Naam:
Email:
Artikels


PDF Afdrukken E-mailadres

Stijlvol verblijf in ‘rusticae’

Iedereen die houdt van exclusieve hotels kent de paradors. Maar wie kent de ‘rusticae’? Dat kwaliteitslabel omvat oude landbouwdomeinen, heerlijkheden, kloosters en boerderijen. Bescheidener, maar minstens zo elegant, en verspreid over heel Spanje. Net als de Marokkaanse riads zijn deze Franse en Spaanse gastenhuizen aan een steile opmars bezig. Aan de basis van de ‘Rusticae’ liggen twee jonge vrouwen, Isabel en Carlota, die tien jaar geleden nog hemel en aarde moesten bewegen om eigenaars te overtuigen zich bij hun nationaal netwerk aan te sluiten. Sindsdien maakte het concept van gastenkamers, herbergen en karaktervolle hotelletjes school. Het beantwoordt dan ook perfect aan de vraag naar ‘andere’ vakantieverblijven: tegelijk comfortabel, warm, gezellig en perfect geïntegreerd in een prachtige omgeving. De website stelt een brede waaier aan adressen voor, met een gedetailleerde beschrijving, tarieven en foto’s. Om u een idee te geven kozen we er een pracht van een adres uit, in Extremadura, het minder bekende zusje van Andalusië dat nochtans heel wat historische en natuurlijke bezienswaardigheden heeft.

MONASTERIO DE ROCAMADOR

Ergens verloren op het platteland, neergeplant op de top van een rots, langs de route van de transhumance ligt een oud klooster uit de 16de eeuw. Vandaag is het omgebouwd tot charmehotel: de gasten logeren in de vroegere monnikencellen, smaakvol en minimalistisch ingericht met oog voor comfort. De plek is een pareltje, zeker met het sublieme zwembad dat uitkijkt over de velden en de toppen van de nabijgelegen sierra. Het Monasterio profileert zich als een oase van rust en kalmte, maar ook als een gastronomisch adres met een verrassend kader (het restaurant vond onderdak in de vroegere kapel, waar nog altijd een altaar staat). Een betoverende plek, die de hedendaagse biokeuken hoog in het vaandel draagt.

Te zien/doen in de buurt: bezoek aan Extremadura, Jerez de los Caballeros of Jafra, waar het kasteel werd omgebouwd tot parador en op de lijst van nationaal historisch en artistiek Erfgoed staat. Wandelingen en uitstappen in Andalusië, dat vlakbij ligt.

Logies: 22 dubbele kamers en 3 suites.

Tarieven: vanaf 130€ voor een dubbele kamer.

Reservaties:

Ctra N. Badajoz-Huelva (km 41), 06160 Almendral, Estrémadure.

Tel: 0034-(0)924 489000.

Fax: 0034-(0)924 489001.

Web: www.rocamador.com of www.rusticae.es

Laatst aangepast op woensdag, 25 augustus 2010 16:09