bezoek aan het park en een verblijf in de omgeving!

In Vulcania kun je aan boord stappen van een voertuigje dat op een lavastroom dobbert. Klim in de tornadosimulator, duik van een waterval, zie een meteoriet neerstorten of beleef een natuurramp. Je kunt boven de aarde zweven alsof je in de ruimte zit, je ziet hoe de Amerikaanse vulkaan Mount Saint Helens in 1980 uitbarstte, je neemt een duik naast een geiser van 20 m diep of je wandelt in een subtropische serre met planten die miljoenen jaren oud zijn. De ‘Ballon des Puys’ (een van de successen van 2014 en een van de grootste kabelballons ter wereld) gaat tot 100 m hoog, onder begeleiding van een piloot-animator. Je bewondert het uitzonderlijke panorama boven de vulkanen van de Auvergne. Wees gerust, het park verpest het uitzicht niet, het zit dan ook voor drie vierde onder de grond zit.

3 nieuwe attracties in 2015

Dinosaures Vulcania2

Naast de attracties en animatie die er al zijn, kom je in 2015 drie nieuwigheden testen!

In de voetsporen van de dinosaurussen’ neemt je mee in de film Jurassic Parc, in de natuur ga je op zoek naar indrukwekkende 65 miljoen jaar oude dieren die weer tot leven zijn gekomen. Een tiental dieren (stegosaurus van 7 m lang, T-rex van 5 m hoog …) staan langs het parcours opgesteld en er zijn ook speciale effecten voorzien.

De nieuwe interactieve tentoonstelling ‘Bouleversements’ vertelt het verhaal van hoe vulkaanuitbarstingen in verschillende perioden het dagelijkse leven van de mensen door elkaar schudde, op zijn kop zette of zelfs compleet veranderde, van het verdwijnen van de dinosaurussen tot het stilleggen van luchthavens overal ter wereld.

De derde nieuwigheid is ‘Premier envol’. Stap aan boord van een dynamische gondel en vlieg als een koningsarend boven het landschap van de Auvergne. De 3D-beelden worden geprojecteerd op de grond en op een reuzenscherm rondom.

Een verblijf in de Auvergne en een bezoek aan Vulcania

Vulcania Attractions

Vulcania werkt samen met hotels in de streek. Je kunt op de website rechtstreeks packages met logies en toegang tot het park boeken. Alle types zijn er (1- tot 4-sterrenhotels, campings, vakantiedorpen, gîtes-auberges en Logis de France). Zo boek je met eender welk budget de reis die past bij je gezin.

Nog een leuke tip: de kamers van Nattitude, een label dat een honderdtal bijzondere adressen in de Auvergne quoteerde, die de klemtoon leggen op natuur, een verzorgde sfeer en lekker eten …

Vulcania: praktische informatie

Vulcania ConeIn de verschillende restaurants in Vulcania worden de kaarten aangevoerd door streekproducten.

Het park is er voor iedereen, je vindt er dus ook speelterreinen, er zijn animatie en films voor de kleinsten en ook mindervaliden zijn welkom.

Toegangsprijs tot het park: tussen € 22,50 en 28 per volwassene (afhankelijk van het seizoen) en tussen € 5,50 en 19,50 voor kinderen tussen 3 en 16 jaar (afhankelijk van de leeftijd en het seizoen). Kinderen jonger dan drie mogen gratis binnen. De attractie ‘Ballon des Puys’ is bijkomend te koop, tussen € 3 en 6,50 per persoon, afhankelijk van de leeftijd en het seizoen.

Als je enkele dagen in het park wilt verblijven (daar komen we later dit jaar op terug), kun je een van de ‘Pass Vulcania’ aanschaffen, waarmee je het hele seizoen van 2015 onbeperkt binnen mag. Tot 30 april geniet je van de aanbieding ‘2 Pass Vulcania volwassenen aangekocht = 1 Pass Vulcania kind gratis!’, enkel beschikbaar op www.vulcania.com

Alle informatie op www.vulcania.com

Meer informatie over de Auvergne: www.auvergne-toerisme.nl


 

Laatst aangepast op dinsdag, 24 februari 2015 09:29