Naam:
Email:
Artikels


PDF Afdrukken E-mailadres

MET KERST NAAR LONDEN

Londres Noel CoventGarden2

Londen bereidt zich al volop voor op de eindejaarsfeesten. Alle kerstattracties zijn al geopend. Ga je binnenkort citytrippen aan de andere kant van het Kanaal, dan mogen deze tips voor een vleugje oer-Britse kerstmagie niet op je lijstje ontbreken…

Eerste afspraak is Hyde Park, het grootste park in hartje Londen, het is 2 km lang en 1 km breed. Hier wordt het Winter Wonderland georganiseerd, met beelden van ijs en sneeuw in het Magical Ice Kingdom, acrobatie van het Cirque Zippos en een gigantische kerstmark met een adembenemend uitzicht op de stad.

Kerstmarkten in de parken en langs de Theems

Londres Noel WinterWonderland

Maar dit is niet de enige kerstmarkt van Londen. Er is ook de Wintertime Market in Southbank en het prestigieuze Christmas by the River (met zicht op de Tower Bridge), allebei op de oevers van de Theems. Vergeet ook niet de weelderige botanische tuin Kew Garden, waar je geniet van een klank-en-lichtspel.

Schaatsen op bijzondere plaatsen

Londres Noel Patinoire

Boven op de kerstmarkten zijn er ook de schaatsbanen, je kunt er gewoon niet omheen. In Londen kun je op een paar wel heel bijzondere plaatsen schaatsen, in de schaduw van het London Eye bijvoorbeeld, het grootste rad van Europa dat een vaste stek heeft langs de Theems en een steenworp van de Big Ben. Het uitzicht reikt tot 40 km ver. Meer schaatsbanen vind je bij het Natuurhistorisch Museum, in de hippe zakenwijk Canary Wharf en bij Somerset House, een van de prachtigste georgiaanse gebouwen van de stad.

Kerstliederen

Londres Noel Chants

Ach, de kerstliedjes! Ook die moet je gehoord hebben. Daarvoor trek je naar de St Paul’s Cathedral en Westminster Abbey. Van 11 tot 22 december komen op Trafalgar Square 40 koren samen zingen onder een reuzengrote dennenboom, ten voordele van liefdadigheidsorganisaties.

Kerstverlichting tijdens het shopping

Londres Noel RegentStreet

En omdat het toch gauw Kerstmis is, ben je vast ook van plan om te shoppen. De prachtige kerstverlichting zorgt onder meer in Regent Street (de winkelstraat bij uitstek) en in Connaught Village (de wijk met luxeboetieks in Hyde Park) voor wat extra sfeer. De meeste toeristen kennen deze wijk niet, maar de luxewinkels zijn er zo mooi, je moet ze absoluut gezien hebben.

Waanzinnige Boxing Day

Londres Noel Shopping

Als je dan toch gaat shoppen, wacht je beter tot de dag na kerst. 26 december is namelijk Boxing Day, de dag waarop de koopjes beginnen. Volgens de traditie liet iedereen zich op deze feestdag van zijn gulste kant zien en werden de minderbedeelden verwend met cadeaus die ze een dag eerder niet kregen. Vandaag is dit vooral voor modefans een dag om te profiteren van de bodemprijzen. De winkels geven tot wel 80% korting, maar het is dan ook over de koppen lopen.

Met kerst naar Londen, praktisch

Londres Noel CoventGarden

Goed om te weten, shoppingfans: met Eurostar kun je gratis 2 koffers en 1 stuk handbagage per persoon meenemen. Plaats genoeg voor al je cadeautjes!

Meer info over de kerstevenementen in Londenwww.visitlondon.com

Laatst aangepast op maandag, 27 november 2017 10:32