Naam:
Email:
Artikels


PDF Afdrukken E-mailadres

TROUWBELOFTEN EN HUWELIJKSREIS OP DE SEYCHELLES

Seychelles Mariages ET

Wit zand, helderblauw water, rust… Jawel, dit droomeplaatje bestaat echt! De Seychellen zijn een paradijsje, vooral als je met de liefde van je leven reist, op huwelijksreis bijvoorbeeld of om er te trouwen. De vele gespecialiseerde hotels en agentschappen organiseren de ceremonie en/of je droomvakantie. Waarom niet als Robinson Crusoë, maar dan in de luxeversie, op een onbewoond eiland, of onder water, met tropische vissen als getuige?

De Seychellen zijn een eilandengroep met 115 grote en kleinere eilanden in het kristalheldere water van de Indische Oceaan. 90% van de bevolking woont op de 3 grootste eilanden (Mahé, het hoofdstadeiland, Praslin en La Digue), de andere eilanden zijn weinig tot niet bewoond, al staat er op een paar wel een luxehotel. De weelderige begroeiing en de inheemse dieren worden beschermd door de overheid, die een streng milieubeleid voert. Op heel wat eilanden zie je dus nog precies wat de eerste mensen zagen die zich hier in de 18de eeuw vestigden. Die mensen waren Franse kolonisten, maar later kwamen er ook Engelsen, zwarte slaven en Indische en Chinese arbeiders en handelaars bij. Samen creëerden zij stapje per stapje de ongelofelijke Creoolse cultuur die je vandaag proeft in de keuken, voelt in de muziek en ziet in de architectuur.

De Seychellen, een ode aan de liefde

Seychelles Mariages 2

De Seychellen leven vooral van de visvangst, maar ook het toerisme is voor de archipel een belangrijke economische sector. De stranden hebben de naam de mooiste van de wereld te zijn en de luxehotels in het kleinste Afrikaanse landje vallen in de smaak bij verliefde koppels, die hier op huwelijksreis naartoe komen of die hier willen trouwen. De ‘wedding planners’ (huwelijksplanners) regelen alles, zodat jij met het zand tussen je tenen alleen nog maar ‘ja’ hoeft te zeggen. Als je kunt duiken, kun je dat zelfs onder water doen. Maar je kunt ook gewoon op een bootje stappen of kiezen voor een mooie koloniale kerk. Dé klassieker is natuurlijk een huwelijk op het strand, gewoon met z’n tweetjes. Zo goed als alle hotels bieden een formule aan met een ceremonie met ambtenaar, fotograaf, hulp bij het aankleden van de bruid, diner bij kaarslicht op het strand, champagne en een romantische kamer… Jij hoeft alleen nog maar te kiezen (met een oog op je budget) voor een ‘klassieke’ kamer of een privévilla met zwembad op een hoteleiland.

De Seychellen, helemaal niet zo duur

Seychelles Mariages Avani

In tegenstelling tot wat je zou denken, zijn de Seychellen niet echt onbetaalbaar. Voor een vlucht Brussel-Mahé (13,5 uur, overstap inbegrepen) tel je ongeveer € 800 neer en naast luxehotels vind je hier ook charmeadresjes (gastenkamers, hotelletjes, bungalows of appartementen te huur) voor € 70 per nacht. Ook voor je huwelijk hoef je niet al te diep in de buidel te tasten en meestal ben je goedkoper uit dan bij ons, zelfs met een feestmaaltijd. Een voorbeeldje: voor een ceremonie op het strand in een mooi viersterrenhotel op het eiland Mahé betaal je vanaf € 630 (zie forfait). Als je voor een hotel kiest, wordt meestal gevraagd dat je minstens 2 nachten blijft (daarna kun je naar een goedkopere guesthouse verhuizen…).

3 dagen voor het huwelijk

Seychelles Mariage Plongée

De formaliteiten dan. Voor ons Belgen is een huwelijk op de Seychellen wettig voor iedereen die in ons land kan trouwen, op voorwaarde dat je al minstens drie dagen op de archipel verblijft. De hotels en wedding planners nemen de hele papierwinkel voor hun rekening, voor een bijkomend budget van ongeveer € 110.

Huwelijksreis, hernieuwing van geloften, huwelijksverjaardag…

Seychelles Mariages Spa

Je kunt natuurlijk ook ‘doen alsof’ op de Seychellen. Heel wat koppels trouwen officieel in hun eigen gemeente, in het bijzijn van vrienden en familie, en kiezen dan voor een symbolisch huwelijk met z’n tweetjes op een van de eilanden. Er is dan ook geen mooiere bestemming voor een huwelijksreis, een hernieuwing van je geloften, een huwelijksverjaardag… dan hier. Je kunt in de meeste hotels terecht voor een van deze bijzondere gebeurtenissen. In veel gevallen zijn massages, een bezoekje aan de wellness in een luxueuze omgeving en een diner bij kaarslicht met je voetjes in het zand inbegrepen.

De Seychellen in een notendop

Seychelles Mariages Jungle

- Om naar de Seychellen te reizen heb je genoeg aan een paspoort dat na je terugkeer nog 6 maanden geldig is.
- Je hebt geen speciale inentingen nodig, aangezien er op de eilandengroep geen tropische ziekten voorkomen.
- Er is slechts 2 uur tijdsverschil tussen België en de Seychellen!
- Meer informatie vind je op de website van het Bureau voor Toerisme van de Seychellen: www.seychelles.travel

Laatst aangepast op maandag, 22 oktober 2018 10:45