Naam:
Email:
Artikels


PDF Afdrukken E-mailadres

Overnachten in beschermde gebouwen in Groot-Brittannië: Freston Tower

De Landmark Trust is een privéorganisatie die door erfgoedliefhebbers werd opgericht, met als doel gebouwen met architecturale en/of historische waarde in stand te houden. De Trust restaureert dus gebouwen die stuk voor stuk iets aparts hebben: een ongewoon huis, een vuurtoren, een watertoren, een station, een verbeteringsgesticht, een spookdorp, een fort op een eilandje, een molen, een slot, een romantisch gelegen cottage... Zodra de gebouwen zijn gerestaureerd, gemeubeld en uitgerust, worden ze het hele jaar door verhuurd als vakantiewoningen, en dat aan billijke tarieven. Het geld dat hiermee wordt verdiend, dient om het erfgoed te onderhouden en om nieuwe gebouwen te kopen. Zo werd een reeds goed gevuld lijstje nog verder aangevuld, want momenteel zijn er al 180 gebouwen in de aanbieding. Al die gebouwen en hun geschiedenis worden voorgesteld in het Landmark Trust Handbook, en je vindt er een lijst van de voornaamste bezienswaardigheden uit de omgeving. Het gaat hier niet zomaar om een kamer in een B&B, maar om echte vakantiewoningen waar je met het hele gezin terecht kunt. Een voorbeeld: Freston Tower, nabij Ipswich in Suffolk. Deze mooie, hoge toren, die midden 17e eeuw werd gebouwd in een prachtige omgeving langs een rivier, biedt van bovenop zijn 6 verdiepingen een subliem uitzicht. Tot vandaag heeft men er het raden naar waarom deze toren precies gebouwd werd, al wordt vermoed dat de rijke handelaar die hem liet bouwen dit deed om van hieruit de terugkeer van zijn schepen af te wachten. Of hij had zin om eens iets architecturaal geks te doen… In ieder geval biedt dit gebouw je een perfect verblijf, met een salon op de hoogste verdieping, om nog beter van het panorama te kunnen genieten! De toren biedt plaats aan 4 personen, in 2 boven elkaar gelegen kamers (3e en 4e verdieping), met een dubbele badkamer (op het 2e), een uitgeruste keuken en een eetkamer (op het 1e).

Prijs voor het verblijf: vanaf £ 382 (€ 480) voor 4 nachten (maandag tot donderdag inbegrepen) van oktober tot 21 december, en £ 512 (€ 645) voor een lang weekend van 3 nachten (vrijdag tot zondag).

Voor meer info: www.landmarktrust.org.uk

Reservering: via de website of per e-mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. Je kunt de gids online kopen voor zo’n £ 12 (€ 15).

Laatst aangepast op donderdag, 04 maart 2010 21:22