Naam:
Email:
Artikels


PDF Afdrukken E-mailadres

FUN MET HET HELE GEZIN IN DE PROVINCIE LUIK

liege_10_N_ndl

Je hoeft helemaal niet ver te gaan of veel geld uit te geven om de dagelijkse sleur achter je te laten en met je gezin te genieten! Met de paasvakantie in zicht nemen we je mee naar de provincie Luik, naar bijzondere buitengewone plaatsen voor een uitzonderlijke ervaring…

Een reis door de tijd

liege_2

Het Préhistomuseum dat in 2016 midden in een 30 ha groot bos werd neergepoot, is uniek in Europa. Het ligt vlak bij de Grotte de Ramioul (Flémalle), waar 70.000 jaar geleden al neanderthalers leefden. Je kunt er heerlijk wandelen in het groen en ontdekt er hoe onze voorouders leefden. Samen met echte archeologen leer je vuur maken, vuursteen slijpen, kleren maken of jagen met een werptuig… Overal kun je workshops volgen en er lopen tijdelijke en vaste tentoonstellingen met de mooiste prehistorische voorwerpen die in Wallonië zijn gevonden. Er is ook een blotevoetenpad, op het grote veld kun je ‘mammoetspelletjes’ spelen en als je honger hebt gekregen, schuif je aan in het Archéorestaurant. Ook op je bord ga je op reis door de tijd. Proef van het lekkerste eten uit de geschiedenis, van het Romeinse Rijk tot het Versailles van de 18de eeuw. Wat mag je niet missen: de tentoonstelling ‘Cro-Magnon, Prehistoric Challenge’ (nog tot 29 juni). Aan de hand van 15 behendigheidsproeven vergelijk je je eigen vaardigheden met die van de holbewoners. Boven op al dit leuks organiseert het Préhistomuseum met Pasen ook stages voor vijf- tot elfjarigen. De kinderen worden heuse jagers-verzamelaars of cro-magnonboeren. 

Op avontuur in het bos

liege 3

Forestia in La Reid bij Spa beslaat 40 ha velden en bossen, die je van boven tot onder kunt ontdekken! In de bomen zijn 10 avonturenparcours voor alle leeftijd (vanaf 2 jaar) aangebracht, in het park mogen 300 dieren (goed voor een dertigtal soorten) half in vrijheid rondlopen: beren, wolven, lynxen, bizons en nog veel meer. Maar je waagt je hier ook aan twee tokkelbanen (een enorme van 120 meter en een kleinere van 40 meter, ook voor kinderen vanaf 2 jaar), 6 klimmuren en 12 klimparcours voor alle niveaus, vanaf 8 jaar. Bekomen van al die opwinding doe je in de Forest'Bar, een knus restaurant-bar midden in het bos. Vanaf het terras spot je dieren en zie je het grote speelterrein.

Vliegen als een parachutist

liege_4_N_ndl

15 meter hoog en 5,2 meter breed, zo groot is de grootste vrije val simulator ter wereld en die staat in Liège Airport. Voel zelf hoe het is om uit een vliegtuig te springen zonder dat je dat ook echt hoeft te doen. Kinderen vanaf 5 jaar mogen de Fly-In uitproberen. De basisformule voor kinderen (Start Kid Flight) komt op € 49 en is inclusief uitrusting (kleding, helm en bril), de voorbereiding en 2 vluchten van 30 minuten.

Als een mijnwerker onder de grond

liege_1_N_ndl

Blegny-Mine, een van de vier authentieke steenkoolmijnen van Europa, werd door Unesco op de werelderfgoedlijst gezet. Via de originele schacht kun je een kijkje nemen in de ondergrondse gangen. Net als de mijnwerkers vroeger trek je een jas aan en zet je een helm op, daarna duik je 60 m onder de grond en ga je net als de ‘Gueules noires’ aan de slag in deze bevreemdende omgeving, die er nog net zo uitziet als bij de sluiting in 1980. Zodra je de zon weer ziet, volg je het steenkoolparcours langs de sortering en het wassen, bezoek je de slakkenberg en het Musée de la Mine en als je er nog geen genoeg van hebt, stap je op het boemeltreintje voor een rondrit... Kinderen tussen 6 en 14 kunnen zich uitleven op het speelterrein (gaat open voor Pasen)!

Haaien in Luik

liege 11

Pal in het centrum, langs de Maas, in het neoklassieke gebouw van het Institut de Zoologie van de universiteit van Luik is een aquarium ingericht. Uniek in Wallonië! 46 aquariums met 2500 vissen uit de hele wereld. De kleintjes kijken met open mond naar de clownvissen (‘Nemo’), de piranha’s en de Australische steenvissen met hun dodelijke gif. Maar echt griezelen doen ze met de zwartpunthaai! Het aquariummuseum biedt ook onderdak aan duizend landdieren (opgezet of skeletten), waaronder uitgestorven diersoorten zoals de dodo of de buidelwolf.

Grappen in het museum

liege_6_N_ndl

Ook het Musée de la Vie Wallonne vond een plekje in het centrum van Luik. Hier kun je het hele jaar door ‘een origineel kijkje in Wallonië’ nemen. Tijdens de schoolvakanties worden hier leuke activiteiten georganiseerd voor gezinnen. Afspraak met Pasen en wel op 1 april (neen, dit is geen grap!) voor een bezoekje aan de verzamelingen met als thema grappen en grollen. Probeer zelf maar uit te zoeken welke informatie over het leven van de Walen echt is en welke niet. Dan gaan we verder met een eierjacht in het museum (4 april), een workshop rond beschilderen van eieren (6 april) en zelf chocolade maken… en natuurlijk proeven (8 april).

Meer informatie en reserveren van deze activiteiten: www.ouftitourisme.be

Vakantietips

Western met het gezin

liege 8

Western City is het gekke project van Richard Luthers, fan van het Wilde Westen, die in 1962 een westerndorp uit de grond stampte in Chaudfontaine, compleet met saloons, stallen, het bureau van de sheriff, een bank, een kruidenierszaak, een zadelmakerij, ‘Wanted’-affiches, een oude lijkwagen zoals in de films en echte cowboys en cowgirls. Je kunt er nog steeds een westernshow meepikken, paardrijlessen volgen, lol trappen op een echte countryavond of bij een gezin overnachten in een gastenkamer of een echte Amerikaanse studio. Op 1 april mag je zeker de eierjacht niet missen. Kinderen van alle leeftijden zijn welkom en tot ’s avonds valt er heel wat te beleven.

Vakantiedomein voor een zacht prijsje

liege_9_N_ndl

De Corsendonk Sol Cress ligt aan de rand van het bos, op wandelafstand van Spa, Forestia en Plopsa Coo. Meerdere formules (van een tweepersoonskamer tot een driekamerappartement), een restaurant en heel wat gratis infrastructuur voor de hotelgasten (tennis, speelterrein, petanque, tafeltennis, parkeren…).

Alles te reserveren op één website

liege logo carre1liege logo carre2

www.ouftitourisme.be, het reserveringsplatform van de Fédération du Tourisme de la Province de Liège, stel je uitstap (van een dag of langer) op maat samen, reserveer meteen ook je kamer (hotel, gîte, gemeubeld, gastenkamer of camping) en/of boek nu al je activiteiten ter plaatse.

 


 

Laatst aangepast op vrijdag, 23 maart 2018 19:07