Naam:
Email:
PDF Afdrukken E-mailadres

Overnachten in beschermde gebouwen in Groot-Brittannië: Gothic Temple

De Landmark Trust is een privéorganisatie die door erfgoedliefhebbers werd opgericht, met als doel gebouwen met architecturale en/of historische waarde in stand te houden. De Trust restaureert dus gebouwen die stuk voor stuk iets aparts hebben: een ongewoon huis, een vuurtoren, een watertoren, een station, een verbeteringsgesticht, een spookdorp, een fort op een eilandje, een molen, een slot, een romantisch gelegen cottage... Zodra de gebouwen zijn gerestaureerd, gemeubeld en uitgerust, worden ze het hele jaar door verhuurd als vakantiewoningen, en dat aan billijke tarieven. Het geld dat hiermee wordt verdiend, dient om het erfgoed te onderhouden en om nieuwe gebouwen te kopen. Zo werd een reeds goed gevuld lijstje nog verder aangevuld, want momenteel zijn er al 180 gebouwen in de aanbieding. Al die gebouwen en hun geschiedenis worden voorgesteld in het Landmark Trust Handbook, en je vindt er een lijst van de voornaamste bezienswaardigheden uit de omgeving. Het gaat hier niet zomaar om een kamer in een B&B, maar om echte vakantiewoningen waar je met het hele gezin terecht kunt. Een voorbeeld is de Gothic Temple, waar 4 personen kunnen overnachten in 2 van de drie hoektorens van een vreemd driehoekig gebouw. De tempel ligt in Stowe, niet ver van Oxford. De kamers zijn rond en de derde toren, met rondgang, biedt uitzicht op het prachtige landschap waarmee Buckinghamshire wordt omgeven.

Prijs: vanaf £ 428 (€ 540) voor 4 nachten (maandag tot donderdag inbegrepen) en £ 633 (€ 800) voor een weekend van 3 nachten (prijs voor de periode van oktober tot 21 december 2008).

Voor meer info: www.landmarktrust.org.uk

Reservering: via de website of per e-mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. Je kunt de gids online kopen voor zo’n £12 (€ 15).

Laatst aangepast op donderdag, 04 maart 2010 21:26