Naam:
Email:
Artikels


PDF Afdrukken E-mailadres

PROEVEN VAN JAPAN… IN HET CENTRUM VAN NANTES!

Japon Nantes

West-Frankrijk het land van de rijzende zon? Welja! Catherine en Marc reizen graag en werden verliefd op de Japanse manier van leven. Ze nemen je graag even mee naar het hart van Japan… Hun bijzondere studio van 25 m², die je ook voor één nacht kunt huren, ligt in een winkel- en wandelstraat in het hart van Nantes, amper zes uur rijden vanaf onze grens. Nantes is de historische hoofdstad van Bretagne, maar de stad ligt nu in het Pays de la Loire. Laat het westen van Frankrijk even achter je en zoek verdere oorden op...

Catherine en Marc hebben krachten noch moeite gespaard om bepaalde voorwerpen te vinden… Ze snuisterden rond op markten en tweedehandswebsites en hebben de hele uitzet gevonden: tatami, futons, schuifdeuren, lage tafeltjes om te eten, Japans servies (met stokjes natuurlijk), sushi en sashimi. Jij hoeft alleen maar aan te schuiven aan de ‘zaisu’ (stoeltjes zonder poten).

Wil je het helemaal echt maken, dan trek je een ‘yukata’ (kimono) en ‘zori’ aan (dat zijn de bekende Japanse sandaaltjes van rietstro met zwarte riempjes) en woon je een theeceremonie bij. Ach, waarom ook niet. Alles wat je nodig hebt, is aanwezig.

Japon Nantes

In de badkamer staan ‘washlets’, heel populair in het land van de rijzende zon. Deze ultramoderne wc’s hebben een douchekop (de temperatuur van het water kun je regelen), waar wij meestal wc-papier gebruiken. Nog even wat warme lucht blazen en je bent weer helemaal droog!

Een originele ervaring die helemaal niet duur is. Voor een nacht tel je € 129 neer voor 2 personen.

Meer info hier

Nantes bezoeken

Nantes Pommeraye

Tijdens je reisje naar Japan mag je natuurlijk Nantes zelf ook niet vergeten. Een wandeling door de middeleeuwse wijk Le Bouffay moet zeker op je lijstje staan, al was het maar voor de houten huizen. Ook dit mag je niet missen: het kasteel van de hertogen van Bretagne, de Cathédrale Saint-Pierre-et-Saint-Paul en de Passage Pommeraye, een prachtige winkelgalerij uit de 19de eeuw met drie verdiepingen. Als je geluk hebt, schijnt de zon en kun je kuieren door de tuinen langs de oevers van de Loire of een tochtje op het water maken met een toue, een bootje uit de vorige eeuw, waarmee gevist werd en goederen vervoerd werden. Houd je van musea? Ook daarvan heeft de stad een paar pareltjes: het Musée d’Arts, het Musée d’Histoire, het Musée d’Histoire Naturelle en natuurlijk het Musée Jules Verne, de auteur van ’Twintigduizend mijlen onder zee’, die in 1828 in Nantes geboren werd.

Meer info op www.nantes-tourisme.com

Laatst aangepast op dinsdag, 21 november 2017 11:42