Naam:
Email:
Artikels


PDF Afdrukken E-mailadres

LOGIS BACCHUS: EEN WIJNVAKANTIE AAN HET DUITSE BODENMEER

Bacchus ET

Bacchus is de god van de wijn, maar ook de naam van het label dat de 117 adresjes van de Logis Hôtels in Frankrijk, Italië, Spanje en Duitsland krijgen, die een wijnvakantie aanbieden. Een ding hebben ze gemeen, ze liggen allemaal midden in een wijndomein, maar er zijn nog meer criteria waar ze aan moeten voldoen: een restaurant met een mooie wijnkaart is er zo eentje (minstens 50 wijnen, waarvan 25% streekwijnen), documentatie over de wijngaarden in de buurt, flessen die hun klanten kopen in goede omstandigheden kunnen bewaren en natuurlijk wijnexcursies voor hun gasten aanbieden (bezoek aan kelders, degustaties, wandeling door de wijngaard…). Wij lieten ons verleiden door Hotel Burgunderhof, hoog boven het Duitse Bodenmeer...

Door welke ramen van Hotel Burgunderhof je ook kijkt, het uitzicht is overal adembenemend: de Zwitserse Alpen, het Bodenmeer dat zo groot is dat het wel een zee lijkt, en overal die wijngaarden. Het hotel heeft namelijk zijn eigen (bio) wijngaard die tot helemaal bij het meer loopt. Het hotel produceert zijn eigen wijnen, maar ook alcohol (likeur en jenever). De distilleerderij is geopend voor het publiek en kan bezocht worden.

Dit hotel is een van de mooiste adresjes aan de Duitse oever van het meer. De kamers en suites (sommige met jacuzzi) zijn charmant en tegelijk hedendaags ingericht. In de tuin is een lang buitenzwembad aangelegd en in de spa kun je terecht voor massages en verzorgingen.

Bacchus Visites

Ook de omgeving heeft veel troeven. Natuurlijk maak je een wandeling door de wijngaarden en langs het meer, zowel te voet als met de fiets of met een bootje op het water. Maar waarom steek je niet ook eens de grens over? Het Bodenmeer grenst namelijk aan Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en Lichtenstein. Op mooie dagen kun je zwemmen, een waterfiets huren of een of andere sport op het water uitproberen…

Het meer is omzoomd met gezellige dorpjes en historische villa’s, Hagnau is een pareltje en ligt op loopafstand van het hotel. Niet te missen, 20 minuten rijden: de fabriek en het Musée Zeppelin. Zeppelins, je kent ze wel, de grote ballonnen die hier aan het einde van de 19de eeuw bedacht werden door graaf von Zeppelin. In het museum kun je een luchtdoop met een zeppelin, een moderne variant dan wel, boeken. Een bijzondere ervaring om het meer vanuit de lucht te bewonderen!

Bacchus Chambre

Prijs per nacht voor een kamer met ontbijt in Hotel Burgunderhof: vanaf € 185 voor 2 personen.

Meer info: www.logishotels.com

Laatst aangepast op maandag, 25 september 2017 10:35