Naam:
Email:
Artikels


PDF Afdrukken E-mailadres

ROMANTISCH ‘TRUFFEL’-WEEKEND IN DE AUDE PAYS CATHARE

truffes-600x400

In de Aude Pays Cathare (Occitanië, Zuid-Frankrijk) staan december, januari en februari in het teken van de truffel en de markten waar de lekkernij aangeboden wordt. Maak van de gelegenheid gebruik om de feestdagen nog wat te rekken en meteen ook de omgeving te verkennen of verras je geliefde met Sint-Valentijn en ga samen op zoek naar de edelste onder de champignons. Wij hebben een paar uitjes voor jou die je laten kennismaken met de zwarte diamant en de hele traditie die erbij hoort: truffels zoeken, truffelmarkten en de 1001 manieren om ze te bereiden! Proef ze allemaal en kies welke jij de lekkerste vindt. Je logeert in een liefdesnestje voor twee of in een historisch kasteel op een wijndomein in de Minervois, tussen Carcassonne en Narbonne. De steden zijn gemakkelijk bereikbaar vanuit België: er gaan rechtstreekse vluchten van Charleroi naar Carcassonne) en er rijdt een TGV rechtstreeks van Brussel naar Narbonne…

Weekend ‘zwarte truffel’

Marche truffe

Het agence Sud France biedt een aantal smulvakanties aan met de zwarte truffel als thema. Wat staat er op het programma: je bezoekt het museum van het Maison de la Truffe, vervolgens geniet je van een maaltijd met streekproducten, dat kan in een herberg of een table d'hôtes, de ster op de menukaart is natuurlijk de edele champignon. De nacht breng je door in een gastenkamer met twee of drie aren. En de volgende dag? Kuier rond op een truffelmarkt, maak kennis met truffelkwekers-wijnboeren en proef lokale recepten.

Meer info: www.sudfrance.fr

Een liefdesnetjes in de Gîtes de France

moulin

Liefde en de Aude zijn een geslaagde combinatie. De Gîtes de France hebben een mooie selectie gemaakt van charmante huisjes voor twee personen, de geknipte plek om met z’n tweeën te genieten van een ontspannen verblijf de streek. De authentieke gebouwen zijn opgetrokken in steen uit de omgeving. Sommige zijn een ommetje meer dan waard, omdat ze in een bijgebouw van een kasteel liggen bijvoorbeeld of omwille van het schitterende landschap (zoals het Parc Naturel régional de la Narbonnaise) of een bijzonder kenmerk. Wat dacht je van een gerestaureerde windmolen?

Meer info: www.gites-de-france-aude.com

Wijnproeverij en truffelateliers in het Château de Paraza

paraza

Het wijndomein van het Château de Paraza torent uit boven het Canal du Midi (dat door UNESCO op de werelderfgoed werd gezet). Het kasteel was de residentie van de Barons de Jougla en de Comtes de Forton. Ingenieur Pierre Paul Riquet verbleef er in de 17de eeuw tijdens de aanleg van de beroemde waterweg die de Atlantische Oceaan met de Middellandse Zee moest verbinden. Het kasteel is gerenoveerd met respect voor de Franse plafonds en de parketvloeren met visgraatmotief, er hangen gordijnen van glanzende zijde en er is een kloostergang met marmer van Caunes. De huidige eigenaars verhuren vier stijlvolle, knusse suites vanaf € 225 en organiseren ateliers rond wijn maken en proeven; je kunt picknicken in de wijngaard, een ritje met een quad maken en, zoals beloofd, een truffelatelier volgen!

Meer info: www.chateau-de-paraza.com

Voor meer info:

Truffe infos

- over de streekmarkten en de truffelmarkten: www.audetourisme.com

- over de Aude: surf naar de website www.audetourisme.com, waar je het hele jaar door suggesties en tips vindt rond heel wat thema’s in het Pays Cathare. Je kunt er ook de volledige agenda inkijken: culturele, traditionele, gastronomische, sportieve evenementen en nog veel meer. Zo kun je alvast beginnen plannen voor je gezinsreis, je vakantie met vrienden of een romantische reis met z’n tweeën! De Blog van de Aude Pays Cathare neemt je mee buiten de platgetreden paden en laat je de Aude ontdekken in het gezelschap van echte Audois: blog.audetourisme.com

Laatst aangepast op donderdag, 14 december 2017 16:08