Naam:
Email:
Artikels


PDF Afdrukken E-mailadres

Op de motor door de Auvergne!

Auvergne_Moto_ET

De Auvergne is een van de mooiste Franse regio's om met de motor te verkennen. De wegen slingeren er zich tussen vulkanen, bergtoppen, rotswanden, rivierkloven, over vlakten, langs meren, rivieren, pittoreske dorpjes en historische steden. Ben je een motorrijder? Surf dan naar de website www.auvergne-moto.fr waar je met enkele muisklikken jouw droomroute uitstippelt!

Er zijn meerdere routes mogelijk: van 21 dagtochten (van ieder 150 tot 200 km en met de mogelijkheid van een verblijf met dagroutes die van daaruit vertrekken) over twee weekendcircuits van 3 dagen tot de Grande Boucle d’Auvergne van 1100 km die je aflegt in 4 tot 7 dagen.

Bij ieder parcours horen aangepaste logies voor motorrijders (hotels, gîtes, chambres d’hôtes, campings…). Aan jou de keuze dus! Kies een kamer in functie van jouw voorkeuren en jouw budget. Je kunt rechtstreeks op de website reserveren. Zodra je je motorvakantie hebt samengesteld, druk je de routebeschrijving af of download je ze op je gps. Je krijgt er tips voor restaurants en een aanduiding van de benzinestations onderweg bij!

Langs de sensationeelste en mooiste wegen

Auvergne_Moto_1

Wat de routes allemaal gemeen hebben, is dat ze je langs de sensationeelste en mooiste wegen brengen. Bereid je voor op slingerende weggetjes, korte bochten en rechte wegen op de plateaus. Ze komen ook langs de mooiste natuurgebieden en culturele trekpleisters en de beste adresjes om te proeven van de keuken van de Auvergne. Laten we de Grande Boucle even onder de loep nemen: ontdek Vichy (de koningin onder de Watersteden met de grootste spa van Europa en de belle-époquearchitectuur), Clermont-Ferrand (de regionale hoofdstad, met 2 historische centra en het Aventure Michelin), de Mont-Dore (bergdorp midden in het Massif du Sancy), Salers (een van de ‘Mooiste Dorpen van Frankrijk’, bekend voor het heerlijke rundvlees en de kazen), Le Puy-en-Velay (geklasseerd door de Unesco, te beginnen met de bedevaartwegen naar Compostela) of Ambert (bekend voor de beroemde Fourme)…

Alle routes staan op een motorkaart die je gratis kunt bestellen.

Voor motorrijders die liever niets zelf organiseren, zijn er kant-en-klare vakanties met kamer, maaltijden en routes inbegrepen, die zijn ook te bekijken en te reserveren op www.auvergne-moto.fr.

Laatst aangepast op donderdag, 19 november 2015 10:14