Naam:
Email:
Artikels


PDF Afdrukken E-mailadres

Proef van het authentieke Mongolië

Mongolie ET

Als je van plan bent over de Mongoolse steppe te reizen, een gebied dat meer dan vijftig keer groter is dan België, maar waar amper 3 miljoen mensen wonen, neem je maar beter een gids in de arm. Je zou de weg wel eens kwijt kunnen raken... Er zijn er heel wat die ter plekke hun diensten aanbieden, maar je kunt je reis ook vanuit België organiseren. Het Belgische agentschap Emotion Planet laat je kennismaken met het echte leven. Je krijgt onderdak van families en proeft van hun manier van leven, een onvergetelijk avontuur dat je maar wat graag met je kinderen zult delen. Deze kleine touroperator organiseert vakanties overal ter wereld, maar kiest altijd voor duurzaam toerisme en een kennismaking met de plaatselijke bevolking en gebruiken...

Eerste halte: aankomst in de hoofdstad Ulaanbaatar. Als je de bijzondere geschiedenis wilt kennen van dit land, dat geklemd zit tussen grote buren China en Rusland, breng je een bezoekje aan het Nationaal Geschiedenismuseum van Mongolië. Ook het immense klooster van Gandan mag niet ontbreken. Het bestaat uit meerdere tempels, een boeddhistische universiteit en een college waar in traditionele geneeskunde en astrologie wordt onderwezen.

Dat was de hoofdstad, nu gaat het richting de kleine Gobi (5 uur rijden van Ulaanbaatar). De zandduinen waarvoor de regio bekendstaat, geven je al een voorsmaakje van de grote Gobiwoestijn in het zuiden van het land. Hier logeer je tien dagen in een nomadenkamp bij enkele families van rondtrekkende herders. Samen met je gezin of je vrienden neem je je intrek in een joert naast die van je gastgezin. Je maakt er kennis met alles wat bij de veeteelt hoort, maar je bereidt ook maaltijden, danst 's avonds mee, zingt en speelt traditionele spelletjes die deze mensen zelf bedachten, want heel veel afleiding hebben ze hier niet... Misschien heb je wel zin om op de rivier te gaan vissen of typische kleding te maken?

Tijdens je tiendaagse in de woestijn maak je kennis met 3 tot 5 gezinnen uit verschillende kampen. Je gaat van het ene kamp naar het andere. De lichte tocht van zo'n 2 tot 6 uur gaat te voet, maar je hoeft geen bagage mee te nemen (die wordt met een karretje overgebracht).

Als je op reis gaat met Emotion Planet, krijg je niet het hele land te zien. Sommige toeristen combineren binnenlandse vluchten en autoritten om toch maar zoveel mogelijk van dit uitgestrekte land gezien te hebben. Bij Emotion Planet leer je wel het echte binnenland kennen en leg je contact met de lokale bevolking.

De prijzen dan... Vanaf € 1445 per persoon, vlucht en volpension inbegrepen. Je reist telkens in kleine groepjes van 2 tot 6 personen. Leuk als je er met z'n tweetjes even tussenuit wilt, maar ook voor gezinnen of vrienden. Je kunt ook aansluiten bij een groepje mensen die elkaar niet kennen. Vertrekken kan tussen juni en september.

Voor meer info: www.ecotourisme-voyages-alternatifs.com

Laatst aangepast op vrijdag, 27 mei 2016 13:02