Naam:
Email:
Artikels


PDF Afdrukken E-mailadres

Onze lievelingsplekjes met het label 'Nattitude', heerlijk cocoonen in de Auvergne!

Zes uur rijden van onze grens ligt de Auvergne, een droombestemming voor wie houdt van natuur en terroir. Om jou te helpen bij je keuze heeft Auvergne Tourisme het label ‘Nattitude’ in het leven geroepen, dat een honderdtal charmante en/of originele adresjes beoordeelt die de kaart trekken van de natuur, die gaan voor een verzorgde inrichting, lekker eten… De selectie heeft voor elk wat wils en past binnen ieders budget (van een camping tot een luxehotel over gîtes en gastenverblijven). De enige vereiste is de kwaliteit van de dienstverlening. Onze selectie ‘Nattitude’-pareltjes!

Het Château d’Ygrande, stijl en eindeloze vergezichten

Auvergne Ygrande

Hoog op een heuvel, wallenlandschap zo ver je kunt kijken... In deze fraaie omgeving ligt een kasteel uit de eerste helft van de 19de eeuw dat helemaal in een nieuw jasje werd gestopt en is omgetoverd tot een viersterrenhotel met de sfeer van een chic gastenverblijf. De kamers en suites kregen allemaal een andere inrichting, maar hebben charme en uitstraling gemeen. Het restaurant is een van de beste van de Auvergne. Chef Thierry Guinot laat je in de stijlvolle salon Directoire of de eetzaal in het jachtpaviljoen proeven van zijn smaakvolle, inventieve keuken. De ingrediënten haalt hij uit de moestuin en de boomgaard van het domein of bij lokale en liefst biologische producenten. Het ontbreekt niet aan activiteiten: er zijn cursussen en stages koken of paardrijden, verzorgingen en relaxatie in de hamam of de wellnessruimte, je kunt lezen bij het haardvuur in de salon-bibliotheek volgestouwd met boeken (strips, romans, kunst…), wandelen, fietsen, paardrijden of een boottochtje maken. Alles kan op dit grote speelterrein. In de vijver van het 40 ha grote park kun je zelfs de karpers of de gront jennen. Als de zon op de afspraak is, komt daar nog lekker luieren bij rond het zwembad midden in de tuin!

Prijs: vanaf € 128 per nacht in een tweepersoonskamer met ontbijt (€ 16 per persoon). Het Château d’Ygrande biedt een aantal packages aan: cocooning in de herfst, kooklessen, paardrijden, er even tussenuit met z'n tweetjes, gastronomie, wellness... Voor meer info: www.chateauygrande.fr

Bois Basalte, een gehucht met hutten van architecten

Auvergne basalte

Hutten kent iedereen, maar deze zijn heel bijzonder. Ze dragen de handtekening van vier jonge architecten die niet alleen droomden van een dorp vol ecologisch verantwoorde woningen, maar ook echt de handen uit de mouwen staken. De oude basaltmijn die ze zelf ontgonnen, is de ideale plek voor een vakantie in alle rust, midden in een bos en met een panoramisch uitzicht op de bergketen Les Puys. Van een hut voor tortelduifjes tot een gezinswoning voor 4 personen met beweegbare muren... Deze huisjes zijn zowel gezellig, licht, leuk als stijlvol. Elk huisje heeft een keuken, een terras, een droogtoilet en een eigen hedendaagse badkamer. Een mooi adres voor wie de Combrailles en de vulkanen wil bezoeken en in de winter heerlijk wil cocoonen op een originele plek, helemaal in harmonie met de natuur. Ter plaatse zijn er een sauna en een Noors bad in de resten van wat ooit een steengroeve was.

Prijs: vanaf € 85 per nacht en € 440 per week. Optioneel: ontbijtmand en picknick, in het weekend table d'hôtes. Voor meer info: www.cabanes-auvergne.fr

Lit’hôte, een gastenverblijf in een oud klooster

Auvergne Lithote2

Boven het charmante wijnbouwersdorpje Mirefleurs ligt een 19de-eeuws klooster dat omgetoverd werd tot gastenverblijf. Ook de uitbaters, beiden uitgevers, kozen ervoor hun kantoor in te richten in het schitterende gebouw dat uittorent boven het landschap van de Auvergne. Zowel vanuit het huis als vanuit de tuinen is het uitzicht op de vulkanen van de monts du Sancy en de keten Les Puys gewoon subliem. De eigenaren houden van de streek, maar ook van boeken. De sfeer die ze hier creëerden, is dan ook literair, wat heel goed past bij de typische sfeer van deze plek. De naam van het huis is een stijlformule, maar ook de namen van de kamers zijn 'knipoogjes': Et Caetera, Parenthèse, Point-Virgule. De gewelven, de trap met stenen uit Volvic, de glasramen en de schilderijen in wat vroeger een kapel was maar nu de badkamer van Et Caetera, bleven bewaard.

Prijs: vanaf € 80 per nacht voor twee personen, zelfgemaakt ontbijt met streekproducten inbegrepen. In de omgeving van het huis kun je je laten verwennen met een massage of een sessie sofrologie. Je kunt dineren bij Françoise, een inwoonster van het dorp die duivels lekker kan koken! Voor meer info: www.lalithote.com

La Demeure d’Hortense, charme en luxe in het hart van Vichy

Auvergne Hortense2

Dit bijzondere gebouw werd rond 1890 opgetrokken in het hart van Vichy. Het bood onderdak aan een ambassade, een privéschool en tot slot dit schitterende gastenverblijf met drie kamers en twee suites ingericht met antiek en trendy design. De naam 'Demeure d’Hortense' is een herinnering aan de moeder van Napoleon III, die de stad in de 19de eeuw een echte opleving bezorgde. Het adres is een prima uitvalsbasis om wat te kuieren in de 'Reine des Villes d’Eaux', op ontdekking te gaan naar de fraaie belle-époquearchitectuur, de winkeltjes die elke dag geopend zijn en natuurlijk de niet te missen thermen, de grootste van Europa. Catherine en Philippe weten de beste eethuisjes in de buurt zijn en zelf bereiden ze een smakelijk ontbijt (of een brunch op zondag) met lokale producten. Je kunt hiervoor terecht in de salon tussen de twee tuinen of in de patio op de binnenhof waar palmen en stokrozen bloeien.

Prijs: vanaf € 115 per nacht voor twee personen, ontbijt inbegrepen. Voor meer info: www.chambre-hote-vichy.fr

Alle ‘Nattitude’-adresjes en alle informatie over de Auvergne zijn te vinden op www.auvergne-toerisme.nl

Laatst aangepast op donderdag, 22 oktober 2015 15:00