Naam:
Email:
Artikels


PDF Afdrukken E-mailadres

Zomeren en nazomeren in Québec: onvergetelijke ervaringen en toppers!

Quebec Air Transat ET

Zodra de zon haar eerste stralen laat zien, trekken de Québécois naar buiten. Geen park, terrasje of evenement is nog veilig (festival van de lach, jazzbandjes, openluchtconcerten…) en met z'n allen genieten ze van het buitenleven (kajakken, wandelen, kamperen…). Ze lijken wel toeristen. En dan is het nazomeren geblazen, een van de mooiste seizoenen om de 'Belle Province' en haar prachtige natuurschoon te ontdekken. Van half september tot half oktober volgt na een eerste vorst een korte dooiperiode en tooit de natuur zich in duizenden herfstkleuren, van felgeel tot dieprood over alle tinten oker, oranje en paars. Je houdt van de natuur en kiest het liefst voor een vakantie in het groen, dan zijn dit enkele bijzondere ervaringen voor deze zomer of nazomer...

Je stapt in Brussel in het vliegtuig en amper 7 uur later (zie verder voor de tips over Air Transat) sta je in het bruisende Montreal. Een prima uitvalsbasis voor een tocht naar de mooiste natuurgebieden. Wat kun je doen?

 Waan je even een outfitter

Québec is het gebied van duizenden rivieren en meren en bijna overal kun je je eigen 'droomhutje in Canada' huren, een knus chalet aan het meer of midden in het bos. Misschien zie je wel een Canadese eland of een kariboe. Met vakantie als een echte outfitter! Op de kleine privédomeinen in de ongerepte natuur kun je jagen of vissen, maar de meeste bieden ook andere activiteiten (kajakken, mountainbiken, ontdekken van de fauna en flora …). Als zo'n hut je niets zegt, kun je er vaak ook terecht in een 'lodge'. De 'Belle Province' telt meer dan 350 van deze 'pourvoiries', je vindt ze allemaal op www.pourvoiries.com.

 Vaar op meren en rivieren

Quebec Air Transat Kayak2

Kajakken is de manier bij uitstek om je onder te dompelen in de natuur. Zelfs in de nazomer is het er nog aangenaam warm, dus huur je een kano en wat kampeermateriaal en trek je er een paar dagen opuit, je tentje sla je op een van de strandjes in het bos op. Wat een avontuur! Natuurlijk kun je in Québec ook op zee peddelen, langs de kusten van bijvoorbeeld het Parc National du Saguenay. De beluga's die in het helderblauwe water van de gelijknamige fjord zwemmen, vinden hier het hele jaar door hun stek.

 Geniet van de natuur, beleef avonturen en keer uitgerust terug

Quebec Air Transat Hydravion

De natuur induiken als een echte trekker zegt je wel wat, maar je rust ook graag uit? Waarom stap je dan niet eens op een quad en verken je de duizenden kilometers paden die speciaal daarvoor in de hele provincie zijn aangelegd? De eigenaren zijn echt gepassioneerd en nemen je mee door bossen, langs rivieren, over bergen en dwars door faunagebieden.

Maar je wordt pas echt weggeblazen door de natuur vanuit de lucht! Voor € 50 ga je met een watervliegtuigje de hoogte in voor een vlucht van 20 minuten. Er zijn ook forfaits van een aantal uur, met een tussenstop voor een wandeling of een bezoek. Je vertrekt telkens aan een ander meer.

 Met de auto op lekkerbekkentrip

De zomer en de herfst hebben heel wat verrassingen in petto voor wie ook graag het lekkers van de streek leert kennen. Volg de Route des Vins du Québec of het Circuit du Paysan en loop langs bij wijnboeren, ciderproducenten en landbouwers die op dat ogenblik net de oogst binnenhalen en je op hun domeinen toelaten voor een bezoek, een proeverij, activiteiten… Pluk appels of verzamel pompoenen op het veld, in de 'courgeries' zoals ze hier genoemd worden. Onderweg kun je ook kazen proeven, bieren drinken in een ambachtelijke brouwerij, van gerookte vis (zoals forel en zalm uit de meren en rivieren) of bizonvlees smullen, heerlijk in een broodje!

VLUCHTEN BRUSSEL-MONTREAL MET AIR TRANSAT

Quebec Air Transat Avion

Air Transat vliegt van april tot oktober 3 keer per week van Brussel naar Montreal. Aantrekkelijke prijzen vanaf € 369 voor een retourvlucht incl. btw (prijs voor een vlucht in de nazomer, september of oktober, in economy class). Ook de uren liggen goed: vertrek in Brussel in de namiddag en aankomst in Montreal nog dezelfde dag, halfweg de namiddag, plaatselijke tijd; zo heb je meteen het juiste ritme te pakken. De terugvlucht gaat 's nachts, ideaal om tot het laatste moment te genieten van je laatste dag ter plaatse.

De vliegtuigen werden in 2013 opgeknapt, de cabine is uitgerust met sfeerverlichting, zodat u snel aangepast raakt aan het tijdverschil (6 uur vroeger in Québec). Op de geïntegreerde individuele schermpjes, je tablet of smartphone (afhankelijk van het vliegtuig) speel je gratis spelletjes en kijk je naar de leukste films, series... Er zijn 2 klassen: economy en club, die wat luxueuzer is en ruimere zetels heeft. Tip: als je in economy reist, geniet je met het forfait Option Plus (vanaf € 48 per traject) van bijkomende voordelen: 10 kg extra bagage, zetels reserveren, eigen incheckbalie, eerst aan boord gaan, levering van bagage...

Maar de Canadese maatschappij heeft nog meer handige diensten, met name voor gezinnen: gratis transfer van buggy's en autostoeltjes voor de kleintjes, vismateriaal, golfuitrusting, kampeergerei, duikspullen. Kinderen krijgen korting op de prijzen: - 90% voor kinderen jonger dan 2 jaar en - 15% voor kinderen tussen 2 en 11 jaar.

Nieuw in 2016: Air Transat legt van mei tot oktober nu ook binnenlandse vluchten in met vertrek in Brussel en met als eindbestemming Québec-Ville en Toronto na een korte tussenstop in Montréal. Vanuit Parijs vertrekken het hele jaar door vluchten naar Montreal, maar in de zomer (ook vanuit Amsterdam) ook naar Toronto, Calgary en Vancouver.

Alle informatie op www.airtransat.be, via e-mail op Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of telefonisch op 0800 872 672 83 (gratis gesprek vanaf een vaste lijn).

Alle informatie over Québec op www.quebecoriginal.com

Quebec Air Transat Cabine

Laatst aangepast op vrijdag, 24 juni 2016 07:44