Naam:
Email:
Artikels


PDF Afdrukken E-mailadres

SCHITTERENDE RIVIERCRUISES VANUIT BRUSSEL VOOR EEN PRIKJE

Croisieurope Avril ET

Over de Seine van Parijs naar Normandië, de omgeving van Bordeaux vanaf de Gironde, de Rijn door Nederland naar Amsterdam of de Rijn tussen Frankrijk, Zwitserland en Duitsland met als bonus een unieke reis aan boord van de trein Glacier Express… Dat heeft Croisieurope voor u in de aanbieding. In de prijs zit niet alleen het vervoer per trein van en naar Brussel, maar ook alle excursies, waarvoor anders meestal een toeslag geldt…

Cruise op de Rijn en reis aan boord van de Glacier Express

Croisieurope Avril Glacier

Deze bijzondere cruise van 5 dagen brengt u naar de spectaculairste bestemmingen van deze grensregio tussen Frankrijk, Zwitserland en Duitsland.

We vertrekken in Straatsburg, de ‘hoofdstad’ van de Elzas. De historische stadskern met houten renaissancehuizen ligt op een eilandje in de Ill en is in zijn geheel door Unesco geklasseerd. Neem rustig uw intrek in uw cabine, geniet van een welkomstdrankje en het diner aan boord en stap daarna op een rondvaartbootje voor een ontdekking van het oude Straatsburg. Maar er staat u op de cruise nog heel wat meer moois te wachten.

In Mulhouse, een oude Elzassische stad met een rijk industrieel verleden, bezoekt u de Cité de l’Automobile, het grootste automuseum ter wereld. Sinds 1878 worden in het interactieve en speelse museum, dat onderdak vond in een 20.000 m² grote oude spinnerij, 500 voertuigen tentoongesteld. U bewondert er onder meer een indrukwekkende verzameling Rolls Royces en de grootste collectie Bugatti’s ter wereld. Wat dacht u van de authentieke Royale van Ettore Bugatti?

Daarna zetten we koers richting Zwitserland. Vanuit Bazel wordt u met een touringcar naar Andermatt gebracht, waar u aan boord gaat van de Glacier Express en aan een ongelofelijke reis van 4 uur door het Alpenlandschap begint. Deze legendarische panoramische trein slingert zich door diepe valleien en langs besneeuwde toppen naar uitzichtpunten die u niet op een andere manier kunt bereiken. De trein rijdt over duizelingwekkend hoge viaducten en bruggen, boven smaragdgroen water, langs skipistes die in de zomer het terrein van wandelaars worden…

De Rijn vormt in Bazel de grens tussen Zwitserland en Duitsland. U schippert tussen de twee landen tot we het Bodenmeer bereiken. Na een uitstap naar de Rheinfall, met een hoogte van 23 meter en een breedte van 150 m de grootste waterval van Europa, neemt een bootje u mee naar een eilandje dat midden in de stroom ligt.

Het Bodenmeer zelf is bezaaid met een tiental eilandjes en u bezoekt Mainau, op Duits grondgebied. De huidige eigenaars maakten van het eiland, waarop een barok kasteel is neergezet, een bloemen- en plantenparadijs van 45 ha. U vindt er botanische tuinen, serres, een arboretum, een dierenpark…

De prijs voor de cruise? Vanaf € 841 per persoon. Wanneer? Van 17 tot 21 juli 2017. Info: www.croisieurope.be

De andere riviercruises in de aanbieding

Croisieurope Avril Paris

- Op de Seine, van Parijs naar de stranden langs de Côte Fleurie (bloemenkust) in Normandië. Deze cruise neemt u mee naar het kasteel van Versailles, de Route langs de Normandische Abdijen, het charmante haventje Honfleur en de stranden van D-day. 7-daagse cruise van 30 mei tot 5 juni 2017. Prijs vanaf € 1048 per persoon.

- Op de Seine, van de Normandische kust naar Parijs, met een wandeling in Honfleur, de Route langs de Normandische Abdijen en Versailles, maar ook met de kunst- en geschiedenisstad Rouen. 5-daagse cruise van 5 tot 9 juni. Prijs vanaf € 849 per persoon.

- ‘De mooiste haltes in de Vallei van de Seine’, met een avond Titi parisien, een bezoek aan het kasteel van Martainville in Honfleur, een kennismaking met Etretat, Fécamp en de Côte d’Albâtre (albasten kust) en de Route langs de Normandische Abdijen, de stranden van D-day, Rouen… 6-daagse cruise van 18 tot 23 oktober. Prijs vanaf € 909 per persoon.

- Op de Rijn in Nederland, vertrek in Antwerpen, tussenstop in de schitterende steden Den Haag en Amsterdam, een bezoek aan een kaasfabriek en een klompenmakerij. 5-daagse cruise van 14 tot 18 juni. Prijs vanaf € 569 per persoon.

- ‘Uniek en bijzonder erfgoed’ langs de Gironde, dwars door wijngaarden, met een kennismaking met de Médoc, Saint-Emilion met zijn ondergrondse middeleeuwse stad en natuurlijk Bordeaux met zijn architecturale pareltjes. Promotie op een 7-daagse cruise van 14 tot 20 juni voor de prijs van € 789 pp. Promotie op de 6-daagse cruise (op een 5anker boot) met 2 data: van 3 tot 8 juli en van 30 juli tot 4 augustus. Prijs vanaf € 929 per persoon.

Info en prijzen

Croisieurope Avril Chambre

De vermelde aanbiedingen zijn niet alleen inclusief de geplande excursies en het transport heen en terug met vertrek vanuit Brussel met de trein, maar ook inclusief volpension aan boord (met drank bij de maaltijd en in de bar) en de georganiseerde evenementen op de boot: diner en gala-avond, voorstelling gebracht door de crew…

Croisieurope vaart met zijn eigen boten en besteedt veel aandacht aan gastronomie. Er worden Franse gerechten geserveerd, bereid door de beste chefs. Op onze kleinschalige boten is plaats voor maximaal 180 passagiers, wat zorgt voor een gezellige, gemoedelijke sfeer.

Alle informatie op www.croisieurope.be

Meer informatie over en reserveren van cruises met promotie: afspraak bij het kantoor van Croisieurope (Ravensteinstraat 56 – 1000 Brussel), telefonisch op 02 514 11 54 of via e-mail op Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Laatst aangepast op vrijdag, 28 april 2017 12:26