Naam:
Email:
Artikels


PDF Afdrukken E-mailadres

KERSTMAGIE IN DE KASTELEN AAN DE LOIRE

chateau-de-chambord-noel

De kastelen aan de Loire, die tot de verbeelding sprekende reeks opmerkelijke gebouwen aan de rivier en in de vallei, liggen op amper vier uur rijden van de Belgische grens. Ze werden in de renaissance (15de-16de eeuw) allemaal gebouwd of verbouwd tot residenties van de koningen van Frankrijk en leden van de hofhouding, die graag in deze mooie omgeving wilden wonen. De vallei van de Loire telt tussen Sully-sur-Loire en Chalonnes-sur-Loire dan ook een enorm aantal prestigieuze gebouwen die door Unesco op de werelderfgoedlijst zijn gezet. En dat erfgoed kun je het hele jaar door bezoeken, maar heeft natuurlijk nog net dat tikkeltje meer magie tijdens ‘Kerstmis in het land van de kastelen’…

Van begin december tot begin januari nemen zes van de beroemdste kastelen aan de Loire deel aan ‘Kerstmis in het land van de kastelen’. Een hele maand lang verwelkomen ze jou met adembenemende thema-activiteiten. In het koninklijk kasteel van Amboise bijvoorbeeld word je ingewijd in de evolutie van de kersttradities doorheen de geschiedenis. In het kasteel van Azay-le-Rideau worden voor het thema ‘Lekkere Kerst’ bezoeken met proeverij georganiseerd, gevolgd door een kerstmaaltijd. Het kasteel van Langeais buigt zich dan weer over licht en hoe dat sinds de middeleeuwen gebruikt wordt in de kerstperiode…

Lichtjes, animatie en lekker eten

Forteresse-royale-Chinon-noel

Ieder kasteel heeft zijn eigen programma, maar dit kun je ongeveer verwachten: bezoekjes aan het kasteel, concerten, personages in klederdracht, ambachten, kerstverhalen, oude spelen, handjes schudden met de Kerstman, demonstraties schermen en initiaties dansen uit de renaissance. En dat allemaal gratis. Alleen de toegang tot het kasteel moet betaald worden, maar die is niet duurder dan tijdens de rest van het jaar.

Nog meer kastelen en kerstsfeer

Chateau Blois noel playmobil

Los van de zes kastelen die deelnemen aan ‘Kerst in het land van de kastelen’ zijn er nog meer monumenten in de streek die hun eigen eindejaarsfestiviteiten organiseren. Zo ook in het kasteel van Blois –de lievelingsverblijfplaats van 7 Franse koningen en 10 koninginnen– waar je een Playmobil®-tentoonstelling bezoekt, gevolgd door een avondbezoek dat je inwijdt in de ‘geheimen en geschiedenis van het kasteel’.

Een vakantie ‘Kerst in het land van de kastelen’

chateau-chenonceau-galerie-noel

Om van deze bijzondere sfeer in december en januari te genieten, biedt het Bureau voor Toerisme Val de Loire een forfait aan met verblijf, maaltijden en bezoek. De prijs: € 190 per volwassene in een driesterrenhotel bij Blois, bezoek aan vier kastelen en twee maaltijden in het restaurant.

Eindejaarssfeer in de kastelen aan de Loire

chateau artigny banquets

Wil je helemaal genieten van de eindejaarssfeer in de kastelen aan de Loire, dan kun je in een paar daarvan, die ingericht zijn als hotel en/of gastronomisch restaurant, overnachten in de kerstperiode. Bijvoorbeeld in het kasteel van Beauvois: voor € 350 voor 2 personen krijg je hier een diner op 24 december, een overnachting en een ontbijt. Op oudejaarsavond boek je voor € 1009 voor 2 personen een package in het kasteel van Artigny, een vijfsterrenhotel met spa en restaurant. Op 31 december geniet je in de salons van een bijzonder diner, gevolgd door een dansfeest, inclusief overnachting en brunch op 1 januari.

Alle informatie en nog meer vakantie-ideeën op www.touraineloirevalley.com

noel amboise chateau

Laatst aangepast op vrijdag, 23 november 2018 13:41