Naam:
Email:
Artikels


PDF Afdrukken E-mailadres

CITYTRIP NAAR MILAAN VOOR DE WINTERKOOPJES

OKKKK

De koopjesperiode in Milaan duurt deze winter maar liefst 5 maanden en de hoofdstad van Lombardije (een regio in het noorden van Italië) ligt op slechts anderhalf uur vliegen van onze hoofdstad! In het historische centrum liggen honderden merken samen, voor elk wat wils, voor ieders budget. Wij lijsten een paar adresjes en trekpleisters op die je ontdekt tijdens je twee- of driedaagse in de hoofdstad van de mode…

De modevierhoek

OK

De modevierhoek, de chique winkelwijk van de stad, is genoemd naar de vier straten waardoor hij gevormd wordt. Een daarvan is de Via Montenapoleone, een van de meest luxueuze winkelstraten ter wereld, een beetje zoals Fifth Avenue in New York of de Parijse Champs Elysées. De luxeauto’s rijden af en aan en fashion addicts die er warmpjes bij zitten, lopen niet alleen hautecouturewinkels als Prada, Armani, Valentino of Versace binnen alsof ze er thuis zijn, maar ook de vele designboetieks, juweliers, boekwinkels en cafés met verzorgde etalages.

Corso Como

MG 8428-3pic

Een tip: ook al laat je reisbudget het niet toe om er te winkelen, laat je toch inspireren door de modevierhoek. Doe ideetjes op en ga daarna naar de Corso Como, de laan van de jonge ontwerpers waar je voor een redelijke prijs iets moois op de kop tikt. Naast die leuke prijzen zijn er ook de vele restaurants en hippe bars waar je iets kunt drinken of eten. Het is er tot in de late uurtjes gezellig druk.

De outletwinkels

Cinema-highline-015-1024x576

Deze winkels liggen meestal aan de rand van de stad, maar in Milaan vind je ze niet alleen buiten het centrum, maar ook pal in de historische kern. Een voorbeeld: The Highline is 2000 m² groot en huisvest 400 luxemerken met bodemprijzen en dat op wandelafstand van de Duomo, de bijzondere kathedraal. Shoppingfans hebben al de Kenzo-short voor € 20 en de jasjes van John Galliano voor € 150 gespot.

Piazza del Duomo

LLL

Tussen al dat shoppen door moet je ook wat tijd vrijmaken om de stad en dan zeker de duomo te ontdekken, het symbool van Milaan. De gotische kathedraal is helemaal uit marmer opgetrokken en is 158 meter hoog. Helemaal boven staat een standbeeld van de Madonnina (de Maagd Maria). Volgens de legende zou ze Milaan en haar inwoners beschermen. Neem ook binnen een kijkje en klim naar de terrassen (of neem de lift), waar je geniet van een mooi uitzicht op de stad.

De Galleria Vittorio Emmanuelle II

galleria vittorio emanuele milano

Boven in de duomo zie je het immense kruis dat de Galleria Gucci of Dolce & Gabbana. De galerie is ingericht als een neoklassiek paleis met een vleugje barok en afgewerkt met een enorm glazen dak. Ieder jaar wordt rond Kerstmis een enorme kerstboom neergezet in deze spectaculaire galerie. De boom wordt versierd met 1000 sterren van Swarovski-kristal. 

De scala van Milaan

scalaDiMilano

Van de Galleria Vittorio Emmanuelle II loop je via de Piazza del Duomo naar de scala, de opera bij uitstek waar al sinds de 18de eeuw de grootste voorstellingen gehouden worden en de bekendste operavedetten aantreden. In het museum ontdek je theaterdecors en balkons versierd met weelderige rode gordijnen en gouden kwasten. Als je tijdens je bezoek ziet dat de toegang tot de zaal beneden afgesloten is, dan betekent dat dat er gerepeteerd wordt. Ga in plaats daarvan naar de balkons. Misschien heb je wel net als wij geluk en kun je een algemene repetitie meepikken van Macbeth, de opera van Verdi die Shakespeare inspireerde. Magisch!

Laatst aangepast op vrijdag, 26 januari 2018 18:56