Naam:
Email:
Artikels


PDF Afdrukken E-mailadres

LUXEVAKANTIES (AAN DEMOCRATISCHE PRIJZEN) IN TUNESIË: THALASSO, GOLF EN UITZONDERLIJKE VERBLIJVEN

Tunisie Luxe ET

De voorbije jaren heeft het toerisme in Tunesië een echte bocht genomen. Het land werpt zich steeds meer op als luxueuze vakantiebestemming. De clubhotels zijn er nog steeds, maar het aanbod mikt nu ook op liefhebbers van culturele en/of rustige vakanties. Na amper 2 uur en 20 minuten vliegen vanuit België lig je al in de zon op het strand. Het land heeft daarnaast ook een rijk erfgoed, een landschap dat van noord naar zuid bijzonder gediversifieerd is, unieke gastenverblijven, hoogstaande golfterreinen en luxehotels met thalassocentra…

Tunesië, de tweede thalassobestemming ter wereld

Tunisie luxe 1Tunesië is na Frankrijk de bestemming waar de meeste bezoekers komen voor het thalassoaanbod. Het telt zelfs het grootste aantal centra ter wereld. Tunesië is dan ook geen groentje in deze materie. Al sinds de Romeinen worden de weldaden van het zeewater gebruikt, maar nu worden ze gecombineerd met verzorgingstradities en een oosterse omgeving. Bijgevolg kan Tunesië unieke behandelingen en sfeer aanbieden voor een prijs die 20 tot 40% lager ligt dan in Frankrijk. De kwaliteit ervan is gelijk of zelfs beter. De centra horen bij vier- en vijfsterrenhotels langs het witte strand en voldoen aan de strikte Europese normen.

Golfen in de woestijn of bij de zee

Tunisie Golf 2Geoefend golfer of beginneling… Voor iedereen is Tunesië een droombestemming. Het hele grondgebied telt tien terreinen, met 9 tot 18 holes, soms ontworpen door internationale architecten met heel veel ervaring in dit vakgebied, zoals Donald Fream. Ook hier geniet je van de zon en een gevarieerd landschap en betaal je er een pak minder voor dan in Europa. Je kunt een balletje slaan bij het water, omringd door de groene heuvels van het noorden, of op een green midden in een grote palmentuin in de woestijn. De andere terreinen liggen aan de oostkust, een steenworp van de kuststeden. Zo combineer je elke dag een paar uurtjes aan het strand met een nieuw parcours.

Overnachten in het erfgoed, in een dar

Tunisie luxe 3

Tunesië telt 7 culturele locaties die door de Unesco geklasseerd werden. Eerst zijn er natuurlijk de bekende stad Carthago en het colosseum van El Djem, het op twee na grootste Romeinse amfitheater (na dat van Rome en dat van Capua). Maar ook de medina’s – historische stadscentra – zijn pareltjes die opgenomen werden op de werelderfgoedlijst, zoals die van Sousse, Kairouan (heilige stad) en Tunis, naar verluidt de mooiste medina van de Maghreb. Al deze locaties zijn gemakkelijk te bereiken vanuit de hotels aan de oostkust (niet meer dan twee uur rijden). Verwen jezelf met een verblijf in dit prachtige erfgoed en overnacht in een gastenverblijf dat ingericht werd in een rijkelijk versierde dar (paleis). Soms neemt de inrichting, die de eigenaren zelf kozen, je mee naar de wereld van prinsen en prinsessen van Duizend-en-een-nacht; maar soms werd gekozen voor authentieke architectuurelementen gecombineerd met een trendy toets. Kies zelf welk adres de omgeving bij uitstek is voor je droomreis naar Tunesië…

Voor meer info…

Tunisie luxe 4Loop zeker langs op het Vakantiesalon van Brussel, dat van 5 tot 9 februari loopt in Brussels Expo! Dit jaar is Tunesië gastland. Op de stand kun je kennismaken met het Office National Tunisien du Tourisme. Samen met heel wat andere dienstverleners (gastenverblijven, thalassohotels, gespecialiseerde touroperators…) geeft het Tunesische Bureau voor Toerisme graag antwoord op al je vragen. Je kunt ook bij hen terecht om je vakantieplannen te bespreken. Er is een uitgebreid programma met activiteiten voorzien (vaklui, films van Star Wars...). Tunisair, Neckermann of Jetair organiseren bovendien ook wedstrijden waarbij vier verblijven voor twee personen te winnen zijn in Tunesië! Als je nu al graag even komt watertanden, kun je surfen naar www.travelintunisia.be (en www.beintunisia.com).

Lees ook onze uitgebreide reportages over Tunesië

-    Relaxed Tunesië (2012)
-    Tunesië "anders bekeken" (2011)
-    Tunesië: van de bergoases naar de drempel van de Sahara (2009)

Laatst aangepast op vrijdag, 30 januari 2015 12:58