Naam:
Email:
Artikels


PDF Afdrukken E-mailadres

Dordogne-Périgord: 'truffelen' bij Belgen!

Vieilles_Granges_ET

Françoise en Charles lieten Luik voor wat het was en ruilden de stad in voor de zonnige Périgord Noir in de Dordogne, amper 7 uur rijden van de Belgische grens. Het hartelijke koppel was meteen verliefd op de langgevelboerderij, die ze renoveerden en omtoverden tot 2 comfortabele gîtes die charme ademen. De boerderij ligt midden in de natuur en op een boogscheut van de belangrijkste bezienswaardigheden van de streek. Waarop wacht je nog?

Er is in een straal van 20 km om de langgevelboerderij heel wat te zien en te doen: de Grotten van Lascaux (Werelderfgoed) en het Château des Milandes (verblijf van de bekende Joséphine Baker), een afvaart met een kano van de Dordogne of de Vézère, een wandeling door de dorpjes langs de rivieren, een kennismaking met charmante middeleeuwse steden als Montignac en Sarlat dat zo fotogeniek is dat er al heel wat avonturenfilms gedraaid werden.

De gîtes van Françoise en Charles liggen op een 4 ha groot domein met bossen en velden (je kunt er heerlijk wandelen). In het 3 km verderop gelegen schilderachtige gehucht Saint-Geniès ligt een kasteel en wordt op zondag een levendige markt gehouden waar je een voorraad smakelijke streekproducten kunt inslaan (wijn van Bergerac, noten, in eigen vet ingemaakt vlees en foie gras). In het seizoen is er ook een truffelmarkt. De kamers zijn (La Borie voor 2 personen en Salamandre voor 5 personen) zijn mooi aangekleed, hebben een eigen terras waar je op mooie dagen kunt aperitieven en delen een aanlokkelijk zwembad en een petanquebaan. Françoise is een echte keukenprinses. Als je dat wilt, bereidt ze voor jou een smakelijke table d'hôtes.

De prijzen voor de kamers zijn heel redelijk: te huur vanaf € 430 voor de kleine en vanaf € 700 voor de grote gîte.

Verwenvakantie in het teken van de truffel!

Vieilles_Granges_TruffesDe Périgord is de truffelstreek bij uitstek. In het truffelseizoen, dat loopt van begin december tot begin maart, gooien de gîtes 'Aux Vieilles Granges' hun deuren open. Je bent er welkom voor een verwenvakantie. Laat je begeleiden door gepassioneerde boomkwekers die hun serres voor je openstellen en je deelgenoot maken van hun vakkennis. Ga met een sympathieke truffelkweker (caveur) en zijn trouwe hond mee op zoek naar truffels op zijn domein en ervaar het plezier als je ze vindt. Bij het haardvuur word je vergast op een streekgerechten uit de Périgord om duimen en vingers af te likken. De verschillende bereidingswijzen van de zwarte truffel, weggespoeld met een glas streekwijn, verrassen met hun aroma's en unieke smaken.

Op het programma:

Vrijdag: aankomst aan het eind van de middag. Als je dat wilt, staat een picknickmand (die je hebt besteld) op je te wachten in de gîte.

Zaterdag: ontbijt bij het haardvuur. Bezoek met gids die uitleg geeft over de prachtige stad Sarlat en de wekelijkse truffelmarkt. Vrije lunch, na de middag bezoek aan een truffelveld, je wordt begeleid door een echte caveur en zijn hond. 's Avonds table d'hôtes met een streekmaaltijd in de Vieilles Granges (aperitief, koffie, thee inbegrepen).

Zondag: ontspannen ontbijt, daarna naar het domein van de boomkwekers. Bezoek aan de serres, gepassioneerd woordje uitleg. Gezellige lunch in het teken van de truffel (aperitief, koffie, thee inbegrepen)! Je kunt gratis nog een derde nacht blijven (van zondag op maandag) voor je terugkeert naar huis!

Prijs: € 280 per persoon. De maaltijd op vrijdagavond is niet inbegrepen, net als de wijn bij de twee maaltijden. Handdoeken, lakens en keukenhanddoeken liggen klaar.

Meer informatie op www.lesvieillesgranges.fr

Vieilles_granges_photo

Laatst aangepast op vrijdag, 24 juni 2016 07:33