Naam:
Email:
Artikels


PDF Afdrukken E-mailadres

CITYTRIP NAAR MOSKOU VOOR HET WK VOETBAL 2018

newplacerouge

De Letse luchtvaartmaatschappij airBaltic springt op de trein van het WK voetbal van de FIFA 2018 en legt binnenkort dagelijkse vluchten in van Brussel (met tussenstop in Riga) naar de vijf Russische bestemmingen waar deze zomer, van 14 juni tot 15 juli, de wedstrijden van de acht groepen van het WK gespeeld zullen worden. Een van die bestemmingen is Moskou, de grootste stad van Rusland, maar ook van Europa. Meteen de kans om in de voetsporen van de tsaren te lopen en de Russische Revolutie te herbeleven, kennis te maken met de Moskovieten,  een voorstelling van de ‘Notenkraker’ (het beroemde ballet van Tsjaikovski) mee te pikken, het Nationaal Historisch Museum te bezoeken en een kijkje te nemen in het Bolsjojtheater. Loop even met ons mee langs de toppers...

Het Rode Plein, het kloppende hart van de hoofdstad

Kremlin de nuit

Moskou wemelt van de architecturale pareltjes. In de straten bewonder je vooral barokke bouwwerken en onder de grond mogen miljoenen stedelingen zich elke dag opnieuw door de mooiste metro’s van Europa haasten. De stad is ’s avonds mooi verlicht en daar geniet je het best van op een restaurantboot op het water van de Moskva. Daarna gaat het terug naar het Rode Plein, waar je tot in de vroege uurtjes rondhangt bij het Kremlin, dat stevige fort van de oude dynastieën die het land vroeger telde, maar nu de officiële residentie en het kantoor van de president, Vladimir Poetin. Op de esplanade bewonder je ook de Basiliuskathedraal, die je herkent aan de bolvormige koepels in leuke kleuren.

Cultuur in Moskou, van de botanische tuin tot de Tretjakovgalerij

Galerie Tretiakov

‘s Middags proef je een paar ‘zakoeski’, lekkere bladerdeeghapjes in allerlei vormen en smaken: kaviaar (viseitjes), kaviaar van aubergine en courgette of piroshki (hapjes gevuld met vlees, kool en champignon). Na de maaltijd maak je, om je eten te laten zakken, een stevige wandeling naar de botanische tuin of door het Gorkipark, dat je vast kent van het reuzenrad, de paardenmolen of de maquette van het Russische ruimteschip Boeran. Je kinderen zullen genieten. Geschiedenisfanaten en kunstliefhebbers zetten drie niet te missen bezienswaardigheden op hun lijstje: de Tretjakovgalerij, het symbool van de Russische kunst en cultuur; het Novodevitsjiklooster, dat op de werelderfgoedlijst van Unesco staat; en het Poesjkinmuseum voor Beeldende Kunsten, waar werken hangen van Cézanne, Picasso en zelfs Monet.

Dat de beste moge winnen!

woman-638384 960 720

Terwijl iedereen gezellig voor het scherm gaat zitten om de finale van het drukst bekeken sportevenement ter wereld mee te pikken, neem jij je kaartje (vanaf € 393) voor het Loezjnikistadion en je FAN-ID uit je broekzak en zoek je een plekje op de tribune. Met deze badge heb je geen visum voor Rusland nodig en mag je ter plaatse het openbaar vervoer gebruiken. Na afloop van de match lopen de banken leeg en gaat een van de tweeëndertig nationale ploegen flink feesten. De overwinning vier jij met een glaasje wodka, de geliefkoosde drank van de Moskovieten. In één teug leeg, maar met mate natuurlijk!

Meer weten

Saint-Basile

- over Moskou: www.moscow.info

- over de vluchten: www.airbaltic.com

- over de FAN ID: fifa.com

Laatst aangepast op donderdag, 21 december 2017 20:20