Naam:
Email:
Artikels


PDF Afdrukken E-mailadres

Thalasso- en kuurvakanties in de Poitou-Charentes en de Charente-Maritime

Poitou Thalasso 1

Voor we van start gaan, moeten we nog even verduidelijken dat thalassotherapie iets helemaal anders is dan kuren. Het eerste draait rond verzorgingen met zeewater, het tweede haalt de weldaden uit bronwater. In de Poitou-Charente en meer nog in het departement Charente-Maritime verwen je jezelf met een thalasso-kuurvakantie, want de regio aan de Atlantische Oceaan telt enkele gespecialiseerde centra met een goede naam. Dat het landschap adembenemend mooi is, is aardig meegenomen…

De Charente-Maritime, de nummer een van Frankrijk voor wie dankzij water weer in vorm wil raken

Poitou Thalasso ET

In de Charente-Maritime kun je tot 50 km landinwaarts nog genieten van de zeelucht. Deze natuurlijke aerosol is rijk aan oligo-elementen en zuurstof. Zuig je longen vol met de weldaden van microalgen. Het departement, met een heerlijk klimaat dat uitnodigt om lekker te genieten, is ook de plek bij uitstek voor een thalassokuur. Deze troeven maken van de Charente-Maritime de nummer een van Frankrijk voor wie graag water wil gebruiken om weer in vorm te raken!

Tussen het île de Ré en Royan liggen langs de kustlijn maar liefst 6 centra waar je terechtkunt om je lichaam heerlijk te laten verwennen en je geest even tot rust te laten komen. Kies voor een ontspannen, een verkwikkende of een modellerende verzorging… Daarnaast staat ook erfgoed op het programma. Kuier langs de boulevard aan de oceaan en geniet van het bijzondere licht, relax op de zandstranden, bezoek de betoverende eilanden (Ré, Oléron, Aix en Madame), de authentieke dorpjes met romaanse kerken of een wijngaard of trek naar een stijlvolle stad als La Rochelle en de Vieux-Port… Schuif je voeten onder tafel en smul van de plaatselijke specialiteiten zoals pineau des Charentes, cognac, oesters, zout en aardappelen van het île de Ré…

Voor meer informatie over thalasso in de Charente-Maritime surf je naar www.la-thalasso.fr. Daar vind je het ruime aanbod van de verschillende centra in het departement.

Kuuroorden die heel wat kwaaltjes verhelpen

Poitou Thalasso 2

Maar de Poitou-Charentes heeft op het vlak van wellness nog veel meer te bieden. Dankzij de helende eigenschappen van het natuurlijke bronwater, dit keer geen zeewater dus, ontwikkelde zich hier het kuurwezen. Rond de bronnen openden vier etablissementen hun deuren, ieder de beste in hun eigen gebied: Rochefort, Jonzac en Saujon in de Charente-Maritime en La Roche-Posay in het departement Vienne. We zetten de helende krachten van water even voor jou op een rijtje.

Het befaamde kuuroord Rochefort is de ideale bestemming voor wie wellness graag combineert met water! De thermen halen hun weldoende eigenschappen uit een unieke combinatie van land en oceaan… De unieke zout- en ijzerhoudende bron borrelt al meer dan een eeuw in de zonnige Charente-Maritime. Het wellnesscentrum Eurothermes combineert dit bronwater met de fluviomariene afzettingen van de trechtermonding, een therapeutisch concentraat van algen en micro-organismen die de peloïde van Rochefort vormen. Deze modder vol actieve elementen wordt aangeraden bij de behandeling van reuma, flebologie, problemen met de huid en aandoeningen aan de tong en de mondslijmvliezen.

Stress, onrust (of angststoornissen), overwerktheid en/of slapeloosheid komen steeds vaker. Als ook jij hier last van hebt, gaat het richting het kuuroord van Saujon. Al meer dan 150 jaar worden gespecialiseerde kuren ontwikkeld om deze veelvoorkomende problemen aan te pakken. Medische onderzoeken hebben aangetoond dat ze even efficiënt zijn als een medicinale behandeling. Wellness staat hier echter niet alleen voor verzorgingen, maar ook voor de idyllische omgeving die de Côte de Beauté toch echt wel is…

Saujon telt nog een pareltje, het kuuroord Philae met zijn zwembad, jacuzzi, sauna, hamam, lessen aquagym, schoonheidsverzorgingen, cellu M6, een buitenspa, sensoriële douches, baden met essentiële oliën en zelfs kinesitherapeutische massages.

Herbronnen in een unieke omgeving kun je in het kuurcentrum van Jonzac. Dat centrum is gebouwd op een oude steengroeve en is synoniem voor verzorgingen in een intieme sfeer tussen rotszuilen waarvan een heerlijk ouderwetse charme uitgaat. De hyperthermale bron van Jonzac is uniek omwille van de temperatuur, de grote hoeveelheid zwavel en de oligo-elementen; het water is bijzonder geschikt bij de behandeling van reuma, flebologie en bij aandoeningen aan de luchtwegen. Geniet van de infrastructuur rond het kuur- en verzorgingsbad, de modder- en andere behandelingen, de massagedouche of douche met terpentijn (bij reumatiek). De luchtwegen dan, hier kies je voor een aerosol, verstuiving/verneveling, spoelen van de neus of respiratoire revalidatie. Voor mensen die last hebben van flebologie, zijn er de wandelrivier, de voetdouche en de dompeldouche in het zwembad, een heuse verlichting.

La Roche Posay in de Vienne is het grootste Europese Centrum voor Thermale Dermatologie en de referentie bij uitstek voor kuren gericht op huidverzorging. Bijna 8000 Franse en Europese kuurgasten worden hier ieder jaar verwelkomd. Zij laten er eczema, psoriasis, littekens na brandwonden of kankerbehandelingen en nog veel meer behandelen. La Roche Posay staat voor een efficiënte totaalbehandeling zonder bijwerkingen.

Als je alles wilt weten over de kuuroorden in de Charente-Maritime, surf je naar www.le-thermalisme.com

Meer informatie over de thermen van La Roche Posay vind je op www.thermes-larocheposay.fr

Laatst aangepast op zondag, 24 mei 2015 21:29