Naam:
Email:
Artikels


PDF Afdrukken E-mailadres

LANGS DE PARELTJES VAN CORSICA, NEEM DE TOURINGCAR OF STAP ZELF ACHTER HET STUUR

Corsica_ET

Wie zegt dat Corsica duur is? Corsica Travel heeft al 20 jaar ervaring met reizen naar het eiland en weet waar je moet zijn. De Belgische reisagent heeft 2 routes 'voor minibudgetten' opgesteld, die je voor een voordelige prijs de mooiste plekjes van het Eiland van de Schoonheid laten ontdekken. Je overnacht in charmekamers midden in de natuur. De eerste route, met de touringcar, is in halfpension. De tweede route, met een huurauto, is inclusief vlucht en logies. Het enige wat jij nu nog hoeft te doen, is je reisroute erbij nemen. Je vindt er alle etappes, tips voor bezoekjes, restaurants... in. Klaar voor het avontuur? Wij nemen je mee langs de hoogtepunten in alle uithoeken van het eiland, stranden en lagunes, bergen, kreken, maquis, bossen, rotsen, Genuese torens, middeleeuwse dorpen, leuke haventjes en citadelsteden...

Het zuiden: Bonifacio, een van de mooiste steden van Europa

Corsica_Bonifacio

In het uiterste zuiden van Corsica ligt Bonifacio, een van de mooiste steden van Europa. De versterkte middeleeuwse citadel ligt boven op een rotspunt, maar liefst 60 meter boven de zeespiegel. Op een oppervlakte van amper 6 ha liggen hier 40 geklasseerde sites en gebouwen, straatjes omzoomd met historische gebouwen (die nu ingepalmd zijn door restaurants, bars en winkeltjes)… De haven met jachten en zeilschepen heeft zich heerlijk genesteld in een 'ria' (vroeger een bloemenvallei, die nu weggesnoept is door de zee). Hier vertrek je voor een boottocht zodat je de stad vanaf het water kunt bewonderen. Ook de grotten en kreken rondom staan op het programma. Andere boottochtjes brengen je naar het Internationale Mariene Park met de Lavezzi-eilanden en ongerepte paradijselijke eilanden.

De westkust: natuur geklasseerd door de Unesco

Corsica_Calanques

Langs de grillige westkust ontdek je niet alleen de steden en havens Porto en Ajaccio (waar de geest van Napoleon nog rondwaart, die hier in 1769 geboren werd), maar ook de Calanche de Piana (hoge rotswanden van rood graniet, die gedeeltelijk begroeid zijn), het natuurgebied Scandola (zowel op het land als in het water) en de golf van Porto, met prachtige rustige stranden met hier en daar een strandhut waar je geroosterde zeevruchten proeft, terwijl het zand tussen je tenen kruipt. De natuurgebieden werden door de Unesco op de Werelderfgoedlijst gezet. Vanop het water is het uitzicht zo mogelijk nog mooier. Neem een zeekajak voor een paar uur en peddel naar een van de kreekjes die je niet te voet of met de auto kunt bereiken.

Het noorden: Cap Corse, het 'eiland op het eiland'

Corsica_Cap_Corse

De Cap Corse is de noordelijke punt van het eiland en wordt ook weleens het 'eiland op het eiland' genoemd. Verken het ruige gebied en ontdek mooie inhammen met kleine havens (zoals Centuri, dat van langoesten zijn specialiteit maakte), zandstranden die zo op een bounty-eiland zouden kunnen liggen, schilderachtige dorpjes als Nonza, een middeleeuws gehucht op een rotspunt dat rijk werd dankzij de cederappel, een citroen die tot 4 kg kan wegen en waarvan lekkere gekonfijte snoepjes, jam of gebak wordt gemaakt. Je rijdt van het ene plekje naar het andere, stopt natuurlijk bij de wijngaard van Patrimonio (een van de 9 wijnen met herkomstbenaming van Corsica), doet de haven van Saint-Florent aan en gaat op zoek naar de typische Genuese torens langs de kust. De hooggelegen torens werden neergezet door de Genuezen en gebruikt als uitkijktorens voor het zeetransport en om de schepen van de vijand op te sporen. Als een verdacht vaartuig werd opgemerkt, werd een vuur aangestoken in de toren, dat de inwoners in het binnenland alarmeerde.

Het centrum: Corte, historische en culturele hoofdstad midden in de natuur

Corsica_Corte

Corte, het hart van het eiland, is de oude hoofdstad van een onafhankelijk Corsica bestuurd door Pascal Paoli (van 1755 tot 1770, tussen de Genuese overheersing en de annexatie bij Frankrijk in). Ze is de enige van de zes citadellen van het eiland die in het binnenland ligt, omringd door de bergen van het Regionaal Natuurpark van Corsica. Achter de walmuren uit de 15de en de 18de eeuw ligt een stad die leeft op het ritme van de universiteit met 4000 studenten (op 7000 inwoners). Ze werd gesticht door Paoli, die zijn land ook een ultramoderne grondwet gaf, waarin stond dat vrouwen mochten stemmen!
Onderweg naar Corte rijd je door de Castagniccia, een uitgestrekt kastanjewoud. Met de kastanjes wordt een romige pulenta bereid (het neefje van de polenta), een culinaire specialiteit van het eiland, naast schaal- en schelpdieren, vis, schapenkaas, honing, olijfolie, overheerlijke fijnevleeswaren... Corsica om van te smullen!

DE TIPS VAN CORSICA TRAVEL

Corsica_Bons_Plans_2

De Belgische Corsicaspecialist Corsica Travel biedt heel wat vakantieformules aan: een cruise, een agroturismo, een chambre d’hôtes, een villa, een appartement, een hotel (2 tot 5 sterren), maar ook een georganiseerde reis met een touringcar; trek erop uit met je eigen auto, maak een trektocht of ga op reis met het hele gezin (met specifieke kinderactiviteiten).

Goedkope routes door Corsica

Corsica_Pas_cher

Het circuit 'Voordelig Corsica' boek je al vanaf € 799 per persoon (een week met logies, ontbijt, huurauto, vliegticket) en de rondreis met touringcar 'Corsica Liberta' vanaf € 995 per persoon (halfpension, vluchten, bepaalde activiteiten en gids inbegrepen).

Stel je reis met een paar muisklikken samen

Stel je liever zelf je vakantie samen? Dat kan! Op de nieuwe website van de reisagent vind je alle tips en kun je met een paar muisklikken je vliegticket reserveren, een huurauto boeken als dat nodig is, kiezen waar je wilt overnachten (in functie van je budget). Alle adresjes zijn getest en goedgekeurd.

Voor meer info: www.corsicatravel.be

Laatst aangepast op vrijdag, 24 maart 2017 12:24