Naam:
Email:
Artikels


PDF Afdrukken E-mailadres

Uitstapjes in de Dordogne

Het departement Dordogne ligt in de Aquitaine, in het zuidwesten van Frankrijk, en valt grotendeels samen met de voormalige provincie Périgord. Door de ligging geniet men hier het hele jaar door van een zacht klimaat. Het is ook een streek met afwisselende landschappen, waarvoor een opdeling in vier regio’s werd bedacht: in het noorden de groene Périgord, in het centrum de witte, in het zuiden de purperen en in het zuidwesten de zwarte Périgord. Zowel cultuur- als natuurliefhebbers komen er aan hun trekken: er zijn de steden Sarlat, Périgueux en Bergerac, en de themaroutes, zoals de wijnroute, de bastidenroute en de burchtenroute, en niet te vergeten de beroemde grotten van Lascaux met hun rotsschilderingen. Met de auto (via Parijs, Orléans, Limoges, Bergerac) moet je vanaf de Belgische grens zo’n 750 km rijden. Er zijn ook lowcostvluchten met bestemming Bergerac.

Op de officiële site (www.dordogne-perigord-tourisme.fr) vind je tal van verblijfsarrangementen van 2 dagen tot 1 week. De rondreis ‘Saveurs et traditions’ brengt je bijvoorbeeld in 5 dagen langs de mooiste stadjes van de Périgord (Sarlat met zijn markt, Roque-Gageac, aan de voet van een rotswand, St-Léon-sur-Vézère, Périgeux en andere charmante stadjes). Er staan ook een paar kastelen, het Truffelmuseum en de grot van Lascaux op het programma. Prijs: € 517 per persoon op basis van een tweepersoonskamer in een driesterrenhotel. In de prijs zijn 4 overnachtingen, de maaltijden (vanaf het avondeten de eerste dag tot het ontbijt de laatste ochtend) inbegrepen, een gids tijdens de bezichtigingen en de entreegelden. Je kan natuurlijk ook gewoon zelf je vakantie uitstippelen.

Twee leuke adresjes om te overnachten in de buurt van Bergerac kunnen we je in elk geval aanraden: 

 B&B

In Nausannes, in het hartje van het land van de bastides, kan je logeren in een typische boerderij uit de Périgord van begin 15e eeuw (3 korenaren), die knap werd gerestaureerd. Er zijn twee tweepersoonskamers en één familiekamer voor 4 personen. In de grote tuin kan je een duik nemen in het zwembad. Prijs: € 64 per nacht (voor twee personen) of € 125 per nacht (4 personen), ontbijt inbegrepen.

Op het kasteel

Op 15 km van Périgord en 50 km van Bergerac ligt het kasteel van Puyferrat op de hellingen van Saint-Astier, midden in een groot bebost domein. Het is een historisch monument uit de 16e eeuw, maar van feodale oorsprong. Je kan er overnachten in één van de vijf verfijnde kamers die met antiek gemeubileerd zijn (tussen € 50 en 90 voor twee personen, ontbijt inbegrepen). Het ontbijt wordt in een indrukwekkende eetzaal met een monumentale haard opgediend, en de eigenaars geven je graag een rondleiding in het kasteel. Vanop de gaanderijen heb je een prachtig uitzicht op de omgeving.

Voor de rondreis ‘Saveurs et traditions’:

Tel: 0033 5 53355033

Website: www.dordogne-perigord-tourisme.fr

B&B:

Le Chant des Oiseaux:

Tel: 0033 553273509 of 0033 617901073

E-mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Website: www.le-chant-des-oiseaux.fr

Kasteel van Puyferrat:

Tel: 0033 553078626

E-mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Website: www.best-of-perigord.tm.fr/heberge/manoirs/st-astier/puyferrat.html en www.vacances-logement-renaissance-perigord.com/fpdb/Chateau-de-Puyferrat.asp  

Laatst aangepast op maandag, 08 maart 2010 11:33