Naam:
Email:
Artikels


PDF Afdrukken E-mailadres

Overnachten in beschermde gebouwen: The Pineapple

De Landmark Trust is een privéorganisatie die door erfgoedliefhebbers werd opgericht, met als doel gebouwen met architecturale en/of historische waarde in stand te houden. De Trust restaureert dus gebouwen die stuk voor stuk iets aparts hebben: een ongewoon huis, een vuurtoren, een watertoren, een station, een verbeteringsgesticht, een spookdorp, een fort op een eilandje, een molen, een slot, een romantisch gelegen cottage... Zodra de gebouwen zijn gerestaureerd, gemeubeld en uitgerust, worden ze het hele jaar door verhuurd als vakantiewoningen, en dat aan billijke tarieven. Het geld dat hiermee wordt verdiend, dient om het erfgoed te onderhouden en om nieuwe gebouwen te kopen. Zo werd een reeds goed gevuld lijstje nog verder aangevuld, want momenteel zijn er al 180 gebouwen in de aanbieding. Al die gebouwen en hun geschiedenis worden voorgesteld in het Landmark Trust Handbook, en je vindt er een lijst van de voornaamste bezienswaardigheden uit de omgeving. Het gaat hier niet zomaar om een kamer in een B&B, maar om echte vakantiewoningen waar je met het hele gezin terecht kunt. Zo is er bijvoorbeeld de Pineapple, een mooi Schots slot in de streek van Stirling. Het is een van de excentrieke constructies die zo populair waren tijdens het laatste kwart van de 18e eeuw. Lord Dunmore liet dit zomerverblijf bouwen. Op het dak zie je een koepel in de vorm van een ananas (vandaar de naam), waaronder een bijzonder elegante kamer schuilgaat. Ook de tuinen zijn beschermd en open voor het publiek, maar er is ook een privétuin die het verblijf nog aangenamer maakt…

Prijs voor het verblijf: vanaf £ 229 (€ 290) voor 4 nachten (maandag tot donderdag inbegrepen) van oktober tot 21 december, en £ 329 (€ 415) voor een lang weekend van 3 nachten (vrijdag tot zondag).

Voor meer info: http://www.landmarktrust.org.uk

Reservering: via de website of per e-mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Je kunt de gids online kopen voor zo’n £12 (€ 15).

Laatst aangepast op zaterdag, 20 maart 2010 13:52